Bölcsességfog műtét után mennyit ajánlatos várni egy gyökérkezelésig? (tudásbázis)
Nekem volt ilyen műtétem. Érzéstelenítéssel együtt egy órát tartott.
Nem fájt, csak a tudat, hogy vágnak vésnek. Nagyon abnormálisan a rágófelüket nem felfelé nőtt, hanem elfekve.
Összevarrták, egy hét múlva szedték ki a varratokat. Műtét után nem ajánlották a tejtermékek fogyasztását és a fűszeres ételeket. Gyógyszertári fertőtlenítős oldattal kellett gyakran öblögetni.
Gyors jobbulást!
Esetleg ha valaki átesett már ilyen műtéten és vannak jó tanácsai, szívesen fogadom! :)
Szép napot mindenkinek!
Köszi a választ!
Igen ez nekem is eszembe jutott, de sajnos addigra már nem volt időpont a fogorvosomhoz hamarabb, a szájsebészeti időpontra pedig már olyan régóta várok:(
Abban reménykedem, hogy mivel felső fog, a műtét nem lobbantja be annyira, minta mondjuk az alsó ötös lenne.
Jobb felső ötös fogam gyökérkezelni kéne (már két hónapja tömték de egyre érzékenyebb a melegre és hidegre).
Jövő héten műtik ki a jobb alsó bölcsességfogam.
Jó lenne minél hamarabb túl lenni a gyökérkezelésen is, de nem tudom a műtét után mennyire ajánlatos.
Az én fogorvosom nem igazán tudott konkrétumot mondani:(
További ajánlott fórumok:
- Melyik szájsebészetet ajánlanád bölcsességfog műtéthez?
- Mennyire fájdalmas a bölcsességfog műtét feltárással?
- Hogyan zajlik a bölcsességfog műtéti eltávolítása?
- Ki nem nőtt bölcsességfog eltávolítás műtéthez szeretnék tapasztalatot, tanácsot kérni.
- Normális, hogy bölcsességfog műtét után ennyi ideig tart a gyógyulás?
- Mennyi idő múlva veszik ki a varratokat bölcsességfog műtét után?