Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bébiételek készítése fél éves kortól, ki hogy csinálja? fórum

Bébiételek készítése fél éves kortól, ki hogy csinálja? (beszélgetés)


8. 5d58fc17fc (válaszként erre: 4. - 432d0af620)
2011. aug. 17. 17:36
én azután fűszereztem, miután kivettem a levet :)
7. 1675f7fe54 (válaszként erre: 4. - 432d0af620)
2011. aug. 17. 15:39

borsot nem teszel bele-hiszen a levesb szemes kell..


Semmi gon nen volt vele..

2011. aug. 17. 15:36

én úgy csináltam, hogy először ugye csak krumplit, almát, répát, meg céklát ehet

krumplival kezdtem egy hétig, aztán krumplihoz főztem almát egyik nap, másik nap sima krumpli, utána jött a répa a krumplihoz, majd a cékla a krumplihoz és a 4 féle felváltva, picit a levükből öntöttem hozzá amiben megfőttek és nagy haverommal a botmixerem összeturmixoltam :)

aztán amikor már lehet husit enni hétvégén a húslevesből vettem ki csirkemellet, majd később csirke májat is, kisebb darabokra vágtam, betettem a fagyasztóba és hétközben beledobtam a zöldségekhez, jól átforraltam és együtt botmixereltem

nagy kedvenc volt még a rízs cukkínivel és csirkemellel, a krumpli tökkel csirkével és a máj céklás krumplival volt nagyon

aztán borsót is paszíroztam, krumplival és csirkemellel kapta, de a kecskeméti bébiételnek a csirkés zöldborsója sokkal fincsibb volt pl. meg a Hipp sütőtökös krumplit szerette még nagyon, nekem sk szintén nem jól sikerült


amit még nagyon szerettek, az bármilyen gyümölcs Sinlac péppel, de utóbbi csak receptre kapható

5. Dávid herceg (válaszként erre: 1. - 432d0af620)
2011. aug. 17. 15:32

Szia!

Én mindig úgy főztem hogy simán vízbe megfőztem, majd jól összeturmixoltam. A borsót az elején még át is passzíroztam a héja miatt. Azt hogy mit mivel csináljál meg, szerintem függ attól is hogy miket eszik szívesen a lánykád. Például tavaly nyáron a fiamnak az őszibarackos csibe husi volt a favorit, ezt mindig megette. A másik kedvenc a cékla volt krumplival és sárgarépával. És mindig annyit főztem ki, hogy két napig legyen hami, mert a hűtőben nekem elállt.

4. 432d0af620 (válaszként erre: 2. - 1675f7fe54)
2011. aug. 17. 15:29
és a só, bors, vegeta nem baj? azt hallottam h ne egyenek fűszereket ilyen picin.
3. d0b7178f40 (válaszként erre: 1. - 432d0af620)
2011. aug. 17. 15:24

a főzelékeket az elején keményítővel lehet süríteni.

én megcsinálltam a pürésítésig 1 pár adagot és kiadagoltam a fagyóba.aztán amikor kellet kiolvasztottam és besürítettem.ha nem volt elég sűrű.

2. 1675f7fe54 (válaszként erre: 1. - 432d0af620)
2011. aug. 17. 15:22

Hétvégén ha főzől húslevest, kiszedsz belőle-főtt répát, krumplit, borsót, csepp karalábé darabot-pici darab csirkemell húst-és nagyon összeturmixolod 1-2 kanál levet is teszel bele.


A babák nagyon szeretik..

2011. aug. 17. 15:20

Kislányom fél éves, 4 hós kora óta eszik gyümölcsöt, 5 hós kora óta zöldséget, tápszeres baba.

Eddig üveges pürét vettem, de elég drága, 250 Ft egy doboz, amiből 1 kg almát megveszek, így arra a következtetésre jutottam, hogy megveszem a hozzávalókat, de nem tudom hogyan álljak neki.

Amiket már eszik: alma, banán, őszibarack, sütőtök, sárgarépa, krumpli, kukoricapehely, babakeksz, baromfihús...de nyitott az új dolgokra.

Miket csinálnátok/csináltok? Aventes tárolóban az almát le lehet fagyasztani? Etetés előtt mikor veszitek ki a frigóból az ételt és mivel melegítitek? Mikróba? A főzelékeket hogyan csináljátok? Tápszerrel? Húslevesből répát, krumplit mikor ehet?


Előre köszönöm a válaszokat, tapasztalatokat.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook