Bölcsöde és GYED lehetséges? (tudásbázis)
Ha nappalin tanulnál sem lenne könnyebb, max, ha egyéni tanrenden vagy, mert ugyanúgy munkahelynek minősül (hisz nappalin a suli fizeti utánad amit kell), ill. az ott töltött órák száma is fontos, tehát a GYED-et ugyanúgy nem vehetnéd igénybe, úgy hogy közben a gyerek meg bölcsiben van.
A bölcsödének ezen lehetősége, hogy nappali suli mellett is beveszik, az arra jelzés, hogy nem csak a munkáltatóit fogadják el, hanem a nappali iskolalátogatásit is.
A nagyobbik fiamnál GYES mellett jártam nappalira, simán bevették bölcsibe az iskolalátogatásival.
Most a kicsi mellett levelezőre járok és pont volt kötelező gyakorlatom és mivel GYES-en voltam a gyakorlati helyen csak heti 5x6 órát tölthettem, 8 óra helyett, így valamivel tovább is kellett járnom, tehá GYES mellett is kell ilyenkre figyelni!
Én is pont most mondtam vissza a gyedet és mentem gyesre a bölcsi miatt.
Kiskapu nincs mert mindenre figyelnek, még a papírt is be kell vinni hogy lemondtad a gyedet (én az oep kirendeltségre vittem ott adtak átvételi elismervényt és azt elfogadják a bölcsiben)
Pedig milyen jó lett volna még 2 egész hónapig gyeden lenni... főleg mivel nov 1-től indul csak a munkahelyemen a szabim így addig marad a gyes összege csak bevételnek :(
Jövő májusig jogosult vagyok rá.
Csak az is érdekes, hogy tavaly a nagylányom lehetet bölcsis, ugyhogy már akkor is gyed-en voltam a kicsivel...
3 jogon lehet egy gyermek bölcsődés:
1) dolgozol
2. tanulsz nappalin
3. szociális alapon
És ha főiskolás hallgató is vagyok?
Az az igazság, hogy most kezdtük a beszoktatást. Decemberben államvizsgám lenne. Ezért is adtam be bölcsibe, hogy tanulni tudjak....
Vmilyen rendeletet be tudtok nekem másolni?
Ha az a gyerkőc van bölcsiben, aki után a GYED-et kapod, az nem lehetséges!
GYES mellett viszont igen!
További ajánlott fórumok:
- Le kell mondani a GYED-et a bölcsödei beszoktatás idejére?
- GYED extra mellett munkába visszatérés és a bölcsődei elhelyezés!
- Nagymama GYED-en! Hogyan lehetséges, mi a feltétele?
- Ha elmegyek dolgozni Gyed alatt (tehát lemondok a Gyedről) akkor elmehet a gyermekkel a nagyi Gyesre ha a gyerek jár már bölcsődébe is?
- GYED mellett tanulni, lehetséges?
- Gyed mellett magán bölcsőde Kecskeméten