Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Bajor rakott burgonya recept

Bajor rakott burgonya recept

A Bajor rakott burgonya hozzávalói:
80 dkg burgonya
20 dkg főtt házisonka
1,5 dl tejföl
2 db tojássárgája
60 g vaj
0,5 dl tejszín

őrölt bors


A Bajor rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és ha kihűlt, karikákra vágjuk. A házisonkát apró kockákra daraboljuk. A tejfölt a tejszínnel, a tojássárgájával, a sóval és az őrölt borssal összekeverjük.Tűzálló edényt vajjal kikenünk, kevés zsemlemorzsával megszórjuk,a burgonyát és a sonkát rétegesen lerakjuk.Ráöntjük a fűszeres tejszínt, tetejére morzsoljuk a maradék zsiradékot, és előmelegített sütőben megsütjük. Tetejét ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk. Önálló ételként vagy köretként tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A bajor rakott burgonya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook