Barátnőm gyerekének árvaellátása mehet az én bankszámlámra, ha az övéről levonják? (tudásbázis)
Lehet, hogy ő az igénylő?
A húgom egyszer az én számlámra akarta kérni és nem engedte a MÁK. Nem érdekelte őket, hogy spórolni akar....
Igen!
Akkor postán kérjétek, mert így tuti, hogy nem tudnak hozzányúlni!
Mint írtuk a te számládra nem mehet!
A gyerek nagykorú, akkor mi a probléma? Az ő számlájára mehet.
Tévedsz!
Mindketten magyar cégnél dolgozunk. A fizetés utalásánál, csak egy számlaszámot kérnek. Vannak olyan cégek, akik kérik a számlaszerződést, bár ezt nem tehetik, mert semmi közük hozzá. Na, ezek a cégek nem szokták más ember számlájára utalni a fizetést.
Nekem a családi pótlékot csak úgy utalták a nevemen lévő számlára, hogy a banktól kérnem kellett egy igazolást, hogy valóban az én nevemen szerepel a számla.
Édesanyám nyugdíját sem utalták el számlámra, pedig közös háztartásban élünk.
A munkahelyeken nem foglalkoznak azzal, hogy kinek a számlájára kéri a munkavállaló a fizuját. Odautalják, ahová kéri.
A postai utalás a legbiztosabb ebben az esetben.
A MÁK az utalásait csak olyan bankszámlára utalja, ahol a ellátás (ez minden a MÁK által folyósított ellátásra igaz) jogosultja tulajdonos.
Vagyis a barátnőd árvaellátást akkor utalják a Te számládra, ha társtulajdonos lesz a számlán.
Amennyiben postai úton kapja meg a pénzt akkor nem tudnak levonni belőle.
A bankszámlára történő végrehajtási végzés kiadása által minden a bankszámlán lévő forgalom után 33% vagy 50% erejéig (attól függ, hogy miről, milyen tartozásról van szó) levonhatóvá válik.
Ja jó most olvasom hogy többen is így vannak.
Bírom az ilyet: olyanba beleszólni amiről gőze sincs.
Pedig nálunk így van... :)
Férjem fizetése az én számlámra, és kártya is én nevemre. Együtt voltunk bent, amikor így rendelkeztünk, elfogadták a bankban.
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Mit vennél az egyetlen gyerekednek ha a bankszámládon kb 60 milliód lenne?
- Mi az oka annak, hogy ha egy szülő anyagilag mindent megad a gyerekének, akkor az felnőttkorában nem törődik a szüleivel?
- Lehet jó szülő az az apa aki elhagyta első szülőtt gyerekét, nem foglalkozott vele évekig?! Akár az elsőszülőttnél, akár másik gyerekénél?!
- Ki mennyit szán a gyerekének a Mikulás csomagra?