Bejárónők, takarítónők, gondolatok, vélemények, tapasztalatok (beszélgetés)
Annál rosszabb aligha történhet vele, mint hogy ennyiért dolgoztassák :/. Először is kössetek szerződést, a hivatalos cég adatbázisban csekkoljátok le a vállalkozót. Autó rendszámát felírni. De szerintem ettől nem kell tarttanotok.
Viszont inkább keressen magának munkát, hirdessen az egytemen, stb., 1.500 - 2.000 forint Budapesten az órabér.
Neem! Kétnaponta szeretnék vasalni!D
De nem mosunk annyit.:))
Most még annyival jobb a helyzet, hogy gyerek idehozza a szennyest. De már ne sokáig.:(
A bérvasalás meg nem ugyanaz! D
Egyébként nem tudok hajtogatni, azért van az utolsó pólóm is vállfán.:)
De milyen éleket hajtogat a pólókba! Én ezt így nem veszem fel, ezért vasalok reggelente. Én megőrölnék, ha a felsőmön látszódna a hajtás vagy a vállfa nyoma. Egész nap rosszul érezném benne magam....
Ja és nekem szekrényem van. Fiókba csak a zoknik párosan összehajtva és bugyi egymásonegyet így, egyet úgy, melltartó félbe hajtva, boxer félbe egymás tetején.
Az viszont tetszett, hogy ő is szépen színenként rendezi:DDD
Rosszul hajtogatunk, a ruhákat nem egymáson, hanem egymás mellett, függőlegesen kell tárolni. Átraktam tegnapelőtt a komódot, hát kíváncsi leszek...
Mondjuk az apró fehérneműket hajtogatja a fene. Mindenkinek van saját kosara, típus szerint belehajítom és kész. Zoknikat párosítva.
Én sosem gyűjtöm a vasalnivalót. Ha kimosok, megszárad, akkor vasalok, így feltételezem, hogy ti hétköznap is mostok.
Tehát szombaton mosok, vasárnap este vasalok.
Kétnaponta?
Minden nap van mosás?
Bár igazság szerint én minden reggel átvasalom, amit épp felveszünk, mert ugyan kivasalva teszem el, de átvasalom, hogy ne látszódjon rajta a hajtogatás és a vállfa nyoma:D
Én meg tudom magyarázni:DDDD
Vasárnap estére minden megszárad, azaz azok a ruhák, amit szombaton és vasárnap kimostam, illetve ekkorra végzek minden mással, így vasárnap este levezetésként jön a vasalás, szekrénybe pakolás, aztán indulhat a hét:DDDD
Nekem muszáj legalább kétnaponta vasalnom. D
Ma is, igaz, csak félóra volt, de engem nyugtat.:))
A dolgaimban turkálnival arra gondoltam, hogy takarítás közben pakolássza a ruháimat, a könyveimet, stb. Én pl. a könyveimre is nagyon háklis vagyok. Van egy általam kitalált szisztema, ha valaki hozzányúl a könyveimhez azt rögtön észre veszem és kiakadok:DDD
Mi is sok ruhát használunk (munkás, játszós, vásárlós, edzős, stb.) A fiamnak pl. hétvégente legalább 15 pólót mosok+vasalok és mág ott van a mi cuccunk is meg a közös. Vasárnap esténként kb. 2 órát vasalok:D
Ha a dolgaimban turkálnak azt én sem szeretem, de azt kifejezetten bírom ha nem nekem kell fürdőszobát tisztítani, ablakot pucolni, gazolni, a kapukat lemosni, de nem különösebben rajongok a portalanításért, porszívózásért és a felmosásért sem.
Vasalni én vasalok, de nagyon szívesen rábíznám másra, főleg hogy nálunk emberem simán napi 2-3 teljes öltözet ruhát dob a szennyesbe - tök indokolatlanul -, rettentően finnyás a ruháira... oké mondjuk így belegondolva én sem maradok el ettől, mert ugye van a "melósruhám" aztán elhúzok gyúrni, majd van az itthoni játszós-ruha, ez is 3 öltözet ... Mosással semmi problémám nincs, csak az a fránya vasalás ne lenne. Pedig már megtanultam úgy teregetni, hogy tényleg csak a legvégső esetben kelljen vasalni, de így sem győzöm
Óóóó, itt mindenkinek van pénze bejárónőre?
Nem mintha irigy lennék, mert nekem úgy sem lenne jó senki:D
A vasalást meg végképp nem adnám ki a kezemből. Még nem ismertem olyat, aki szebben vasalna nálam:D Azaz...majdnem hazudtam, van egy fiú kollégám aki magának vasal, minden nap megdicsérem az ingjét is meg mindent, mert gyönyörű.
Azt sem szeretem, ha a dolgaimban turkálnak....
További ajánlott fórumok:
- Mi volt ma az első gondolatod?
- Hajnali gondolatok
- Filozófiai gondolatok az Életről, önmagunkról.
- Győr Petz Aladár Megyei Kórház Szülészeti osztályáról vélemények, gondolatok
- Mi a véleményetek Louise L. Hay: Éld az életed című filmjében elhangzott gondolatokról?
- Mellrák a 65 éves nagyanyámnál - Esély, gondolatok, tapasztalatok, vélemények másoktól