Bajor rakott burgonya recept
A Bajor rakott burgonya hozzávalói:80 dkg burgonya
20 dkg főtt házisonka
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
60 g vaj
0,5 dl tejszín
só
őrölt bors
A Bajor rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk,a burgonyát és a sonkát rétegesen lerakjuk.Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk. Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. júl. 17. 22:18
A bajor rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.