Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Azzal gyanúsítanak, hogy nem adtam fel 1 csomagot, mit tehetnék? fórum

Azzal gyanúsítanak, hogy nem adtam fel 1 csomagot, mit tehetnék? (tudásbázis)

24. siba22
2014. szept. 1. 13:52
egy cipős doboz méretű csomagnál kell feladóvénynek lennie.tavaly 4x adtam fel cipős dobozban csomagot,volt köztük pille könnyű is mert sál volt benne.ez a blokk így kevés ennek a feladásához.
23. kriszta773 (válaszként erre: 3. - 74740b7c7c)
2014. márc. 8. 17:56
én úgy tudom, már levélként is ami meghaladja a 2 cm vastagságot, csak ajánlott küldeményként tudod feladni
22. andi6020 (válaszként erre: 21. - Vikyci)
2014. márc. 8. 14:23

Ha meg ajánlott, akkor van róla papír.

Márpedig egy cipő nem az a méret, amit sima levélként felvesznek. Szóval kellene legyen róla papír.

21. Vikyci
2014. márc. 8. 14:03

Én sem tudtam feladni sima levélként talpas borítékba tett dolgokat, merthogy nem fér bele a postalábáda, így csak ajánlottként vették fel.

Szerintem a blokkot szkenneld be, küldd el a vevőnek, azon rajta van a feladás dátuma és a postaköltség ára.

Legközelebb ha simán kéri a vevő a postázást, kérj a címzett nevére számlát.

2014. márc. 8. 14:02

Ha van írásos nyoma a megegyezésnek, pl levelezés, akkor te tudod bizonyítani, hogy ő kérte így.

Másrészt, jelentsen fel nyugodtan. Most emelték fel a szabálysértési értékhatárt 20 ezerről 50 ezerre. Azalatt nem érdekel senkit, ki károsodott és mennyivel.

Mondd meg neki, te a csomagot feladtad, máskor ne sajnáljon ő sem többet fizetni az ajánlott postáért. További idegeskedést az ügy nem érdemel.

19. Ekka (válaszként erre: 18. - Andi6020)
2014. márc. 8. 13:51
Ez tényleg érdekes..
18. andi6020 (válaszként erre: 17. - Ekka)
2014. márc. 8. 13:05
Ez akkor tök érdekes, tőlem nem vette el a postáskisasszony pár hónapja, mondván nem fér a ládába. Hiába volt fél kiló, nem vették be sima levélként.
17. Ekka (válaszként erre: 14. - Elbb)
2014. márc. 8. 12:59

Feladható levélként, csak a postás autó viszi ki!

Én is rendszeresen adok fel 'csomagokat' és simán elveszik levélként.

16. szimba
2014. márc. 8. 12:58
Anno, amikor árultam aukciós oldalon, akkor kiírtam az adatlapomra, hogy csak kis értékű (max. párszáz ft) dolgot postázok simán, a vevő külön kérésére és az ő felelősségére. Nálad esetleg nem volt ilyen kitétel? (Mármint hogy te nem vállalsz felelősséget, ha simán kérik postázni.)
15. 09d0a2c098 (válaszként erre: 5. - 74740b7c7c)
2014. márc. 8. 12:58

A blokk is jó! Tedd el magadnak!

Fotózd le a blokkot! Küldd el neki a blokk fényképét, hogy ott van a feladásról szólü blokk, amin rajta van a posta költség kifizetve!

Szóval ne pattogjon az illetékes, vállalta a felelősséget ezzel, hogy megeshet ilyen. Menjen a postára a vásárló és keresse meg a csomagját. Max segíts neki ennyivel, hogy világosíts fel azokról amiket leírtam...

14. elbb
2014. márc. 8. 12:56
Pár éve van egy új postarendelet, miszerint olyan küldeményt, ami nem fér be a postaládába, nem adhatsz fel simán, csak ajánlott szelvénnyel. Akkor neked hogyan sikerült?

Ha ő kérte a sima postázást őt terheli a felelősség ha a posta elkeveri.

Ha pedig nem akarta kifizetni az ajánlott postát, akkor végképp.

Én ezért mindig ajánlottan postázok és ha veszek is valamit, én vater.án szoktam, akkor is ajánlottan, hogy legyen feladási bizonylat a csomag feladásról!

De vigyázni kell, pont ezért... mert vannak csalók, akik többek közt pont ezzel trükköznek. Simén kérik, aztán megkapják a csomagot, utána az eladót fenyegetik, hogy ők bizony nem kaptak meg semmit. Mert itt senki se tudja bizonyítani hirtelen, hogy feladta-megkapta.

Vannak trükkök amiket bevetnek, de van amikor valóban a posta keveri el, vagy valahol letétbe helyeződik a csomag, mert esetleg el van írva a posta cím, vagy a név, aztán 3 kézbesítési kísérlet után visszamegy a feladónak.

Van ilyen is!

Emiatt is jobb az ajánlott feladás, mert a csomag számot interneten is nyomom lehet követni, hogy hol tart a csomag és melyik postán adták le, vagy vették fel.

Mondd meg neki, ő vállalta a sima postázást, ezzel vállalta a kockázatot, hogy a posta elkeverheti.

Mondd meg neki, érdeklődjön a postán ahol lakik, tudnak-e ilyen csomagról.

Amúgy meg lehet visszakézbesítik neked, ha hibás a feladási cím például, egyszer a postás nő rontotta el a papíron, és a dobozon nem nézték meg hogy azon van a helyes cím, és a netes vissza nyomozás segített, hogy melyik postán van letétbe téve a csomag!

Emiatt is hasznosabb és biztonságosabb az ajánlott, arról nem is beszélve, hogy papír van a kezedben, ő pedig aláírja átvételkor, tehát tiszta sor, panasz esetén könnyebb orvosolni a gondot.

Ne küldj neki vissza semmi pénzt.

Először mondd meg neki ezt, illetve mondjad neki várjatok lehet vissza kézbesíti neked a posta, de érdeklődjetek mindketten, hogy tudnak-e ilyen csomagról valamelyik postán!

Leközelebb pedig írd oda ha eladsz, hogy kizárólag ajánlottan postázol és kész.

Lehet azért kérte simán, hogy neked ne legyen bizonyítékod, és tudjon pattogni, hogy nem kapta meg.
Meg honnan tudjam, hogy valóban nem kapta meg?!
2014. márc. 8. 12:55
Én meg tiszta ideg vagyok! Szaros 4ezer ft-ért hurcoljanak meg!! Más nem is kell!
2014. márc. 8. 12:54
Igen, ők fizették!
8. andi6020 (válaszként erre: 3. - 74740b7c7c)
2014. márc. 8. 12:51

Ők fizették a postaköltséget is, vagy mi okból kifolyólag kérték a "simán" feladást?

Mondjuk neked lehetett volna annyi sütnivalód, hogy nem adod fel úgy.

7. r-iett (válaszként erre: 3. - 74740b7c7c)
2014. márc. 8. 12:51
Most majd megtanulod,hogy csak úgy simán nem szabad postázni!!!!! Ha valaki nagyon úgy akarja akkor vegyen mástól.
2014. márc. 8. 12:50

Levélként adtam fel, mindig így szoktam.

Már bánom, hogy belementem a sima feladásba.

2014. márc. 8. 12:49
Max. 'blokkom' van..:-S
4. kriszta773 (válaszként erre: 1. - 74740b7c7c)
2014. márc. 8. 12:48
ha nem levélként adtad fel, hanem csomagként, akkor ki kellett töltened kísérő szelvényt, az alapján meg tudják keresni, hogy hol van (vagy hol tűnt el)
2014. márc. 8. 12:48

A..-on eladtam egy cipőt, majd az utalás napján postára is adtam. (simán, mert így kérték)

Ma a vevő már telefonon is megfenyegetett, hogy feljelent, ha nem utalom vissza az 5ezer ft.

2014. márc. 8. 12:45
Kell, hogy legyen egy feladóvényed. Azt be tudod mutatni, illetve az alapján a posta is tud nyomozni.
2014. márc. 8. 12:44
Azzal gyanúsítanak, hogy nem adtam fel 1 csomagot, mit tehetnék?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook