Áztatják a lakásomat, mit tehetek? (beszélgetés)
Igen, az elsö ázás még nekem sem hagyott nyomot, minden szépen visszaragadt. na de idén megoldjuk, az tuti, tavaly bedöltem neki, erröl lntebb olvashatsz, ha van kedved, mert épp eladó a lakás, és nem fogom igy mutogatni meg átverni sem a vevöt, igy sincs sok belölük, még azt az 1-2.t is elriasztjuk.
Most épp lóg a falról a tapi, de már vissza sem rakom, inkább a fal szivja, ez ugyanis uj tapétacsik rajta, már nem lehet kapni, épp egy csikom volt még, a másik csik is foltos mellette, de az nem vészes.
Arra a fél vödör vízre azt hittem, hogy egy fürdőkádnyi.:)) Normális esetben le sem folyhatott volna.
Volt fali csobogóm is. Csőtörés, nem volt a tulaj otthonórákig dőlt a víz. Nem sokkal előtte tapétáztam.
Olyan tapétát vettem, hogy csak a falat kellett ragasztani. A tapéta alól kinyomtam a vizet, szépen visszaragadt, és nem volt nyoma a víznek a tapétán. Talán én voltam egyedül aki nem kapott kártérítést. Nem volt mire.
egy hűtőbe nincs annyi víz , hogy uszodát lehessen nyitni.
Rossz lehet a szigetelés, a fal és padló közt.
Nekem ezért folyt a nyakamba egy félvödör víz, de csak egy kis darabon, ahol rést talált.
Hurrá, eljött a kánikula, beindult a szomszéd hűtője, nekem meg a fali csobogóm...
És ma még a redőny is leszakadt...ez is az ő hibája:))
Még anno áttapétáztam, mert megszűnt.
Erre tegnap megint áztam, csak most 1-2 méterrel arrébb.
Jól megjavította!
Szia! A rendőrség kapcsolta az illetékest, aki semmit sem tudott mondani, csak annyit, szerinte inkább bíróságon polgári perrel próbálkozzak.
Írtam a szomszédnak egy szép levelet (ezt nem tudom, írtam -e már), aztán elmentem 1 hétre a Tisza-tóra...kicsit kikapcsolódni.
Közben a szomszéd felhívta a közös képviselőt, hogy ő nem is érti mi a bajom, mert figyeli a hűtőt 1 hete, de semmi baja. Szeretné, ha felmennék hozzá megbeszélni a dolgokat, de a páromat látni sem akarja. Nos, a párom egy ázáskor ment fel, amikor épp áztunk, és én végighallgattam azt a lépcsőházi "kiabálást", és mondhatom, a párom békésen közeledett, hogy nézzék meg együtt a hűtőt most, amikor ázunk, ő emelte fel a hangját, és csapta rá az ajtót, úgyhogy nekem magas, mi baja a párommal, hiszen én írtam neki elég durva levelet.
Beszélgetni meg nem nagyon van kedvem vele, mert tudom, minden szava hazugság.
A gáz az, hogy ha megcsináltatja, akkor sem fogja bevallani, így most várnom kell kb. 1 hónapot, hogy megtudjam, tapétázhatok -e. Remélem, megcsináltatta.
Köszi, holnap felhívom a rendőrséget, megkérdezem, tesznek -e ilyen piti ügyben valamit, vagy mi a menet (csak érdeklődöm), aztán írok neki egy levelet, nehogy már ő únja ezt a helyzetet, és ha nem hesznál, és a rendőrségtől is pozitív választ kapok, akkor megint írok neki (nehogy zavarjam a kopogásommal, mert únja), hogy nem lesz más választásom, mint a rendőrság! Hátha az majd hat valamit!
Remélem, a rendőröktől jót hallok majd! Most olyan jó kis szívritmus zavarom lett, szuper!
Értelek és nem is gondoltam,hogy bárkit át akarsz verni,csak leírtam,hogy bizony előfordul lakásvásárlásnál,hogy utólag derül ki valami és az az eladó felelőssége.Mindenképpen a szomszédoddal rendezni kell ezt a dogot,ha másképp nem,hát bíróság útján.
Sok sikert!
Köszi a tanácsokat.
Azt nem tudja valaki, ha nem sikerül megegyeznünk, tesz -e majd valamit a rendőrség? Ha igen, mit, Felszólítja, hogy hívjon szerelőt?
Jó, de ez egy nagyon szemét dolog, hogy azért adjam el a lakásomat olcsóbban, mert a kedves szomszédom nem képes tenni semmit?
Én az okot akarom megszűntetni, nem a vevőt átverni, erre nem is lennék képes!
Igen, egyszer már szétdurrant az akváriumja, nem volt itthon, akkor még a felesége itt lakott, kipakolt egy csomó mindent a folyosóra, így nem tudta tagadni, hogy ő áztatott el, fizetett a biztosítója. De most tagad, nem ír ez alá nekem semmit. Az én biztosítóm fizetett, na nem sokat, de azért 1 tekercs tapétára futja belőle. Az a baj, hogy szerintem ő sem hiszi, hogy tőle ázhatok, mert 1 héttel előtt szintén nála a másik falon futó csövek mentek szét, és aki felettem mosogatott, az összes víz engem ázatatott, én földszinti vagyok, felettem 3 emelet van. Na, akkor is védekezett, hogy ő nem ázik, pedig nem is hibáztattam. Szóval ezt megjavították, majd másnap kezdte a hűtője, és alapból védekezett, már az utcán, még nem is látta, mi történt.
Ekkor azt mondta, hívjam ki újra a vízszerelőket. Kérdeztem: Mi a francnak? Ebben a falban nem futnak csövek?
Most hívott a párom, még egyszer megpróbál vele "szépen" beszélni, ha nem megy, jön a levél.
De szerintetek ilyen pitiáner dolgokkal mit kezd a rendőrség? Elérek valamit, vagy marad az ázás, mert épp most szeretnénk eladni a lakást, a tapétán 2 csíkot kellene kicserélnem, igaz, az "új" árnyalatban sokkal sötétebb, mivel még nem olyan kopott. De mi értelme cserélni? És hogyan mutogassam így a lakást?
Sziasztok!
Szerintetek mit tehetek, ti mit tennétek?
Egy nap arra ébredtem, hogy beázik a konyha melletti szobám, pont azon a helyen, ahol egyszer már elázatott a szomszéd hűtője, bár akkor is letagadta, de az erkélyről hallottam, ahogy kihívja a szerelőt, de a biztosítás miatt a szemembe letagadta, ez engem nem is érdekelt, csak szűnjön meg az ok.
Most is letagadta. A közös képviselő kihívta a csatornás szakembert, mert én hülye elhittem a felső szomszédnak, hogy nem az ő hűtője okozza a vizet. A csatornás szakember megállapította, a panelhézag hiányossága okozza az ázást, hittem is, meg nem is, hiszen ő is munkát akar. Ez pont az esős időszakban történt úgy 2 hónapja, így sok pénzért beszigetelték.
Aztán jött a száraz napos idő, és mit ad isten, beáztunk újra és újra. Én dolgoztam, mire hazaértem, felső feltörölt a hűtő környékén, és készségesen mutogatta, bizony ő nem hibás!
Közös képviselő azt mondta, hívjam őt, ha ázok, hív szakembert, és megnézi. Áztam, hívtam, tegnap este 1/2 8-ra tudtak kijönni.
Történethez tartozik, a pasit azóta elhagyta a felesége, tehát már nem olyan kis rendes, mint régen, hogy hívja a szerelőt, tojik mindenre, iszik sokat, és kiabál szegény gyerekekkel, a gyerekek meg vele.
Tehát a szakember alátámasztotta, hogy ez sak hűtő lehet, 1-2 liter víz kb. heti 1-szer, nem fut vízvezeték ezekben az 5 cm-es falakban.
Felmentek emberhez, ő elkóüldte őket a fenébe, de végül visszahívta őket telefonon, hogy mit is akartak, beengedte őket, elmondta, mennyire tele van a töke a mi ázás dolgunkkal, na mindegy.
A kképviselővel elhúzták a hűtőt, alatta hiányos a padlólap, és áll a hűtő alatt a víz. Azt gyorsan feltörölte, majd közölte, ennyitől nem ázhatunk. Kképviselő mondhatott neki mindent, hogy a többit a "föld nyelte el", ezért nem folyik a konyha közepére, tagad.
Azt javasolták nekem, írjak neki levelet, melyben megkérem, javíttassa meg a hűtőt, mert bizonyosságot nyert, az okozza a problémát. Ebben a levélben fenyegessem meg, ha ezt nem teszi, feljelentem.
Szerintetek tényleg csak ilyen drasztikus megoldás van?
További ajánlott fórumok:
- Férjem 5 napja kómában! Mit tehetek, hogyan segitsek neki visszajönni?
- Mit tehetek, ha már az elején "elrontottam"? Férfi-nő barátság
- Szerintetek hogyan menthetem meg a lakásomat az árverezéstől?
- Hány % járulékot kell fizetnem, ha eladom a lakásomat, amit részben hitelre vettem?
- Ki szeretném adni a lakásomat albérletbe! Mire figyeljek?
- Budapesti távfűtéses lakásomat ráfizetéssel hasonló méretű cirkósra cserélném. Szerintetek van esélyem?