BCG oltás után 1.5 cm nagyságú csomó jelent meg a kisbabám hónaljában. Valakinek tapasztalat? Mikor múlik el? Nagyon aggódom, segítsetek! (tudásbázis kérdés)
A házi gyerekorvosunk nekünk sem volt hajlandó beutalót adni erre.
Én elvittem anno a fiamat kifejezetten emiatt egy magándokihoz. Megírta a beutalót, konzultáltunk az UH eredményről, aztán azóta se láttuk egymást.
Holnap megyünk kötelező oltásra, majd megkérem, hogy adjon beutalót.
Nektek mennyi idő alatt múlt el?
Dokinak mutattam, de ő csak annyit mondott, hogy várjunk. De meddig????
Nem tudom mi a normális, mennyit várjak, és mikor vigyem másik orvoshoz. Nekünk most kb 2 hónap telt el..
Barátnőm lányának 2 hónap múlva múlt el a hona aljából!Fiamnak meg 6 hósan újra kellett adni,mert semmi nem volt az oltás helyén,másodiknál is csak egy kis piros folt.
Mutasd meg dokinak,azért tudjon róla :)
Sziasztok!
Nekünk a füle mögött lett egy kb. 2 cm-es csomó.
Most 9 hetes.
Azt szeretném kérdezni, hogy nektek elmúlt a csomó? Én is izgulok, ne kelljen vágni vagy ilyenek.... mennyi időre számítsak?
Az Egyesült Királyságban meg kötelező (csak példa volt, még számos más helyen kötelező, számos egyéb helyen nem kötelező).
Fejlettebb országokban általában kisebb a fertőzés kockázata.
A fiamnak maga az oltás helyén alakult ki egy csúnya kinövés dudor -homeopátiás szereket adva 2 nap mulva kifakadt neki -
egyébként az is érdekes hogy a BCG oltás pl Ausztriában nem kötelező -sőt vakcinájuk sincs rá ...
Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a megnyugtató hozzászólásokat!
Szia!
Az én Lányomnak is van, elvileg nem baj, ott gyűlik ki az oltás vagy ilyesmi. Sosem fájt neki, nem volt érzékeny. Most 9 hónapos, látszik még, de lényegesen kisebb már. Szerintem olyan egy éves korig kell elmúlnia. Hallottam már olyat, hogy ki kellett vágni, de az ritka azért.
A kisebbik lányomnak is van ilyen csomója, 15 hónapos és még mindig nem múlt el. A dokink azt mondta, hogy az egyik nyirokcsomója duzzadt meg a BCG oltástól.
Már gondolkodom rajta, hogy elvisszük sebészetre, hogy kimetsszék, csak mi sajnos nemrég kórházban voltunk a kicsivel és nem szeretném hogy újabb hasonló megpróbáltatásokon menjen keresztül.
szia!
Köszönöm a hozzászólásodat, nekem is ezt mondta a doki és, hogy hosszabb idő mire elmúlik(ha egyáltalán elmúlik magától). De azt nem mondta mennyi az a huzamosabb idő! Erről tudsz valamit? Két hét, vagy két hónap?
Az én lányom 7 hónapos,és még mindig csúnya az oltás helye.
Talán 3-4 hónapos lehetett,amikor rákérdeztem,hogy miért varas,és nem baj e,ha nem gyógyul.Azt mondta a védőnő,hogy addig nincs baj,amig a nyirokcsomók nem nagyobbodnak meg.És ezt minden hónapban ellenőrzi a doktorunk.
Úgyhogy szerintem mutasd meg egy doktornak.
Nézd meg, hogy fáj-e a bébinek?
Ha nem érzékeny, nincs gond :)
Szerintem - elsősorban , hogy megnyugodj, mutasd meg a gyerekorvosnak :)
További ajánlott fórumok:
- 2012 tavaszán születik meg a kisbabám!!!
- Szülés közben meghalt a kisbabám...
- Nem hízik rendesen a kisbabám! Átlagban 120-140 ml eszik egy kajáláskor! Most 3 hónapos, és 3 hetes. Mit csináljak?
- 2 hetes a kisbabám, és nem vagyok vele tisztában, hogy mik azok a dolgok amik ingyenesen megilletnek minket? Például tápszer jár ingyen?
- Elvesztettem a kisbabámat!
- Volt valaki babájának csomó a hónaljában?