Az OKJ-s bizonyítványt elfogadják-e Svájcban? (tudásbázis)
5. pera01
2012. jún. 20. 21:17
A www.admin.ch-n (Anerkennung ausländischer Diplome)mindent megtalalsz. Gyorsan atfutottam és ugy latom, hogy a kozmetikusoknak peldaul kell honositani. (Itt egyebkent a kozmetikus sokszor mükörmöt is keszit). Svajcban egyebkent reszben az EU-Richtlinie 2005/36/EG van ervenyben (azt nem tudom, hogy ez ugyanaz-e mint az Europass), de ez szolgaltatas nyujtasara nem jogosit fel, meg 90 nap alatt sem. Mindenkeppen szükseges a honositas. A fent emlitett cimen minden le van irva ill. talalsz email cimet, ahova lehet fordulni. Sok sikert.
4. cstbrigi
2012. jún. 20. 20:21
Olaszországban nem fogadják, és azt hiszem Németországban sem. Még az Europass-t sem. :-(
Hogy hol tudnál utánajárni? Passz. Esetleg nagykövetség nem tud segíteni, miket fogadnak el a munkavállaláshoz?
3. e6e23f542d
2012. jún. 20. 20:12
A legtöbb okj-s képzéshez lehet kérni Europass-t. Ehhez is lehet szerintem, és akkor elvileg elfogadják. Gyakorlatilag nem tudom, de szerintem ha az itteni sulikban biztos tudják, hogy melyik országokban fogadják el
2. Céda
2012. jún. 20. 20:09
Műkörmös OKJ-s bizonyítvánnyal szeretnék vállalkozó lenni Svájcban, de nem tudom, hol érdeklődjem, hogy elfogadják-e ezt a bizonyítványt...
Valakinek ötlete? Esetleg konkrétan tudja-e valaki, hogy elfogadott-e az OKJ-s bizi?
Köszönöm
1. Céda
2012. jún. 20. 20:08
Az OKJ-s bizonyítványt elfogadják e Svájcban?
További ajánlott fórumok:
- Jogosítvány kiváltásához (közlekedési hatóság) elfogadják a bizonyítvány másolatot?
- A 10 évfolyamra épülő képzésnél elfogadják a befejezetlen szakmunkás bizonyítványt?
- Ha valakinek sikerült a nyelvvizsgája, de a bizonyítványt a diplomaosztóig nem küldik ki, elfogadják az egyetemen a vizsgás igazolást?
- Tudja valaki, hogy lehet elveszett OKJ-s bizonyítványt pótolni?
- Akinek még nincs okj-s bizonyítványa az részesül-e kedvezményben a tandíj árából?
- Egyetemen az okj-s bizonyítvány vagy az oklevél ér többet?