Beszélgetős fórum (beszélgetés)
Köszönöm 😊😇
Pedig buta parasztjány vagyok, aki töpörtőt öszik 😜😉🤭😁
Úgy-Úgy,,jókat írsz,,🤗
Szeretem a naplódat is olvasni!
Tanyán nőttem fel, télen disznóságot ettünk, nyáron baromfit.
Anyukám istenien készítette gyerekkoromban a hurka-kolbászt.
Tepsibe vékonyra szelt karikakrumpli, arra ment a hurka-kolbász, amikor már majdnem kész volt, beterítette apró savanyított káposztával. A legfinomabb részek kicsit odakaptak, én is azt szerettem, ha szinte ropogós volt a hurka bőre.
És mi mostuk a belet is.
A friss házi tepertőnek párja nincs!
Ha disznót vágtunk, a dolgozóba is vittem kóstolót.
Meg hurka-kolbászt is frissen sütve, puha kenyérrel.
Nagy lakomát csaptunk, nem győzték dicsérni a finomságokat.
Szép nagy példány volt. A mangalicákból sok zsír lesz. Biztosan van finom töpörtyűtök is. Azt én a piacon szoktam venni, és mindig mangalicát.
Húsvétra már lesz finom füstölt sonkátok.
Ez a sorsuk. Csak egyet vágtunk, 250kg-os mangalicát.
A fagyasztóban/kamrában pihen.
A sonkát, csülköket jövőhéten visszük a füstölőhöz
szegény röfik...
el lettek tisztességgel temetve?..-))
Vegyesen.
Sütéshez leginkább olajat, főzéshez próbálok zsírt esetek többségében.
És te/ti?
Nincs tabu téma számomra.
Esetleg főzés? Gasztronómia téma.
Sziasztok!
Ha szeretnél,csatlakozz a beszélgetéshez.