Biztosítás (beszélgetés)
Sziasztok
Kinél mennyivel emelkedett a kötelező biztosítás?
Te nem érted még mindig ;) A biztosítási szerződés az évfordulón bontható fel, ha nem teszed, automatikusan meghosszabbodik. Nem mentség, hogy nem küldenek csekket, akkor az ügyfélnek proaktív módon kérnie kell. Mivel nem szóltál, így 3 hónapja díjhiányos a szerződésed. A lányod egy másik ügyfél, más szerződéssel.
Kommunikálj és egyezkedj velük, mert a Generali tényleg gyorsan bíróságra viszi az ügyet és akkor még a költségeket is fizetheted.
a fordulopont februás-4 és a negyesévi csekket nem kaptuk meg március 27- kötötünk egy másik biztositást a lányom április-4-én jön a felszólitás az ügyvédi irodátol hogy fizesük be az elmaradást mert biróságra viszik az ügyet
igy lehet hogy érthetöbb
A biztosítási szerződések nem járnak. Ha a kedves ügyfél nem bontja fel, akkor a szerződés él, a biztosító pedig elvárja a díjfizetést. Beszélj a tanácsadóddal, aki kötötte a biztosítást, de leginkább a szerződésedet kellene elolvasnod, abban pontosan benne van, hogy mi a fordulónapod, és hogyan lehet felbontani.
Úgy biztosan nem, hogy eladom a házat és majd észreveszik, hogy nem fizetek.
Azért nem független, mert nyilván a tulajdonos fogja biztosítani a lakást, és nem az eladó.
A fordulónap szerintem az a nap, amikor a szerződést megkötötték. Nekem pl. év közepén valamikor volt.
Ez általában októberben szokott lenni.
A biztosítás viszont független a tulajdonostól. Az eladás után szokták bejelenteni a tulajdnosváltást, más közüzemekhez hasonlóan.
Februárban lejárt a lakás biztosítása, de nem küldtek csekket. Közben eladtam a lakást a lányomnak. Márciusban megkötötte a biztosítást.
Ma jött ügyvédtôl felszólítás, hogy 8 napon belül rendezzük a díjat, mert bírósára viszik a dolgot. (Köteles vagyok a lakást biztosítani).
Nem eszik ezt olyan forrón, mint ahogy fôzik...
Nem tudom, melyik biztosító fenyegeti meg az ügyfelét :(
További ajánlott fórumok:
- Kisállat biztosításánál milyen papírokat kell beküldeni a biztosítóhoz?
- Kötelező biztosítás
- Válthatok lakásbiztosításnál biztosítót az évforduló lejárta előtt? Megszüntethetem a biztosításom úgy, hogy nem fizetem a díjat?
- Ha biztosítani tudnád gyerekeid felnevelését anyagilag is, több/hány gyereket szeretnél/vállalnál?
- Ha valaki külföldön tartózkodik, bevonják a személyit és valami biztositást kell fizetnie?
- Aki lakás, élet, baleseti vagy bármilyen más biztosítást kötne....