Baj lehet a hallásommal? (beszélgetés)
Természetesen szedd a gyógyszert és mielőbb gyógyulj meg. Ez a lényeg.
Az meg jó, hogy a fogl.eü. észrevette és így szakorvoshoz kerültél.
Szia.
Köszönöm, de nem kérek linket. :)
Egy jó orvos, elmondja mi a probléma.
Az orvosnál pedig azért szólaltam fel, mert azt mondta, ne szedjem a tablettát. Ha nem szedem a tablettát, akkor mégis mit mondjak a kontrollon? Hogy miért nem szedtem azt, amit felírtak nekem? Akkor így mi értelme a kontrollnak?
Nem tudom, te, hogy vagy az ilyesmivel, de én, ha kapok egy gyógyszert, azt szedem is rendesen! Köszönöm a válaszodat, szia!
Gondolom már utána néztél a neten, mit jelent a vezetéses hallásvesztés, ha nem, akkor olvass utána.
Sok találat van, egyet belinkeltem.
Kár volt erősebben felszólalnod a fogl. orvosnál, hiszen segített a maga módján.Talán a nagyobb bajtól mentett meg. Észrevette, hogy baj van, amiről nem tudtál. Elküldött szakorvoshoz, aki segített rajtad.
Kétoldali vezetéses hallásvesztés. Tp. Gyógyszerek, 1 hét múlva kontroll.
A fogl.eüis orvosról csak annyit, hogy azt javasolta, ne szedjem a gyógyszert, mert felesleges..
Ja, biztos jobban tudja, mint az audiológus! Nem hagytam magam! Nem szoktam erősebben felszólalni, DE most megtettem!!
No, Jó Reggelt!
Úton vagyok a hallásvizsgálatra. Nem, még nem lettem kirúgva! Még ma, a foglalkozáseüs orvoshoz is mennem kell. Amíg ezek nincsenek meg, nem tudok többet. Utána még kell időpont máshova is!
Ja, amúgy erre a füldugóra kitérve, vannak olyan területek ahol kötelező a használata, de ott én már nem dolgozom. És mindig használtam, míg ott voltam, ez kb. két hónap volt, még 3 éve. Amúgy egy sima zsinórosat kaptunk, semmi extra.
A zenét meg (ha lenne valami bajom attól) muszáj vagyok hallgatni, pl. utazáskor, mert valamilyen ostoba dolog kapcsán, kikészülök, ha csámcsogást, fogszívást hallok. Próbáltam tenni ellene, sokszor, nem ment. Szóval inkább a zene, mint az idegi állapot. De amúgy most sem maximumon hallgatom, bőven zajszint alatt van a hangerő. Nem hiszem, hogy így, emiatt baj lehet....
Nyilván, de a dolgozók hallása így is sérülhetett.
Más kérdés, mennyire használ az, ha egy "hallásromlott" dolgozó be tudja szakértővel bizonyítani, hogy a füldugó nem használt semmit, és így kér kártérítést.
Gondolom, azt az állítását is bizonyítania kellene, hogy ez volt használatban, nem az a néhány hiperszuper, amit a kártérítés hírére vett a gyár.
Ha érzékeny a füled a hidegre, be kell dugni vattával. Nekem a huzatra érzékeny, 5 perc alatt megfázik, utána 3 napig még a hajam is fáj. Nem is engedem le az autóban az ablakot, még nyáron sem. Inkább izzadok.
Egyébként, a süketség sem lehet annyira rossz. Egyes emberek kifejezetten szeretnének így lenni, mert nem hallják asszonykájuk pörölését... Egyébként Beethoven a legszebb műveit már süketen írta.
És ha az a különbség valamilyen gyógyszer, nem azonnal a hallókészülék.Mivel nem viselek semmilyen sapkát, 3-4 éve minden télen megsüketültem cca 1 hónapra. Gyógyszert kaptam rá, segitett.
Hála a homme officenak, idei télen a nagyothallás is elmaradt
Biztosan igazad van, és csak kiegészítőleg kérdezem, hogy a füldugókat ellenőrzik-e? Vagy a munkahely, ha valami vacakot kiosztogat, azzal már védve van?
Mert a fiam dolgozott zajos munkahelyen, de a kapott füldugónak nem volt érzékelhető hatása.
Tudom, nem ezt kérdezted konkrétan, csak szerettem volna foglalkozás-egészségügyi szempontból rávilágítani a vizsgálat céljára és jelentőségére.
Szerintem nem árt tudni egy zajos munkahelyen dolgozónak ezeket a dolgokat. Ezt szokták munkavédelmi oktatáson is elmondani.
Úgy gondoltam így jobban megérted, miért vizsgál meg alaposan a doktor.
A zaj okozta halláskárosodás meg, rendszeres zajexpozíció esetén is többnyire idősebb korra alakul ki.
Ne aggódj, biztosan nincs nagyobb baj, esetleg arról akar meggyőződni az orvos, hogy elindult-e egy ilyen folyamat. A műszer ki tudja mutatni azt a csekély változást is, amit még nem érzékelsz.
Én sem értem, kicsit sem. Jól bepánikoltatott, aztán csókolom. Remek, mondhatom. Holnap remélem kiderül, mi a helyzet.....
Amúgy ez a doki, a férjem unokaöccsét is tovább küldte hallásvizsgálatra problémával. Mint kiderült, nem az említett unokaöccs hallása volt rossz, hanem az orvos készüléke!
Azért ez a peres dolog elég érdekes egy elmélet. Hiszen még túl sem estem a vizsgálaton, azt se tudom mi a helyzet, mit mondanak...érdekes! Eszem ágában nem lenne perelni. Jesszusom, már csak a füleimet kéne eltemetni, mert itt van ez a szitu...ne már!
Én sem azért írtam ki ezt, hogy ide kanyarodjon a dolog. Ha meg annyira baj a koncert, buli akkor ennyi erővel a fiatalság nagyobb része simán halláskárosult lenne...
Amúgy meg, nem süketültem meg. Pont ezért nem értem ezt az egészet, mivel nincsenek panaszaim. Semmi!
A zaj okozta halláskárosodás visszafordíthatatlan, nem gyógyítható és a végén már zajterhelés nélkül is előrehaladó.
A fiataloknak hiába mondjuk, hogy vigyázzanak a "fülükre" meg sem hallják a figyelmeztetést. Dübörög a zene, meg minden más. Még nem észlelik a bajt, de szép lassan el kezd romlani a hallásuk.
Amennyiben zajos munkahelyen kezdenek dolgozni a fogl.eü. orvos elvégzi többek között a hallásvizsgálatot, ez az alapszint. Ehhez mérik folyamatosan a dolgozó hallás csökkenését.
A zajos munkahelyen megkapja a zaj elleni védőfelszerelését, amit használnia kell. Amennyiben nem, úgy büntethetik, eltilthatják a munkavégzéstől, illetve halláskárosodás során NEM nyilvánítják az estét munkahelyi megbetegedésnek. Nem kap 100% táppénzt, vagy nyugdíjat.A hallásromlást, mindég az alapszinthez mérik.
Akkor, ha a dolgozó munkába álláskor nem kap megfelelő védőfelszerelést, illetve a munkáltató nem biztosítja a munkahely műszaki zajvédelmét és a dolgozó halláskárosodást szenved, be lehet perelni a munkahelyet. Biztosan megnyeri a dolgozó.
Tehát a doktor nem kekeckedik, hanem nagyon helyesen és szakszerűen mindkét fél érdekében látja el a munkáját.
Mondjuk a dolgozó minden szabályt betart a munkahelyen, de otthon nem vigyáz a hallására, nem perelhet, mert kapott védőfelszerelést, használja is, tehát nem a melóban, hanem a buliban süketült meg.
Sok szerencsét !
Hozzánk jött egy új üzemorvos, elterjedt, hogy nagyon helyes pasi. Mindenki ment felíratni valamit. Én már kb. a 15. lehettem, és Dipankrint kértem. Erre a doki; "Mikor volt gyomortükrözésen?"
Kellet már a fenének a dipankrin!😍
Nyugi. Ha jó lesz a hallásvizsgálat, semmi gond.
Férjeméknél is most nagyon alapos üzemorvos van, 20-30 éve ott dolgozó munkavállalók frakkját elkapja. Túlsúly, alvászavar, visszér, semmi nem kerüli el a figyelmét.
Elhiszem, hovy bosszantó, de néha megesik ám, hogy a munkavállaló perel károsodás miatt, olyankor ezeket a státuszlapokat előveteti a bíróság. Ha pl 5-6 év múlva még rosszabb lenne a hallásod, van bizonyíték, hogy itt romlott el.
"Majd meglátjuk, hogy hallókészülék, de amúgy semmi komoly!"
Ezt így nem tudom értelmezni... Szerintem is csak szivatni akar. Ha gond lenne a hallásoddal, hogy hallókészülék kell, azt tudnád, hiszen észrevetted volna. Ezt nem ilyen vicceskedve mondta?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban?
- Ma vettem be az utolsó szem Clostilbegyt tablettát. Holnaptól már lehet próbálkozni a babával?
- Munkanélküli járadékot mikor utalják? (ezt valahol meg lehet nézni?)
- 4-betűs értelmes szavakat írj csak egy betűt lehet meg változtatni
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem?