Ballagás (beszélgetés)
"Ő jegyezte meg amikor leérettségiztem, hogy most többet tudsz? "
Igen jól sejtettem,A hugodnál a kissebségi érzés nem miattad van.Rajtad veri el a rejtett sérelmeit.
Korábbi gyökerei lehetnek.
Ismerős a helyzet ,szinte még a szóhasználat is.
(kedvencke)
Pedig biztos a szülők neki is megpróbáltak mindent megadni,
Van köztetek lényeges iskolázottsági külömbség is?
(Tapasztalatból feltételezem,Neked magasabb iskolai végzettséged van.)
Nem jelölted meg kinek írtál csak feltételezem.
Igaz mindig a szülő az eredeti felelős a gyemeke viselkedésében.De gyakran szegény geyreket két tűz között örlődnek és ha még visszaemlékszel saját gyermek és tinikorodra ,bizony ahelyzet az,hogy próbál a gyerek "megfelelni" és különösen az 5-7 évesekre jelemmzően még tudnak kicsit gonoszak is lenni ,persze nem őszintén csak azért hogy az anyunak,apunak megfeleljenek,és valahol mélyen szertnének a "tiltott" rokonnal jóban lenni.
Ha vitt személyesen és ez fontos! nem a postaládába dobva szerintem vedd úgy hogy a gyrek megtette az első lépést.a ballagás utáni ebéd meg annak jár aki a megfeleő értéket ajándékozta.
Evvel szokták az ajándékot honorálni és persze jó alkalom a család összekovácsolására.
Ha hívnak mindenképpen fogadd el ,nem kell úgy csinálni mintha éveken át mi sem történt volna ,de meglátod a Te lelkiválodnak teszel a legtöbb jót,ha békejobbot elfogadod.Magadban ,titkon a megbocsátás magasrendű ajándékát fogod érezni.Sokkal jobb mint utána évekig rágódni az elmulasztott alkalmon.
A keresztlányod arról nem tehet,hogy az anyukája,az-az a tesód ennyire bugyuta,hogy féltékenykedik.Nem ártana felnőnie már 18 éves a lánya és mégis úgy viselkedik mint egy 6 éves lurkó akinek pont most született kistesója.
Mennyi is a kórkülönbség köztetek????
"Neki az a mániája,hogy én vagyok a szüleim kedvence."
Úgy látszik minenhol egyformák a lánytesók?
Nálunk a fiatalabbiknak is ez a heppje:"persze a "kedvenke"
Mérgemben a telefonregiszerben így írtam be az idősebbiket "kedvencke"
Azért a helyedben a ballagóval leülnék beszélgetni mert ő hívott meg nem a tesód és nem biztos hogy egyetért a haragtartásotokkal.
épp arra gondolok én is csak azért leszek meghíva, hogy ne érje szó a "ház elejét".Igazából nem volt vitánk.Neki az a mániája,hogy én vagyok a szüleim kedvence.Nővérem Őhozzájuk sem jár.A lánya keresztlányom és a bálra sem voltam meghíva. Vettem jegyet, elmentem megnézni.
A ballagást követő ebédre még nem tudom meg leszek-e híva.
Gondold végig. Ne ,hogy úgy járj mint egy rokonom...Akit csak azért hívtak,hogy pénzt adjon aztán újra elfelejtették.
Remélem nálatok más a helyzet:-)))
Szia!
Elmennék, de nem vinnék aranynyakláncot ajándékba:)
Mindenesetre jó alkalom a békülésre:)
Mindig a kérdezőtől függ!
Miért nem beszéltek a nővéreddel?
Én elmennék!
Ez egy ok lenne a békülésre.
Nem jó haragban élni!
Szia!
Igen, elmennék!
Jó alkalom a kibékülésre.
Mi ugyanígy voltunk a nővéreimmel, novemberben meghalt nagynéném, azóta megtört a jég.
Félre kell tenni mindkét oldalról a sérelmet, mert a testvér nagyon jó, ha ott van az ember életében!
További ajánlott fórumok:
- 50000ft ballagási ajándék az ovónéninek nem sok egy kicsit? Mi a véleményetek?
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Óvodai ballagásra, írni/olvasni tudó, okos kisfiúnak mit vennél?
- Mekkora értékben illik ajándékot adni a 8.osztályos ballagásra? Elég közeli rokon.
- Olyan lehetetlen időpontban tartják a ballagásokat, ma is...
- Mit vegyek ballagásra?