Babás könyveket keresek! (beszélgetés)
Szia..))
Nekem annak idején nemigen tetszett ez a könyv, igaz volt benne 1-2 használható dolog...de összeségében nem jött be..
Manapság meg már olyan sok gyereknevelési könyv van, hogy csak győzd kiválogatni hogy melyik jó...nagyon egyik sem....
A gyereknevelás az olyan dolog hogy mindenki ért hozzá...és az rögtön ír is egy könyvet...))...és milyen sok antiszakács is ugyanígy van..)))
Nemrég a Vekerdy Tamásnak volt egy műsora, amikor vége lett azt mondtam, hogy minden kezdő szűlőnek végig kéne hallgatnia 1-2 előadását....egyébként a neten is fent van.....és csak utána nevelni gyereket...
Szerintem ezt a könyvet felejsd el......
ösztönből csinálj mindent a gyerekkel, a sok gyereknevelési könyv csak tévútra visz.....
Bármelyik fejlődés-lélektannal foglalkozó könyvben egész újszülött kortól van leírás a gyermekfejlődésről, ezek közül gyakorlatilag majdhogynem bármelyik jó. Sokszor már a méhen belüli élettel kezdik, de a születéskori 4 alapreflex már mindegyikben benne van.
Nekem asszem a Böck által írt van meg. De arra készülj fel, ha ilyet választasz, ezek elég szárazak, hisz felsőoktatási tananyaghoz (van 1-2 középiskolaihoz is) készülnek.
Én nagyon szerettem a Suttogó könyveket, mind a hármat! Egyén függő, van aki utálja, és semmiben nem ért egyet vele. Szerintem jók!
Én a Spocknak nem ismerem a mostani átdolgozott könyvét, a '85-ös van meg. Az is jó.
Dr. Spock Csecsemő-és gyermekgondozás
Én sok hasznos tanácsott aláltam benne.
Olyan babás könyveket keresek, amik nem csak gyermeklélektannal foglalkoznak, hanem mondjuk gyakorlati tanácsok is vannak benne teszem azt pl. a fogzásra...Nem tudom jobban elmagyarázni, csak ha mondjuk lexikonhoz hasonlítom a dolgot! :)
Valaki érti? :D
Várom a jó kis könyvcímeket.
(Na pl. mint a gyermekbetegségek, fel vannak sorolva és vannak rá tanácsok...de olyan dolog is jó ha benne van, hogy átlagba mondjuk mikor mit kellene csinálnia a babának -teszem azt hátról-hsara fordulni, stb.)
Remélem valaki érti! :D
További ajánlott fórumok:
- Milyen könyveket olvastok?
- Kismama vagyok! Délutáni olvasgatáshoz keresek jó kis könyveket!
- Olyan magyarul is megjelent könyveket keresek, ami egy-egy mese feldolgozása (pl: Csipkerózsika -> Jane Yolen: Csipkerózsa), tudtok ilyet?
- Haj-Tan Szakképzős kozmetikus tankönyveket keresek
- Régi könyveket keresek Becske Ödön szerzőtől.( Hajóépítéssel kapcsolatos) Tud valaki segíteni?
- Györben keresek valakit aki eredeti játékszoftvereket és könyveket vásárol fel!