Azzal gyanúsítanak, hogy nem adtam fel 1 csomagot, mit tehetnék? (tudásbázis)
Ha meg ajánlott, akkor van róla papír.
Márpedig egy cipő nem az a méret, amit sima levélként felvesznek. Szóval kellene legyen róla papír.
Én sem tudtam feladni sima levélként talpas borítékba tett dolgokat, merthogy nem fér bele a postalábáda, így csak ajánlottként vették fel.
Szerintem a blokkot szkenneld be, küldd el a vevőnek, azon rajta van a feladás dátuma és a postaköltség ára.
Legközelebb ha simán kéri a vevő a postázást, kérj a címzett nevére számlát.
Ha van írásos nyoma a megegyezésnek, pl levelezés, akkor te tudod bizonyítani, hogy ő kérte így.
Másrészt, jelentsen fel nyugodtan. Most emelték fel a szabálysértési értékhatárt 20 ezerről 50 ezerre. Azalatt nem érdekel senkit, ki károsodott és mennyivel.
Mondd meg neki, te a csomagot feladtad, máskor ne sajnáljon ő sem többet fizetni az ajánlott postáért. További idegeskedést az ügy nem érdemel.
Feladható levélként, csak a postás autó viszi ki!
Én is rendszeresen adok fel 'csomagokat' és simán elveszik levélként.
A blokk is jó! Tedd el magadnak!
Fotózd le a blokkot! Küldd el neki a blokk fényképét, hogy ott van a feladásról szólü blokk, amin rajta van a posta költség kifizetve!
Szóval ne pattogjon az illetékes, vállalta a felelősséget ezzel, hogy megeshet ilyen. Menjen a postára a vásárló és keresse meg a csomagját. Max segíts neki ennyivel, hogy világosíts fel azokról amiket leírtam...
Ha ő kérte a sima postázást őt terheli a felelősség ha a posta elkeveri.
Ha pedig nem akarta kifizetni az ajánlott postát, akkor végképp.
Én ezért mindig ajánlottan postázok és ha veszek is valamit, én vater.án szoktam, akkor is ajánlottan, hogy legyen feladási bizonylat a csomag feladásról!
De vigyázni kell, pont ezért... mert vannak csalók, akik többek közt pont ezzel trükköznek. Simén kérik, aztán megkapják a csomagot, utána az eladót fenyegetik, hogy ők bizony nem kaptak meg semmit. Mert itt senki se tudja bizonyítani hirtelen, hogy feladta-megkapta.
Vannak trükkök amiket bevetnek, de van amikor valóban a posta keveri el, vagy valahol letétbe helyeződik a csomag, mert esetleg el van írva a posta cím, vagy a név, aztán 3 kézbesítési kísérlet után visszamegy a feladónak.
Van ilyen is!
Emiatt is jobb az ajánlott feladás, mert a csomag számot interneten is nyomom lehet követni, hogy hol tart a csomag és melyik postán adták le, vagy vették fel.
Mondd meg neki, ő vállalta a sima postázást, ezzel vállalta a kockázatot, hogy a posta elkeverheti.
Mondd meg neki, érdeklődjön a postán ahol lakik, tudnak-e ilyen csomagról.
Amúgy meg lehet visszakézbesítik neked, ha hibás a feladási cím például, egyszer a postás nő rontotta el a papíron, és a dobozon nem nézték meg hogy azon van a helyes cím, és a netes vissza nyomozás segített, hogy melyik postán van letétbe téve a csomag!
Emiatt is hasznosabb és biztonságosabb az ajánlott, arról nem is beszélve, hogy papír van a kezedben, ő pedig aláírja átvételkor, tehát tiszta sor, panasz esetén könnyebb orvosolni a gondot.
Ne küldj neki vissza semmi pénzt.
Először mondd meg neki ezt, illetve mondjad neki várjatok lehet vissza kézbesíti neked a posta, de érdeklődjetek mindketten, hogy tudnak-e ilyen csomagról valamelyik postán!
Leközelebb pedig írd oda ha eladsz, hogy kizárólag ajánlottan postázol és kész.
Ők fizették a postaköltséget is, vagy mi okból kifolyólag kérték a "simán" feladást?
Mondjuk neked lehetett volna annyi sütnivalód, hogy nem adod fel úgy.
Levélként adtam fel, mindig így szoktam.
Már bánom, hogy belementem a sima feladásba.
A..-on eladtam egy cipőt, majd az utalás napján postára is adtam. (simán, mert így kérték)
Ma a vevő már telefonon is megfenyegetett, hogy feljelent, ha nem utalom vissza az 5ezer ft.
További ajánlott fórumok:
- Mit tehetnék, lassan nem bírom cérnával, a párom mostanában nagyon sokat dolgozik. Kértem, hogy ne tegye, mert nekem is szükségem van rá!
- Mit tehetnék még?
- Hanyadik terhességi hétben érdemes elkezdeni előkészíteni a csomagot, amit majd magammal viszek szülni, ha itt az ideje?
- A lányomat veri a barátja, mit tehetnék?
- Mit tehetnék, hogy fogyjak?
- Feladtam egy csomagot, már megkaptam az érte járó pénzt, de a postán elkeveredett, mit tehetnék?