Boldogságban a szegénység ellenére is!!!!! (beszélgetés)
Engem érdekel,írj róla.
Hogy zsonglőrködsz?Mi az a Cipősdoboz akció?
:D:D:D
Örülök,hogy hasonlóan gondolkodunk!:))))
Tudod,én nem panaszkodom.Van a fejem felett tető,van víz,villany,gáz.
Az ételen spórolok a legtöbbet.A főzésnél"zsonglőrködöm."
Turkálóban vásárolok.Nagyon jó minőségű ruhákra lehet bukkani,zavarba ejtően olcsó áron.
Minden évben várom a Cipősdoboz akciót.Mert nagyon szeretek ajándékot adni nálamnál nehezebb sorsú gyermekeknek.Akiket még nem tett romlottá az élet.....Gondolom tudod mire gondolok.....
Nyugodtan írd ki magadból.
Én Somogyban lakom,de hihetetlen szörnyű a helyzet,az élet erre felé is.
Ha akarod,akarjátok írok erről.
Nincs védőnőm,nincs még gyerekem.A családsegítő nem rossz ötlet,de csak tudod az lenne a legjobb ha tudnék valakit a közelbe,és ha megmarad csak átfutok vele,és tudom hogy jó helyre kerül.pl.Bumburka
Félek,hogy a családsegítőnél a legtöbb kisebbség.
A szomszéd néniről meg tudom h jó anyagi körülmények közt van,nem csak látszat.
Az a baj,h csak a szembe lévő nénit ismerem,ő meg pont nincs rászorulva,ugyh neki kényelmetlen lenne átvinni.Mást meg nem ismerek a házba.
Borsodba tényleg nagyon rossz a helyzet,voltam már:(
Múltkor vittem egy alapítványnak ruhákat,azt mondták oda viszik,nem tudom eljutott e.
ó,akkor még van miben reménykedni
itt borsodban,ahol élek,sok az oylan család,ahol csak 1 fő dolgozik.és eltartják a nagymamát,meg testvért,gyerekeket..:( nade ebbe nem akarok belemenni ,fájdalmas ezt látni közelről
Jó éjszakát:)
Holnap jövök újra!
Patcwork.Nekem nagyon tetszik!!!!
Munkánk még van szerencsére.Csak késve jön afizu.Emiatt is nehéz a megélhetés....
Nyugodtan vidd át-szerintem.
Tuti örülni fog neki.És egy-két jó szónak,mosolynak.
Bizony,így van.Minden apró dolognak örülni kell!:)))
Pl annak,hogy nem kell annyira fűteni....
nálunk a szomszéd néni azt csinálja a maradékkal,h műa.tálkában kiteszi az utcára,a bokor alá,az állatok megtalálják.
de ha össze tudod szedni magad,kérdezzd először a te szomszéd nénidet,hátha neki nagyobb szüksége van rá..
gondolom,akkor munka sincs túl sok,szóval van szabad idő..én iylankor előkerestem a szekrényből a maradékokat:fonalak,textilek,és varrtam,horfoltam,patchworköztem mindenfélét,meg párnákat varrtam....magamnak,meg ajándékba is jó lett
ha magadtól nincs ötleted,a neten sok szépet lehet találni
De aranyos:) Mondjuk mi még itt nem tartunk,mindig tele a hűtő,sőt néha ki is kell dobni valamit,mert nem bírtuk megenni lejárta előtt,de nagyon utálok ételt kidobni.Tök szívesen odaadnám valakinek,de milyen már h átkopogok a szomszéd nénihez h maradt 2 tényér húsosrizs,nem kéri?Ciki..nem tudom hogy fogadná.Mindig lesem a kutyákat is,persze akkor senki se sétáltat,így megy a szemétbe.
Az én párom is humoros,olyan jó,csomószor megnevetett amikor magam alatt vagyok,vagy durcizok.Nagyon fontos szerintem ha valakinek van humor ézéke,és a másik tud rajta nevetni,minket sok veszekedésből kiment.
de aranyos:)
iylenkor lehet örülni a napsütésnek(én mondjuk szeretem a ködöt is,meg a hideget),meg annak,hogy van az embernek 2 lába,és tud sétálni..bicajozni
Bizony,sajna.De a humorral könnyebben elviselhető.A mültkor totál üres volt a hűtő.Csak kenyeret tudtunk enni.
A férjem megjegyezte:"Nem baj,majd megkenjük mosollyal!:-D
Sziasztok:)
Én a férjemmel 16 éve élünk nagy boldogságban,annak ellenére,hogy nagyon nehezek a napjaink-ANYAGI SZEMPONTBÓL.
Ti hogy élitek ezt meg?
Azokkal szeretnék beszélgetni,akik hasonlóan élnek.
További ajánlott fórumok:
- Hol kezdődik a szegénység?
- Nem tudok kitörni a szegénységből. Hiába tanultam, hiába...
- A szegénység megöli a szerelmet?
- Annyira, de annyira elegem van már a szegénységből, pénztelenségből! Szegény vagy, te hogy oldod meg a mindennapokat?
- Milyen íze van a boldogságak?
- Napi hány érintésre van szüksége az embernek a boldogsághoz?