Az egy hónapos lányom 4-5 órákat alszik. Felkeltsem 3 óránként enni vagy hagyjam aludni? (tudásbázis)
mostmár biztosan fog kelni hamarosan
ha nincs a hízásával gond akkor ne keltegesd
Nekem annyit mondtak annó, hogyha sárga, ha 4 kg alatt van, vagy ha gond van a hízással
csak ekkor ébresszem
Nálunk csak a sárgasággal volt baj, de ott is 4 óra után ébresztettem csak fel és akkor is csak amikor nagyon sárga volt még
Sziasztok!
szerintetek most se keltsem föl? 10kor evett utoljára és még mindig alszik, mondjuk fél 1felé aludt el!
Én is hármat neveltem, a legnagyobb 36 éves.
Tőlem megkövetelte volna a védőnő a három órás rendet, de csak bólogattam rá.
A két nagyobb között nálunk majdnem két év volt, mire a kicsike megszületett, a nagyobbik már elég nagy volt ahhoz, hogy egyedül egyen és megbízhatóan átaludja az éjszakát. Sőt nagyjából már a mi étrendünket követve evett. Ha nem olyat főztem magunknak, akkor mást tettem elé, és ha a kishúga is akkor volt éhes, akkor kicsit nagyobb volt a maszatolás, mert egyedül evett, csak egy-egy mozdulattal tudtam segíteni.
Abban az időben még az első férjemmel éltem, aki fölöslegesnek tartotta a mosógépet (meg az anyja is), úgyhogy kézzel mostam...
Amikor válni kezdtünk, Anyuhoz mentem a gyerekekkel, de napközben ott sem volt segítség, mert Anyu még dolgozott. Mondjuk mosógép azért volt...:D
Soha semmiféle étkezési szabályt nem követtem, egyedül csak azt, hogy egy falattal se egyen többet annál, ami jólesik.
Engem rossz evőnek tartottak, amióta felnőttem, semmilyen étkezési előírást nem fogadok el. Egyike a legrémesebb dolgoknak, amivel gyereket gyötörni lehet.
Ha jóllakott, miért keltenéd fel?
Te tudnál enni, ha álmodból felzavarnak?
A késő esti etetéskor (is) lakasd jól. Hogy nem alussza végig az éjszakát, az egy hónaposan még teljesen normális. Ilyen pici korban még nagyon ritka baba, aki átalussza az éjszakát.
További ajánlott fórumok:
- A komfort szoptatás jobb, vagy a 3 óránkénti?
- 2 óránként szopizna a babám - ez nem baj? Elvileg 3 óránként ideális, de a szívem megszakad úgy sír...
- Fél óránként vagy óránként ébred a baba
- Két és fél éves lányom SEMMILYEN húst ne eszik meg. Régebben szerette. Erőltessem, vagy hagyjam rá?!
- 2, 5 éves lányom pár hete minden éjjel kb 2 oránként felébred és ordit dobálja magát, még megnyugtatni sem tudom mert ellök, mi lehet vele?
- 6 hónapos kislányom kb. egy hete szinte óránként ébred! Mi lehet az oka?