Hogyan lehet enyém az a lakás, amiben most együtt élek a párommal? (tudásbázis)
Mostan mit bántasz engem te is biztos ostoba vagy! Az ember akkor mond ijeneket ha sokat halotta ezt a stilust az életében, hogy monták neki.
Ne bántsál engem kérlek, nem ártottam én neked semmivel, ne bánts kérlek!
Nagyon ostoba vagy, ha azt hiszed hogy a tiéd lesz....
Ha elmész valahova, leülsz egy székre, hazaviszed mert azon ültél akkor az már a tiéd???
Hát persze.
A pályázatnál olyan feltételek vannak, amiket egy egyszerű ember nem tud teljesíteni, így az ismiknek jó lesz az a lakás, amiből nem rég kidobták azt aki 50 éve ott élt, de a kis nyugdíja már kevés volt a rezsire...
Sokszor úgy gondolom, hogy előre kiszemelik a lakásokat és el kezdik cseszegetni az ott lakót.
Ismerek jó párat, akik a kilakoltatás napján kiugrottak az ablakon inkább mert nem volt hová menniük.
Utána pedig szomorúan nyilatkozta az önkormányzat, hogy nem az utcára akarta kitenni, hanem egy kisebb lakásba, csak erről az a néni nem tudott, így öngyilkos lett....
Meg van, amiről azt hazudja, hogy a szegényeknek épült, és van több ezres várólista.
Ez van.
Az önkormányzatok több féle módon adják bérbe a lakásaikat.
Van szociális alapú, van olyan amit az önkormányzat és az új bérlő közösen újít fel, majd ezért cserébe 5 évre bérbeadja, illetve van olyan, amit felújít az önkormányzat és azt piaci alapon adja ki.
Na igen.
És milyen már, mikor a polgármester veri a mellét, hogy X felújított "szociális bérlakást " adott át, csak azt nem teszi hozzá, hogy az mind megfizethetetlen a szociálisan rászorulók részére.
Ez IS az emberek totális átverése.
Azt sehol nem írtam, hogy etikus lenne. Nekem is leesett az állam amikor megtudtam, hogy kiadhatóak a lakások. Azt már régen tudtam, hogy cserélhetőek.
A bérletidíjak még szociálisan sem olcsók. Legalábbis ahol én élek, ott nem.
A H.henci is Budán nagyon jól tudta cserélni az önkormi kecót. Ő igazán rászoruló. Igaz a vár környékén több ilyen szegény bérlő akad.
Ja, hogy megpályáztatják. Értem, köszi.
Remélem, 2022-től nagyobb lesz a szociális érzékenység.
Úristen..
Persze hogy a tiéd lesz. A két szép szemedért, kedvességedért, odaadásodért..
Ja, nem.. talán meg kellene venned tőle!
Ezt nem tudtam, azt hittem, hogy csak az újak árát tudják annyira felverni.
Akkor végképp nem tudom, ki a rászoruló, meg hogy a szociális segélyből, közmunkából stb. élők miből fizetik a lakhatásukat.
Szegények :(
Én csak azt tudom, hogy önkormányzati bérlő általában szociális rászorultság alapján lehet, akinek nincs a nevén ingatlan, meg azt, hogy a történet helyi szabályozású, vagyis balatoni, budai, stb. frekventáltabb helyeken lévő lakások esetén lehet más a szabályozás, végülis minden szentnek maga felé hajlik a keze, meg vannak kiskapuk is, melyekkel lehet "játszani".
Akkor a nem legális helyett (bár vannak helyek, ahol valóban nem legális) azt mondom, hogy nem etikus.
Azzal meg ki foglalkozik.
Egyébként azt is biztosan tudom, hogy a IX. kerületben pl. a 4-5 éve felújított háztömbökben lévő, vadonat új önkormányzati lakások havi bérleti díja vetekszik a magántulajdonban lévő lakások bérleti díjával, azt meg "rászorulók" biztosan nem tudják kifizetni, csak mások.
:DD
Csak unatkozik:)
Lehet, bár az se legális.
FI meg hamar feladta.
Ha a "pár" saját házat vesz, akkor nem lehet egyszerre ingatlan tulajdonos is, meg az önkormányzatnál bérlő is.
Ha leadja a lakást az önkormányzatnak, akkor az helytől és a lakás állapotától függően több millió is lehet (a becsült piaci ár 50%-a), bolond lesz nem leadni.
További ajánlott fórumok:
- Együtt élek párommal, de nem vagyunk házasok, van közös gyerekünk.Ha valamelyikőnket baj éri, ki örökölne?
- Szerintetek igy együtt maradjak a párommal vagy vessek véget a kapcsolatunknak?
- A párommal együtt szeretnénk járni mozogni valamit. Mit válasszunk?
- Szerintetek normális dolog az, hogy 1/2 éve vagyok együtt a párommal, nagy a szerelem, mégis attól "rettegünk", hogy mi lesz, ha vége lesz?