BCG újraoltásról várom a tapasztalatokat. Mik a reakciók, esetleges szövődmények? (tudásbázis)
Az elsőtől oltástól duzzadt meg a nyirokcsomója.6 hetesen nézte meg a háziorvos az oltás helyét, ami szépen megeredt.Ismétlő oltásra nincs szükség.A duzzanatot csak kb. a 8. héten vettem észre a hónaljában. (most 11 hetes) De tegnap este már határozottan kisebb volt, most borsószemnyi.Úgy néz ki, hogy elmúlik. Lehet, hogy a homeopátia is segített, de lehet, hogy magától is elmúlt volna.(azért még nem akarom előre elkiabálni)
A háziorvos azt mondta, egyre gyakrabban fordul elő hasonló szövődmény, ami sokszor sebészettel is zárul.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat. Okosabb nem lettem...
Jól írta Tonetto, 6 hónapos korra kell megerednie. Nem baj, ha gennyes, csúnya...akkor erősebb a védettség. Nem szabad nyomkodni, borogatni.
A fiamnak ilyen csúnya volt, most a pici lányomnak semmi nyoma. Múlt héten oltották újra, de a védőnő ijeszteget, hogy ez rondább lesz...:-S
Ha most sem ered meg, az már nem számít, a védettséget megkapta.
Mandarinn! Ez elég ijesztő, amit írtál...:-( A kislányodnak az elsőtől lett a duzzanat, vagy már az ismétlőtől? Azt olvastam egyébként, hogy ez gyakran előfordul. (Mármint a hónaljtájéki duzzanat.)
Köszi!
Van rajta neki egy randa gyulladás,csak azt nem tudom meddig kell látszódnia,mikor nézik?
Emlékszem nagyobb koromba én is kaptam oltást alkarba,megeredt örültem mint majom a farkának,és mire megnézték addigra eltűnt.
Így kaptam mégeggyet.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy mikor hány hetes-hónapos korban ellenőrzik,hogy megeredt-e az oltás?
Előre is köszi!
Szia!
Első lányomat is újraoltották, az sem eredt meg, a doki azt mondta, többet nem kap. Én már csak azt nem tudom, hogy a védettség így kialakult-e nála, mi lesz, ha közösségbe kerül. De mellékhatás az oltástól nem volt.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- Mi a véleményed/véleményetek az iskolai gyermek étkeztetésről, minőség, mennyiség, esetleges támogatások?
- Tudtátok? Bárányhímlő ellen újraoltás szükséges!
- Hogyan lehet megkülönböztetni a mensi előtti tüneteket egy esetleges terhesség első jeleitől?
- Abortusz szövődménnyel...
- Ősz óta nem múló nátha, orrdugulás, horkolás-és a szövődmények: fülfájás, köhögés.Mit csináljak a 3 éves fiammal?