Bölcsességfog-műtét után hogyan tisztítsam a sebeket? (tudásbázis kérdés)
Ok Szoval megnyilt , ez biztos. Akkor vigyaznod is kell ra. Nehany jo tanacs. Jovo heten ne fujd ki az orrod. Ha tusszentesz, akkor tusszents nyitott szajjal ezzel elkerulod a negativ nyomaskulonbseget, ez azert is fontos, hogy ne kezdjen el verezni, tehat ne nyisd meg veletlenul. Tudom, hogy hulyen hangzik, de ez a sinus vedelem. A corsodyl is jo, csak ne hasznald tul sokaig, mert elszinezi a fogaidat, aztan mehetsz higeikushoz tisztittatni. Ja,etel es ital ne legyen tul forro. Fajdalomcsillapito, pihenes, nincs fizikai munka!!
Hamar rendbe jossz.
Az orvosom mondta, hogy felnyílt, de még a műtét előtt megnyugtatott, hogyha ez megtörténne, akkor összevarrja. Szóval gondolom, így is tett.
Anya is azt mondta, hogy még csak két napja volt a műtét, szóval érthető, hogy rosszul vagyok. Próbálok leveseket enni, de nem nagyon megy, sok teát iszom (kamillát is), de állandóan hányingerem van (reggel hánytam is), van egy kicsi hőemelkedésem, és nyelni sem bírok, mert ahhoz, hogy a nyálam hátrakerüljön, szívnom kellene, azt pedig nem szabad és fáj is. Szóval egyfolytában nyáladzom... :S (Bocsi, a sok gusztustalankodásért, de hát ez van...)
Ezt a fogmosás dolgot akkor nem erőltetem, úgyis napjában többször (4-5) megmosom a fogaimat, és akkor holnaptól vagy holnaputántól elkezdek öblögetni.
Hello
Semmikeppen nem javasolnam, hogy fogkefevel probald mosni, mert a sebben normalisan egy kicsi verrognek kell lenni,aminek vedo szerepe van. ha kipiszkalod, akkor annak a kovetkezmenye csonthartyagyulladas lesz, tehat meg a nyelveddel se tedd.Meg csak vasarnap van teljesen normalis hogy faj, vegyel be eros fajdalomcsillapitot,naponta tobbszor gyengeden oblogesd langyos sos vizzel, ez megved a felulfertozestol es ha a fajdalom erosodne jovo het kozepere akkor menj vissza a fogorvoshoz.
Az arcuregrol. Honnan tudod, hogy megnyilt? Mondta a fogorvos?Ha nem mondta, akkor onnan tudod hogy megnyilt, hogy amikor folyadekot iszol az az orrodon fog visszajonni.Praktika nincs ra sajnos,csak fajdalom csillapitok, de ha tenyleg megnyilt akkor vissza kell menni a szajsebeszhez, es muteti uton zarjak.
Ha van kerdesed irj, szivesen valaszolok. Jobbulast
Na, hát nyelni én sem tudtam rendesen, ill. a fülem fájt egy darabig.
Nálam nem a gyógyulás, hanem maga a műtét volt nagyon gáz, ezért kellett elaltatni.
Hű, de jó is lett volna, ha ma már ehetek. :) Jó neked, hogy ilyen könnyen viselted. :)
Nekem sem fájnak túlzottan, simán meg lennék azzal a kicsi fájdalommal gyógyszer nélkül, de az arcüregem nagyon-nagy fáj. És nyelni is alig tudok.
Nekem kék színű löttyöm volt, plusz a műtét után volt a számban jódos géz is, de annak van, hogy még mindig érzem az ízét, pedig már tegnap kiszedték. Egy ismerősünk ajánlott valamilyen fertőtlenítőt (C-vel kezdődik, de nem tudom, mi a pontos neve), holnap anya vesz nekem, csak azt nem tudom, hogy elég-e, ha azt használom.
Te meddig nem ettél rendes ételt?
Szia!
Nekem is mind a négyet kiműtötték, először egyet, aztán hármat egyszerre. A kisujjammal elhúztam a szám szélét, és szépen, óvatosan mostam az ínyemet, finom mozdulatokkal.
Mindenképpen erőltesd a szájnyitást, nehogy szájzárat kapj. Nekem azt mondták, akárhogy fáj, nyitogassam, ha kell, akkor feszítsem az ujjaimmal, mert sokkal rosszabb lesz, ha ők nyitják ki.
Jegeld minél többet, és minden kajálás után alaposan tisztítsd a sebeket! Nekem volt itthon Braunol (vagy Betadine) oldatom, azzal "öblögettem". Ez az a barna, büdös fertőtlenítőszer, amellyel a kórházban is öblögetni kellett. Persze, finoman, inkább csak tartsd a szádban simán! Nekem az is bejött, hogy ebből a löttyből tettem gézlapra, és áttöröltettem vele a sebeket.
Hihetetlenül gyorsan fognak gyógyulni a sebek, ne aggódj, és pár nap múlva már csak a varratok idegesítenek majd!
Jobbulást! :)
Pénteken műtötték ki mind a négy bölcsességfogamat, és fogkefével tisztítanom kellene a helyüket. De nem nagyon tudom kinyitni a számat se, és félek, hogy esetleg belekapok. Van valami bevált módszer, amivel meg lehetne oldani? Nem szeretném, ha elfertőződnének...
Másrészt műtét közben felnyílt az arcüregem, ami fáj. (Jobban, mint a sebek.) Van valami praktika, amivel meg lehetne szüntetni a fájdalmat? És egyáltalán lehet valami következménye ennek?
Köszönöm a válaszokat. :)
Szia!
Nekem csak "sima" foghúzásom volt a napokban, és a doki néni azt mondta, hog piszkálni, szívogatni, öblögetni TILOS! Szépen gyógyul magától, semmivel nem kezelem.....(elég nagy fog volt....)
Miért akarod tisztítani?
További ajánlott fórumok:
- Idézetek, bölcsességek
- Hogyan tüntethetném el az epilálás utáni durva sebeket?
- Normális, hogy bölcsességfog műtét után ennyi ideig tart a gyógyulás?
- A pattanás utáni sebeket mivel lehet a leghamarabb eltüntetni?
- Kihúzott bölcsességfog helye hat nap után is fáj, ez normális?
- Mennyi idő múlva veszik ki a varratokat bölcsességfog műtét után?