Bedugult a fülem, de csak 2 nap múlva tudok orvoshoz menni. Mit tehetnék addig itthon? (beszélgetés)
Nálam tökéletesen bevált a "fülfű". Patikában lehet kapni, 20ml-s kiszerelésben, a rendes neve Havasi kövirózsa kivonat.
"Fülgyulladásra, fülzúgásra, füldugulásra, illetve külsőleg májfoltok ellen használhatjuk.
Fülproblémákra használva naponta 3x 3 csepp.
A Kárpátok száraz és sziklás részein termõ Havasi Kövirózsa (Sempervivum montanum) tinktúrája egyike a növényi gyógyítás sokhasznú szereinek. Népies nevei is erre utalnak: Havasi fülfû, lázrontófû, májfoltfû, lázhúzófû.
Hatóanyagai: ALFA és DELTA klorofil, E-vitamin, B5 és C-vitamin, Achromin és Flavonoidok.
A Havasi Kövirózsa hatékony gyulladáscsökkentõ és ekcémát gyógyító a fülben és környékén. Kiváló fültisztítók, segítik a fülzsír kiürülését. Kisgyermekeknél érzékeny fülű kutyáknál rendszeres használata megelőzheti a fül begyulladását.
A Havasi Kövirózsa halványítja a májfoltokat, szépíti a bőrt."
90%,hogy fűlzsír csinálja...fürdésnél,hajmosásnál ha pici víz belement,azonnal elzárta azt a pici kis rést is,amin a hang besuttyant...
Ha fellazítod a paraffin olajjal,lehet sőt biztos még nem jön vissza a hallásod,de könnyen el tudja a doki távolítani majd.
Ha nagyon zavar,menj el magánrendelésre,ott nem kell várnod.
Elhiszem,hogy kellemetlen...
nem fáj csak eldugult. És ha fellazítom hallani is fogok már? :D
Mindenképpen elmegyek dokihoz csak hallanék is valamit:D
Olyan kínos beszélnek hozzám én meg vagy nem hallom vagy össze vissza beszélek mert félre értem :/
Ha nem fáj a füled akkor valószínű fülzsírdugó van benne,az egyik percről a másikra eldugítja afület.Paraffin olajjal szépen fel tudod lazítani,ha cseppentesz bele.Mire a dokihoz kerülsz,akkorra a beszáradt fülzsír fellazul és szépen el tudja távolítani.
Ezt akkor alkalmazd,ha nem lyukas a dobhártyád,nem műtötték a füledet.
Ha fáj akkor nem szabad,más baj van...
Ha gyulladt, akkor elvileg pattog vagy fáj, fülfertőzésre a patikában vény nélkül kapsz cseppet.
De igazad van, amíg nem pálcikázol, nem ártasz vele:)
Nem hallok rá semmit, és már hetek óta hol így hallok hol úgy. :/ MA voltam rendelésen de kiderült h majd csak 2 nap múlva lesz orvos.
Nem tudom h gyulladt e, de csak nem ártok vele ha kipróbálom azokat amiket írtatok :)
Pattogást hallasz benne? Volt mostanában a füled a víz alatt/pl uszoda, kinti medence/?
Lehet gyulladt is, vagy csak felgyűlt benne a fülzsír... utóbbi esetében semmiképp ne próbálkozz fülpálcikával, az csak ront a helyzeten.
Fülgyertya talán, én mondjuk még nem használtam.
"Mit tud a fülgyertya?
A vákuum és a hő hatására fellépő vérbőség segít felszabadítani a fülben és a járataiban lerakódott salakanyagokat, ami a kezelés során távozik is a szervezetből.
Sok felnőtt használja eredményesen, de a gyerekek körében még nem ennyire elterjedt ez a fajta gyógyítás. Pedig amellett, hogy igen hatásos, kíméletes – és ami nagyon fontos: fájdalom és mellékhatás nélküli."
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Pozitív terhességi teszt után mikor kell/érdemes orvoshoz menni?
- Calici vírust mivel lehet itthon gyógyítani? Muszáj orvoshoz mennem?
- Gyömbér színű színezőtől szürkés-zöldes lett a hajam. Mit tehetnék vele itthon?
- Vettem a turkálóban egy nagyon jó felsőt, de itthon vettem észre, hogy van rajta egy folt. Mit tehetnék, valami folttisztító?
- Fűlzsírral mit tehetnék, hogy ne kelljen orvoshoz mennem?