Betegállomány alatt nem kell kifizetni az előző havi munkabérem? (tudásbázis)
Megkaptam a fizetésem ma,természetesen 10.-e volt a bérpapírra írva.
A férjem felhívta őket tegnap.
Ez a rész legalább megvan.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Szép estét mindenkinek.
Azért egy egyszerű kérdést feltehetsz neki!
- Megtudná nekem mondani, hogy mikorra lesz kész a bérszámfejtésem?
Ha azt mondja, hogy kész a munkáltatód cseszik utalni! Ennyi.
Igen,pont azt böngészem a neten,hol van ingyenes jogsegély!
A munkám során pont azt tapasztaltam,hogy a könyvelő teljesen képben van,NAV-os egyébként!
Bár velem nem tartott kapcsolatot,csak a főnökeimmel értekezett nyilván,így lehet egyből azt mondja,beszéljem meg velük.
Nyugodtan hívd fel a könyvelőt! Ő sem hülye. Nem fogja egy nyomorult cégért kockáztatni a praxisát.
Egyébként meg van ingyenes jogsegély, nyugodtan kérheted szakember segítségét is.
Nekik írjam meg?
E-mailben is elég?
Sajnos,vagy szerencsére nincs ebben rutinom,de nem is szeretnék.Csak nyugalmat.
Értem.A könyvelő a cég érdekeit képviseli,védi,hiszen tőlük kapja a munkabérét ő is.
Arra gondoltam,felhívom őket,hol a fizetésem és legfeljebb elhozzuk a papírokat ha ott vannak,átnézzük itthon.
Sajnos nem tudok tiszta fejjel gondolkodni,szükségem van mások segítségére,le vagyok lassítva rendesen,nehezen forog az agyam.
És ők bizony nem néznek semmit,senkit....
Bocs, már látom, két év után.
Nem értem, mi a gondod? Megírod hivatalosan, hogy nem kaptál munkabért. Nem teljesítenek, perelsz. Per alatt nem rúghatnak ki. Ennyi.
Semmiféleképpen ne írd alá a felmondást, mert abban benne van, hogy nincs egymás felé fennálló tartozásotok! Ha táppénzen vagy, akkor majd utána megszűnik a munkaviszonyod, amint munkaképes leszel és persze fizetnek is.
A cég könyvelőjével nem tudsz beszélni?
Sziasztok,tanácstalan vagyok,mit tegyek?
Betegállományban vagyok okt.30 óta,3 napot voltam kórházban.Mielőtt bekerültem,mert munkából kellett elmennem,a főnököm rendkívül embertelen magatartást tanusított irányomban,ezen a mai napig is elámulok,mert egy állattal szemben is több emberséág van bennem,mint ahogy ő beszélt ott velem,rólam,a hátam mögött.
Miután végeztem az orvosnál,hazavitt a húgom és értesítette a munkáltatómat,beszámolt a fejleményekről,közölte velük,táppénzen vagyok egy ideig,kivizsgálásokra kell mennem.(Pár óra múlva kerültem kórházba)Ezt később letagadták,hogy ők nem tudtak ilyesmiről.
Amint megkaptam a kórházos zárómat,bevittem a körzetihez.Kiderült,nem kaptam a kórházi tartózkodásról igazolást,így vissza a kórházba,egy órás várakozás után kiadták.
Következő nap vittem vissza háziorvoshoz,mivel aznap már nem volt rendelés.
Rákövetkező nap testvérem elvitte a munkáltatómhoz,5-e volt,hogy a fizetési bérpapíromhoz ez kelleni fog.
Munkáltatómnak ez nem tetszett,nem ez a papír kellett neki,de nem mondta konkrétan,mit is hiányol,de majd megoldják,még nincs bérpapírom,így nincs fizetésem sem.Kollégáim persze megkapták már.
Aztán vártam,gondoltam,hogy szólnak,megkapom a fizumat.Nem szóltak,nem kerestek.
Húgom felhívta őket hétfőn,(10-én)ő mennea fizetésemért,visz egy hivatalos meghatalmazást,mert ugye törvény szerint a meghatalmazottamnak is ki kell fizetni a munkabérem.Nincs még bérpapírom,nincs fizetés,ez volt a válasz,de már érezhető volt,hogy ez nem erről szól.
Én türelmes vagyok,gondoltam,korrektek,ezt is mondták még egy hete,nem akarnak kitolni velem,stb,bla-bla-bla.Ide dolgozni nem szeretnék visszamenni,ez is szóba került.Több,mint 2 éve itt dolgozom.
Közös megegyezéssel elválhatunk egymástól,ezt mondták.Kiderült,amikor a testvérem felhívta őket,egyből azt kérdezték,miért nem én megyek be,akkor hogy írom alá a közös megegyezést.
Mondta nekik,hogy egyelőre táppénzen vagyok,nem vagyok jól,ez most nem téma,azt velem beszéljék majd meg,hívjanak fel,jöjjön el hozzám otthonra a főnököm vagy a főnökasszonyom..
Ha a bérpapírom még nincs ott,a közös megegyezéses papírom pedig már igen?Érdekes.
Nem vagyok csaló,tényleg nem tudom ellátni a munkám egyelőre.Nem áll szándékomban lógni sem,sajnos összetett dolog,amiért nem tudok dolgozni még,de azon vagyok,összeszedjem magam és minden visszaálljon a régi kerékvágásba.Kivéve ezt a céget,ahova be sem akarom tenni a lábam többet.
De most megingott a bizalmam,arra megy ki a dolog,addig nincs október havi bérkifizetésem,amíg alá nem írom a munkaviszonyom megszűntetését?
Elseje óta tudja,hogy mi történt velem,hogy fizetést kell adnia nekem is.
Mire hivatkozva nem adhatja ki a bérem tizedikéig szerintetek?
Mit tegyek?
További ajánlott fórumok:
- Próbanapot a munkáltató köteles kifizetni, van erre törvény?
- Dolgozói felmondás betegállomány alatt
- 2011 betegállomány alatt elküldhet a munkáltató?
- A munkáltató köteles kifizetni engem próbaidő alatt is?
- Próbaidő alatt lehet betegállományba menni?
- Ha valaki munkanélküli alatt esik teherbe, megszakíthatja azt és elmehet betegállományba vagy nem?