Beírassam a lányomat a nyolc osztályos gimnáziumba? (tudásbázis kérdés)
Én inkább várnék még még egy kicsit, és majd hatosztályosba iratnám be.
Sokat számít az a 2-még lazulosabb-év az általánosban.
Én hatosztályosba jártam, nem mondom hogy fenékig tejföl, de egy percig sem bántam meg. Szorosabb barátságok szövődnek, picit érettebb fejjel. Az osztályunk volt a suli tanárainak a kedvence. Semmivel sem találkoztunk több nemiséggel a gimiben mint az általánosban. Ahogy emlékszem az általános 7-8-osai sokkal inkább furán viselkedtek mint a gimisek.
13-14 évesen nekem is romlott egy picit a teljesitményem, de a 11-12. évem kitűnőre sikeredett és igazából az számit, nem a kisiskolás évek.
Én szerintem ha egy kislány menni akar, akkor csak hadd menjen a gimibe. Nagyon okos kislány lehet. :-)
Én is 8osztályosba jártam, de nem érzem, hogy egy sima középiskolával ne értem volna el ugyanezt, amit eddig. Igaz van diplomám és mai napig felsőoktatásban is tanulok, de szerintem ezt nem csak a speciális gimiben végzettek mondhatják el magukról.
Az osztályközösség remek volt, imádtam a suliba járni. A barátaim nagy része onnan került ki, mivel nem volt időm sulin kívüli kapcsolatokat kialakítani a rengeteg tanulnivaló miatt.
Szerintem az ottani benyomásokat alapvetően a tantestület és a diákközösség határozza meg.
Valaki említette, hogy korábban akarnak felnőni az itteni fiatalok, de a mi osztályunkra ez nem volt igaz. Mindenki visszafogott volt, de alapvetően a szüleink is ezt a típust képviselték.
Én egy másik szempontból közelíteném meg a kérdést. Nálunk van 6 és 8 osztályos gimi is a simán kívül. Akiknek a 8 osztályos gimibe jár a gyerekük (főként lányos szülők) arról panaszkodnak, hogy hamarabb akarnak "nagyobbak" lenni a gyerekek/lányok. Itt készen kapják, hogy a 17-18 évesek smárolnak a folyosón, dohányoznak, stb... És ha testileg éretteb a leánygyermek előferdülhet, hogy 12-13 éves lánynak 16-18 éves fiúk kezdik el csapni a szelet.
Az érem másik oldala: másfajta, mélyebb tudást szereznek meg.
Ja eszembe jutott mégegy veszély, ezt egy tanár ismerősöm mondta, hogy mivel nincs tétje az általánosból a gimibe jutásnak és a kamaszkor a 13-14 éves életkorban kezd el dühöngeni, ezért általában ebben az életszakaszban nagyon leromlik a tanulmányi eredmény.
Remélem nem voltam túl zavaros. :-)
Hello!
Én ilyen iskolába jártam,ésmeg voltam vele elégedve. Hozzáteszem, itt sokkal nagyobb az alapkövetelmény,mint egy általános suli 5-8. osztályában. Míg az öcsém otthon pihent, én már 12 évesen is tanultam este 8ig, vagy tovább. De megérte,mára már fősuli, lassan diploma. :)
Nézd! Nem részletezem, hogy cirka 10 évvel ezelőtt mit kérdeztek, elég annyi, hogy köze nem volt a középiskolai tananyagok egyikéhez sem.
Ma már más biztos mások a követelmények.
Mindenki oda iratja a gyerekét ahova akarja, én személy szerint nem támogatom a nyolc/hat osztályos középiskolákat. Ennyi!
Ha jó a közösség akkor a későbbikre nézve nagyon jó "kapcsolatokra" tehet szert ha 8 osztályosba megy,mrt enniy idő alatt jól össze tudnak kovácsolódni, de ha vacak akkr viszont alig fogja várni,hogy vége legyen.
Gyerkőctől függ.
En hat osztalyosba jartam anno, es nem bantam meg. Es nem ereztem, hogy annyira nagyon le lettem volna terhelve.
Ha a gyerekednek kedve van hozza, szerintem vagjatok bele. Elsosorban az o dontese kell, hogy szamitson. Hiszen ha most nem hagyod, hogy dontson a sajat sorsa felol, akkor kesobb hogy varhatod el tole?
dehát erre szükség van, ha normális egyetemre akar majd menni utána.
ha nem, akkor tényleg felesleges.
Én gimibe jártam, de még a hagyományosba. Mellette azonban voltak már "kis gimisek" is. Hát mi 14-18 évesek is rendesen le voltunk terhelve, de azok a picik...iszonyat órarendük volt, szinte minden idejük be volt táblázva.
Az meg csak az én meglátásom, hogy annyi fölösleges dolgot, amit a gimiben a fejembe/fejünkbe tömtek...minimum két évet vettek el ezért az életemből.
További ajánlott fórumok:
- 8 osztályos gimnázium. Mi a véleményetek róla. 10 éves gyerek tud alkalmazkodni?
- Nyolcosztályos gimnáziumba hány pontos központival jutottatok be?
- Nyolcosztályos gimnáziumról - tapasztalatokat várok
- Veszprémben van 6 vagy 8 osztályos gimnázium?
- 8 osztályos gimnázium és felvételi
- 6 osztályos gimnáziumot keresek. Tudtok ajánlani? Ha lehet Zuglóban.