Babavárás- leendő nagymamaként (beszélgetés)
Az én mamám még a fiamnak is kötött pulcsit ☺️ gyermekkoromban nekem is azonnal, amint kinőttem. A fiam ünnepi pulcsija volt, amit csinált, azt hordta a fotózásokra.
Sőt. Én is horgoltam neki sálat, azt is hordta 😊 jó dolog a kézimunka.
Pólya: aki nem fél kézbe venni a babát annak nem kell szerintem. A kórházban szépen felöltöztetik, nem bugyolálják, úgy adják oda.
Kötött holmi: én is kaptam, kb 2x volt a gyereken, nem praktikus. Szeles időben nem sokat ér, ha nincs szél akkor túl meleg. Egy kötött takaró volt, amit tényleg használtunk. Télen azt nem tudta olyan könnyen lerúgni a pici.
Az én nagyfiam 26 elmúlt és nem használtam nála pólyát, sőt még a kórházban sem abban volt.
És a többi gyereknél sem használtam.
A másik hogy pl hordozóba bele sem lehet rakni ha pólyában van a baba.
A kötött ruhákat én sem szerettem.
A nagyobbik minden éjjel kimászott a pólyából. Nagyon nem szerette🤭
Viszont jó volt februárban pólyában és takaróban altatni az udvaron .
26 és 20 éves fiaim vannak , mindketten pólyában voltak ,nem is láttam őket meztelenül,csak a hazahozatal napján.
Kibontani tilos volt a kórházban. Az biztos,hogy jobb volt benne fogni a babát. Hát de ez már régen volt 😊
Kötött holmikat állandóan kostólgatták a gyerekek ,tiszta szösz volt minden,ezért csak akkor adtam rájuk mikor védőnőhöz és orvoshoz vittem őket.
Szerintem nem is lehet már pólyát kapni. Én nem is tartom jónak, abban aztán tényleg olyan a gyerek, mint egy múmia, semmilyen mozgástere nincs. Szerintem manapság sokkal mozgékonyabban a gyerekek, mint régen, pár hónaposan forgolódnak. A négyhónapos unokaöcsémet még egy délutáni alvás után sem találjuk az ágyban ugyanott, ahová az anyja tette. Szerintem nagyon elavult dolog a pólya.
A kézzel kötött cuccokat imádom, nem tudok hozzászólni, a lányod miért nem szereti. De ízlésekről "vitatkozni" felesleges.
Most egy másik témakört hozok ebből a témából, amiről szeretném, ha ismét megosztanátok a véleményeteket, esetleg tapasztalataitokat.
Mégpedig azok a régi jó dolgok... Például nekem nagyon hiányzik a kisbabuci kelengyéjéből a pólya. Abban olyan stabil volt az újszülött. Sokkal bátrabban hozzányúltunk a picihez. És apa, nagypapa is bátrabban a kezébe vette a gyereket a legelején is. És akkor most mi a trendi? Bevisznek a kórházba egy nagy vastag plédet és abba fogják becsavarni a picurt. Olyan lesz mint egy múmia. Lehet, hogy stabil valamennyire, na de esztétikailag -hát nekem nem annyira tetszik.
Ja és a kötött holmikat a lányom véletlenül sem szeretné. Pedig én olyan boldogan megkötném a kicsi unokámnak a babazsákot, a kocsitakarót, a kis sapit, egy kardigánt bármit. De a lányom hallani sem akar ezekről, mert neki nem tetszik. De véleményem szerint nem csak azt kell nézni, hogy tetszik vagy sem, hanem mi az ami a babának jó lehet. És mellesleg nem is kötök csúnyán :)
Nektek mi a tapasztalatotok ezekről a dolgokról?
Köszönöm mindenkinek aki megtisztelt azzal, hogy elolvastam a kiírásomat, hogy vette a fáradtságot és írt néhány sort, akár kedveset, akár kevésbé kedveset.
Nincs szándékomban nekem sem beleszólni sem a babavárás időszakába, sem a buliba, sem majd a gyerek nevelésébe. A lányommal olyan a viszonyom -szerencsére- hogy sok mindent megbeszél velem. Nem mindent, de jól is van ez így, hisz vannak barátai és egy nagyon jó testvére akivel/akikkel mindent megoszt, mindent megbeszélnek.
EZ így bunkóság tőled. Nem köze van hozzá, csak a véleményekre kíváncsi. 50 év nem kor, miért ne agyalhatna? Jó egészséget a nagymamának, anyukának és a leenedő unokának is.
Különben - részemről - sok baromság, őrültség bejön divatba. A ballagás is szép, de ballagás után vissza a pótvizsgára nagyon fura, ha már elballagott valaki. Engem taszít minden ami a baba születése előtt történik. Isten ments egy szülési "baleset", valami baj a babával, anyukával. Hangulatosabb lenne, egy "Megjött a baba" ünneplése, mint előre inni a medve bőrére. De ez az én véleményem csak. Sok ajándék, ki tudja mi szép, mi nem tetszik????
Semmi köze, de azért kíváncsi lehet mások véleményére, tapasztalatára.
Nekünk meg ahhoz, hogy min agyal.
Ha úgy érzi a lányod, hogy kell a buli, hát tartson. Így tud még utoljára egyben találkozni a számára fontos emberekkel. Később ki tudja mikor lesz rá alkalma. Ajándékba babakelengyét vinnék, vagy (kevésbé közeli barátok szoktak) vásárlási utalványt bababoltba vagy drogériába.
Az hogy mi felesleges majd az élet eldönti. Az első gyereknél nálunk a babakocsi és a kiságy volt dísznek, pedig az aztán tényleg alapfelszerelés.
Először is gratulálok!:)
Másodszor bizony nagyon megváltozott a világ, fogsz még tapasztalni olyanokat ami a mi időnkben nem, vagy nem úgy volt, de nem baj, más lett ez is, és nagyon jól kezelnek mindent a mai fiatalok.
A kérdésedre nem tudok válaszolni, gondolom babakelengyéket, csak egy jó és kellemes dumcsi és összejövetel. Ma már minden egy halom pénzbe kerül és ha nekik ez kell, hát legyen.
Ez olyasmi, mint a ballagás, lezárul egy életszakasz és egy új kezdődik, ennek a bulija a babavaro. Van akinek szüksége van rá, van akinek nem. Ha neki szüksége van rá, had csinàlja.
Egy utolsó alkalom, amikor még mindenki rá figyel, szülés után úgyis mindenki a picivel lesz elfoglalva.
Kedves leendő nagymama! Gratulálok, sok örömöt majd a picihez.:)
Én is babát várok, nem hinném hogy lesz babaváró bulim
Viszont voltam mar ilyenen, nem baj az, ha valaki szeretne még egy kis törődést, figyelmet, mielőtt megérkezik a baba. Szerintem egyszerűen így érzi még szülés előtt látja a barátait, családtagjait és együtt örülnek, megosztják akár a tapasztalataikat, de lehet hogy csak bulizni szeretne még egyet.
Amikor én voltam sokan babaruhát vittek, játékokat, akár valami vicces kis meglepetést, baba ápolási csomagot stb. Talán a legjobb ha megkérdezed van-e valami kívánságuk.
Kiadás részéről meg szerintem épp annyi értelme van sokat költeni rá, mint egy lagzira - az ember a család, barátok miatt csinálja, vagy éppen maga miatt. Lényeg hogy ha öt erre vágyik, tegye meg.
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Down-szűrés: vérvétel vagy amniocentézis. Avagy hogyan válik a babavárás aggodalommá?
- Aktív korú nagymamaként nem érzem magam jól mint ingyen...
- Kisgyerekes anyukák, nagymamák: Szerintetek normális dolog?
- 45 évesen babavárás
- ANYÁK NAPJA van ma ♥ anyukák, nagymamák, leendő anyukák...