Halasztanátok a babatervezést a járványhelyzet miatt? (beszélgetés)
Szerintem sokan pont azért vállalnak most babát, mert eddig nem voltak hozzá olyan feltételeik, hogy bevállalják.
Sok munkavállalónak megváltoztatták a szerződését, hogy a későbbiekben nem kötelező bejarni az irodába (2 közeli ismerősömnél is ez a helyzet).
Szóval ha mondjuk korábban az volt a gond, hogy az "apajelölt" sokat utazik a munkába, ami miatt keveset van otthon, akkor ez most megoldódott és náluk aktuális lehet a baba.
Szerintem akkor érdemes halasztani a babaprojektet, ha a vírus közvetlenül negatív hatással van az életetekre, egzisztenciátokra.
Arra valaszoltam, hogy en halasztanam-e, es igen. Mas pedig maskepp csinalja, irtam is, hogy elethelyzetfuggo.
Nekunk fontos volt, hogy a ferjem resztvegyen az egesz folyamatban, mindketten igy szerettuk volna. Es igen, rosszul esett volna, ha kimarad az elso uh-rol, mikor latjuk a kis pottyot pulzalni, vagy amikor kiderult, hogy kisfiu, vagy amikor cukin szopizta az ujjat. Es nekunk ugy volt szep elmeny a csaszar is, hogy ott volt, es utana babazhatott, amig engem osszeraktak, es harmasban is lehettunk utana.
(Egyetlen kacsas vizsgalatot nem latott, el voltam takarva. 😉)
Azert a dologhoz hozzatartozik, hogy nekunk nehezen jott ossze a baba, ezerfele vizsgalat, es ket mutet kellett hozza, igy biztos maskepp kezeltuk a helyzeter, mint az, akinel ez maskepp van.
Egyebkent a valasz elegge elmeleti, mert megallunk egynel.
😂😂😂
2 petéjűek
Jaj ne haragudj, de ezt elképzeltem, persze ha egypetéjűek, "B" babát hozzák:
"Tessék anyuka pont ugyanilyen a másik"
Nálunk maszkban bent lehet apuka a szülésnél is és az aranyórában is. Előtte teszt van, anyukának is, apukának is. Itt nincs covid-szülészet, ha véletlenül valamelyikőjük pozitív akkor elküldik őket egy másik városba szülni 😕
Ezért kiírt szülés előtt pár héttel nem árt begubózni ha megtehetik.
Mikor megszületik a baba és ,,rendbe rakják" anyukát akkor apa,anya és a baba hármasban eltölthet 1 órát együtt.
A fiam 12 éve született, még akkor se volt ilyen,nekem is új volt a lányomnál,de jó érzés volt így együtt lenni :)
Hát igen...
Én egyedül az aranyórat sajnálnám ha nem tölthetnek együtt.
Jézusom, ezt most kell megtudnom?
22 éves lesz a fiam, de a férjem mindössze egy vizsgálaton volt velem. A szülésnél sem volt bent.
Mégis a családban senkinél nem tapasztalható semmilyen lelki sérülés. (elárulom, még 24 órás éjjel-nappali együttlét sem volt a babákkal - legalább éjjel mindenki tudott valamennyit pihenni.)
Gratulálok a babyhez !
Igen én se szeretném belelovalni magam ebbe a dologba.
2 hós a kisfiam. :) Tehát mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, akkor robbant kis a vírus... Mikor szültem jött az új hullám... :D szóval nekünk kijárt rendesen. DE! Én próbáltam ezt kizárni a dologból, amennyire lehetett és nem idegeskedni, hanem megélni a szép pillanatokat. :)
Apuka bent lehetett, a kórházban maszkot kellett viselni. Kb. ennyi. Szerintem ezért kár halogatni, ki tudja hol a vége.
Ugyan olyan mint pandémia nélkül. Apuka negatív teszt mellett ott lehet szülésnél.
Én 3 hetet voltam bent szülésig a patológián. Csomagot lehet haza küldeni fogadni portán keresztül csak látogatás nincs.
Igen még nem tudhatjuk mi jön.
Sok sikert neked ! 🍀
Igazad van.
Gratulálok és jó egészséget nektek ! :)