Befelé fordított lábfej 1 évesen (beszélgetés)
Remélem, segíteni fog! Ha azonban nem tapasztalsz javulást, egy gyógytornászt megér a dolog!
Sok sikert Nektek!
Ez nagyszerű! Örülök, hogy semmi komolyabb! Meglátod, rendbejön.:)
A sétáltatást egyébként is hanyagolhatod, sőt mindenkinek azt javaslom, ne vezetgesse a manóját. Sokkal biztosabban tanul járni, ha érzi, hol az egyensúlya. Egyik lányomat sem vezetgettem, nem is lett volna időm...11,5 ill 12 hónaposan mindkettő járt.
A guggolást pedig a sétálunk, sétálunk... imitálására csinálhatjátok, vagy a törpe, óriásra...játékos feladatok, szeretni fogja.:) Legalábbis remélem!:) Sok sikert és mielőbbi javulást!:)
A kisebbik lányom 18,5 hónapos (igaz, ő már stabilan szalad), nála is ez a gond (igaz csak kicsit tartja befelé a lábfejét), főleg akkor látszik igazán, amikor lógatja a lábát. Néha észreveszi, és visszaigazítja. Elvittem Dévényes gyógytornászhoz, aki azt mondta, hogy valószínűleg a csontozata ilyen és még rengeteget változik, és annyira nem feltűnő, hogy hozzányúljon (de a csontokkal a gyógytornász sem igazán tud mit kezdeni, csak az izomzattal).
Semmiképpen ne adj rá fordítva cipőt, sőt az lenne a legjobb, ha nem is adnál rá, csak zoknit (ha kell kettőt). Sokkal stabilabban és biztosabban megtanul járni, jobban fejlődik a talpa és a lábboltozata, és minél többet jár mezítláb (értsd cipő nélkül) annál kisebb az esélye, hogy lúdtalpa vagy bokasüllyedése legyen.
Gyógytornászhoz mindenképpen vidd el!
Sziasztok!
A kisfiam lábával is ez volt a gond mikor megszületett.
Viszont nekünk az ortopédián megmutatták ,hogy masszírozzuk a kicsi lábát.
Mindenképpen gyógycipőt vagy szandált kell venni.
szia!
Az én lányom lába is elnyomodótt a pocakomban :)
A csípőszűrésen megnézték a lábát is, kapott bebax gyógycipőt fél évig. Utána nagyjából jó lett a lába, de 1-2 hónap után újra befordult. Ortopédián azt mondták, hordjon cípőt folyamatosan otthon is (csak kérgeset, magas szárút-pl siesta) és önálló járáskor kontroll. Most 16 hónapos, megy már egyedül, a doktornő azt mondta majd csak ősszel vigyük vissza. Még egy kicsit látszik, hogy nem jól áll a lába ha mezítláb van, bár az elég ritka, mert azóta is folyamatosan cipőben van. Szerintem semmiképp ne csinálj magadtól semmit, vidd el ortopédiára!!
Szia, az én fiam is befelé fordítja járás közben a bal lábfejét amióta járni tud(most 20 hónapos), a gyerekdoki szerint kinövi, az ortopédiára majd jövőhéten viszem, majd meglátjuk mit mondanak ott.
Egyébként egyre kevésbé fordítja befelé, inkább csak akkor ha elfárad, vagy ha bohóckodik.
Szia!Nekem 5hónapos a kislányom és 4hónaposan voltunk ortopédián kötelező szűrésen és ott mondták,hogy kifli formájú a lábfeje és mi kaptunk cipőt ami már szerencsére nem kell. És ott mutatták,hogy ha a lábfején a külső oldalon simogatom(persze ha jó helyen) akkor reflexből ki egyenesíti a lábfejét és ez erősíti az ottani izmokat.Óvatosan kell csinálni,hogy csikis legyen neki.Először én se mindig találtam pontosan hol is kell de próbálkoztam és észre veszed mikor jó helyen simized!
Na remélem valamennyire érthető!:)
Nagyobbik fiam egyik lábfeje születésekor kényszertartásban volt,befelé fordult.Azt mondták mire elindul ki fog alakulni neki és tényleg,kb 14-15 hósan kezdett járni és nem maradt nyoma,most 8éves,sem ludtalpa nincs,sem más gondja.
Gyógytornánk nem volt de még a klinikán a főorvosnő megmutatta hogy maszirozzan naponta többször és azt csináltam összevissza ép mikor eszünkbe jutott,peluscserénél,fürdésnél pár percekig.
Kedves Fórumlakó Anyukák,
13 hónapos kislányom bal lábfeje befelé fordul. Gyermek háziorvosunk és az orthopédián is azt mondják, hogy addig amíg stabilan nem tud menni, nem foglalkoznak vele. Mit javasoltok mit tegyek? Fordítva adjam rá a cipőt, vagy van esetleg valamilyen speciális lábbeli erre az esetre? Gyógytornára gondoltam még, hogy az lehet segítene..
Segítségeteket előre is köszönöm :)
További ajánlott fórumok:
- Híres férfiak fordított ABC sorrendbe
- Fürdőszobában kb 5mm-es, puhatestű, fordított könnycsepp alakú, szárny nélüli állat. Mi lehet?
- Befelé álló lábfejek, vagy dongaláb tartással született babák.
- Normális, ha a babám lábfeje befelé áll, amikor lép?
- 9 és fél hós babám kifelé tartja a lábfejeit és nagyon befelé dől a sarka. Mitől lehet?
- Van valaki, akinek befele álló lábfej tartással született babája már elindult?