Babavállalás! :) (beszélgetés)
Sziasztok !
Van itt olyan nő,aki mióma mellett vállalt babát?
Vagy mióma zsugororitó műtét vagy gyógyszer szedés után és mekkora volt a miómája,ami mellett ezt bemerte vállalni?
Elűre is köszönöm a válaszolat!
Egyre többen szülnek 40 éves korukban
A szülő nők átlagéletkora Magyarországon 31-32 év, de a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján már tíz százalék körüli a 38 év felett szülő nők aránya – hívja fel a figyelmet a tendenciára Prof. Dr. Rigó János igazgató. Minél később szül egy nő, annál nagyobb a szövődmények aránya, de ha a kitolódott gyermekvállalásra tudatosan készülnek, csökkenthető a kockázat.
Évek óta megfigyelhető, hogy egyre későbbre tervezik a gyermekvállalást, aminek elsősorban társadalmi okai vannak. Nőgyógyászati szempontból ideális lenne, ha 20 és 30 éves koruk között szülnének a nők. Ennél idősebb korban egyre gyakrabban jelentkeznek a különböző kórképek: a mióma, a vetélés, a koraszülés, a méhen kívüli terhesség és a meddőség kialakulásának is nagyobb az esélye. Ezen kívül a kísérőbetegségek kockázata is jelentősen emelkedik, negyven év felett a krónikus magas vérnyomás a terhes nők 10 százalékában, cukorbetegség 10-20 százalékban fordul elő.
Az anyai életkor növekedésével a különböző kóros állapotok kialakulása nemcsak az anyát, hanem a magzatot is veszélyeztetheti. Például a Down-szindróma előfordulása 36 éves korban 1:100, 42 év felett már 1:50 arányban figyelhető meg. Sajnos a magzati fejlődési rendellenességek is gyakrabban fordulnak elő.
A kockázatok csökkentése érdekében a 30-35 év felett szülni készülő nő is sokat tehet, ha tudatosan készül a gyermekvállalásra. Rigó professzor azt tanácsolja, a tervezett fogamzás előtt érdemes átgondolni, és ha kell, változtatni az addigi életmódon. A stresszt ajánlatos kerülni, ha valaki túlsúlyos, tanácsos lefogyni. Ez azért fontos, mert a terhesség alatt kialakuló magas vérnyomás és a cukorbetegség kockázatát ezzel is csökkenhetjük. A krónikus betegségben szenvedő, gyógyszert szedő nőknél már a fogamzás előtt gyakran a gyógyszeres kezelés átállítása is szükségessé válik. (Forrás: Semmelweis Médiasarok)
Üdv köztünk Melon!:)
Örülök neki, hogy elhatároztátok, hogy jöhet a baba. A mióma valóban megnehezíti a teherbe esést, de megfelelő kezelés mellett nem okozhat gondot. Érdemes csinálni az Aviva tornát, az rengeteget segít!
Ha gondolod nézz be a 2015-2016-ra babát tervezők klubjába is, ott picit nagyobb az élet.
Örülök neki fö a kitartás.Ha minden étkezés mellé megiszol 2 pohár vizet akkor nem leszel olyan gyorsan éhes.Nekem van mikor az 1200 meg sem birom enni,mert sok néha meg kéne még :D
Attól is függ h végzek e tornát vagy sem.
ÁÁÁ nem kell irigykedni,csak köves engem :)
könyebb ha más is van aki ezzel küszködik
Szia
Drukolok h sikeres legyen...Csak kitartás az a lényeg
Sziasztok!
Tegnap volta endokrinológusnál, kaptam gyógyszert a pajzsmirigy alulműködésemre. Bár az orvos azt mondta, h kifejezetten nem rossz az érték, de olyan tüneteim vannak mellette, h jobbnak látta. Hozzá teszem h én is, remélem így sikerül majd jobban fogynom. De érdekes a kérdés, h mennyire is rossz ez az érték (a referencia tartomány teteje 4,20, nekem meg 4,25 volt legutóbb, de volt már 5,5 és 3,6 is), mert a babához ennek az értéknek max 1-nek volna szabad lennie.
Hát remélem h a gyógyszer meg egy kis fogyás fog segíteni a dolgokon:)
Teljesen ugyan ettől a dologtól szenvedek. Bár az Avivát igyekszem tartani, ami azért megmozgat, de nem olyan mint egy nagyobb edzés. Próbáltam ugyeráállni h minden nap pilates, de nekem most ott megy fuccsba a terv, h férjemnek rengeteg munkája van, és besegítek neki, így sajna időm sincs rá. Hétfőn még volt időm, akkor megcsináltam egy mindent megmozgató pilates blokkot és egy félórás nyújtó programot. Jól esett, és hatásos is lehetett,mert érzek egy kis izomlázat.
Egyébként vasárnap jött meg a mensim, és annyira finoman és fájdalom mentesen, hogy el se akartam hinni! Nekem mindig be kell vennem első nap egy cataflam-ot, hogy túl tudjam élni. Az elmúlt 1-2 alkalommal már csak gondolkoztam, hogy vegyek e be gyógyszert, és amikor vettem is be, akkor is csak algoflexet. Most pedig eszembe se jutott, el se gondolkoztam rajta, hogy szükségem lenne rá:) Egyetlen dolog zavart, hogy előtte már 1 héttel pecsételtem.
Szia, üdv köztünk!:)
Hallottál már az Aviva tornáról? (tudom, a többieknek már uncsi a téma:D) Nagyon jó kis hormon torna, ami rendbe teszi a dolgokat, képes megszüntetni a petevezető elzáródást, cisztákat eltünteti, és normalizálja a hormon szinteket. Én hónapok óta csinálom, és van változás elég rendesen!
sziasztok
még új vagyok itt. a második babát tervezzük,de sajnos nem akar összejönni
és már ez a 3.hónap hogy figyelem az ovulációs ciklusaimat ,de néha röhögök magamon,