Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Babatervezés fórum

Babatervezés (beszélgetés)

7. kiskacske (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 1. 21:47

Az államkincstár oldalát nézd, az hivatalos. Vagy a jogszabályt, de az azért elég kusza :)

“ Csecsemőgondozási díjra jogosult az a nő, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke a biztosítás tartama alatt vagy

a biztosítás megszűnését követő negyvenkét napon belül születik, vagy

a biztosítás megszűnését követően negyvenkét napon túl baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül születik.”

6. kiskacske (válaszként erre: 4. - Zsoffka002)
aug. 1. 21:45
A CSED igényléstől jár 6 hónapig, GYED a gyermek 2 éves koráig jár.
aug. 1. 05:30

Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Érdekes hogyan oldották ezt meg.

Na de mi van abban a helyzetben, ha már úton van a gyermek és 3-4 hónapja dolgozik szünet nélkül? Akkor ott van a Baba fejlődési ideje(9 hónap) is és azzal megvan a teljes 1 év. Ez csak egy plusz kérdés a fejemből😅 Biztos vannak itt ebben tapasztaltak. Puszi

júl. 30. 11:16

Nem ugyanazon munkahelyen kell meglenni a 365 napnak - ha szökőév, mint most - 366 napnak, hanem ÖSSZESZÁMÍTVA!! Pld: 1. munkahely 300 nap, 2. munkahely 66 nap! Ez a minimum biztosítási idő, ami a csecsemődíjazás alapja, ami 1 évig jár!! Utána GYED, biztosítási alapon, mint a CSED, az összeg kevesebb!

Ha 1 nap is hiányzik, akkor a gyermekgondozási díj/GYES) jár, a gyermek 3 éves koráig.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Channa*)
júl. 30. 10:14
Uhh az nem jó. Olvasgattam utána de mindenhol máshogyan fogalmazzák meg. Utoljára azt olvastam, hogy nem kell folyamatosnak lennie. Ezért reménykedtem. Lenne háttér, de nem akarom felélni teljesen még nem mehetek vissza dolgozni.
júl. 30. 10:04

Folyamatos volt a munkaviszonyod?

CSED esetén a 365 napnak meg kell lennie, ha nincs meg, akkor nem jár.

Egy ismerősömnek 7 nap hiányzott, ezért nem kapott semmit.

2 munkahely között volt 7 nap üresen, amikor nem ment el munkanélkülire, ezért nem járt neki.

júl. 30. 09:54
Babatervezés előtt állunk a párommal.nagyon tapasztalatlan vagyok ebben a témában,hogy mik járnak majd várandósság közben. 2 hónapja váltottam munkahelyet és azt szeretném tudni, hogy így is kapok e fizetést majd onnan vagy 1 évnek meg kell lennie ugyanazon a munkahelyen ledolgozva? Előre is köszönöm a válaszokat.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook