Bölcsis, ovis gyerek mellett nehéz egészséges maradni? (beszélgetés)
Nem törvényszerű, hogy sokszor lesz beteg, illetve elkapjátok tőle.
Ahogy Channa írja: szervezetfüggő. Nálunk csak ovis időszak volt.
Igen ez itt is jellemző:
"Az a baj; h van olyan szulo; akinek hiaba szolnak, beadja a gyereknek reggel a nurofent es ugyanugy beviszi."
Bár nekünk 1szer 1 hétig volt torokgyulladásunk, a gyerek kettőt köhintett. És persze ismerősöm is úgy van vele, hogy a gyerek gyógyult, a felnőtt meg vonszolta be magát dolgozni, mert addigra tuti elkapta.
Nem törvényszerű; de azert vannak hullamok.
A teljesség igénye nélkül:
- hányós-hasmenos virus (ezt volt, h mi is elkaptuk ferjemmel, plusz a nagyszulok a szomszedban)
- kéz-láb-száj virus (ezt csak a masik gyerek kapta el, a felnottek nem)
- lepkehimlő (arrol se tudtam, h van ilyen betegseg)
- sima zöld takony
- köhögés
- tudogyulladas
- kotohartya gyulladas (felnottek is)
- fulgyulladassal kombinalt nátha (en is)
Az a baj; h van olyan szulo; akinek hiaba szolnak, beadja a gyereknek reggel a nurofent es ugyanugy beviszi.
Vagy olyan gyerek is volt, aki csutortokon még a surgossegin volt, hetfon meg mar a bolcsiben...
Hányás hasmenést rendszeresen.
Influenza is.
Kisfiam 3 múlt amikor oviba került, addig 1x volt enyhén náthás pár hónapos korában. Amikor oviba került októbertől havonta volt otthon betegen, és a kicsitesó is elkapta, meg persze általában én is, mivel én voltam többet velük.
És ez így ment évről-évre, még nagycsoportban is, bár már nem havonta, de az utolsó ovis évben is minimum 3-4x volt beteg mindkét gyerek.
Én legtöbbször én is elkaptam, sőt még rosszabb állapotba tudtam kerülni, mint a gyerekek.
Pedig kipróbáltunk nagyon sokféle immunerősítőt, ők is, én is de nem sokat segítettek.
Gyerekek előtt én telente max 1x fáztam meg. Ovi óta pedig már nálam is volt mandulagyulladás, hányós vírus, és takonykór ezerrel.
Bízom benne mostmár javulni fog a helyzet, ősztől már a kicsi is sulis lesz, remélem nem lesz ennyi nyavalya.
Nem, nem törvényszerű.
Az én fiam, bár sokat volt náthás, himlős, hányós, stb., de mi csak ritkán kaptuk el tőle. Kb. 4 éves koráig volt ez. Kivették a manduláját és azzal megszűnt a betegeskedés. Innentől évente egyszer néhány napot volt beteg.
Sok ismerősöm gyereke viszont, csak évente egyszer volt beteg már az elejétől.
Persze, olyanokat is ismerek, akiknek a gyereke néhány nap bölcsi vagy ovi után 1-2 hétig betegeskedik, és olyat is ismerek, akiknek a gyereke át is adja az összes betegséget.
Ennek ellenére nem gondolnám, hogy törvényszerű. Ez szervezet függő. Előre kár ezen agyalni, majd kiderül, hogy nálatok mi lesz...
Semmi sem törvényszerű.
Az èn lányom 1-2 èvente egyszer beteg.
De tèny,hogy amit ő elkap azt mi is.
További ajánlott fórumok:
- Kívánj minden nap Jó Egészséget!
- Mint egészséges ember, összejönnél mozgássérülttel?
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- El akarok kezdeni egészségesen táplálkozni, de pici babám mellett nehezen tudom megoldani a főzőcskézést! Mit ajánlotok, hogy kezdjem?
- Olyan kismamák, anyukák tanácsait, történeteit szeretném kérni, olvasni akik méhen belüli tumor mellett hordtak ki egészséges babát!?
- Fogamzásgátló és Omicral (gombaölő) mellett fogant baba egészséges lehet?