Az anyakönyvi kivonaton kívül hol szerepel még valakinek a vércsoportja? Esetleg honnan, kitől lehetne megtudni? (tudásbázis)
Így van ahogyan a dokid mondta.Minden műtét előtt vagy beavatkozás előtt úgyis újra megnézik a vércsoportot,még akkor is ha van papírod róla hogy milyen vércsoportú vagy,vérkészítmény beadása előtt megnézik újra.Mit kell ezen parázni meg összeesküvés elméleteket gyártani egyeseknek?
Biztosan van kórház ahol megnézték a baba vcs-ját valami miatt és még rá is írták a zárójelentésre.Olyan is van hogy megnézték de nem írták rá.Olyan is hogy meg sem nézték.Ha az anya RH negatív,akkor megnézik a baba vcs-ját mert oltani kell ha a baba pozitív
Tavaly született gyereknek sincs rajta, lehet orvosa,kórháza válogatja, közvetlen családban van 11 kisgyerek 0-12 év közöttiek. A 11 gyerekből 2 babának írták rá, mindkettőnél betegség lépett fel, azért.
Nálatok ez egy szerencsés fordulat, de nem általános.
Nem mondod komolyan? Átírták? Azért ez fura.
Egyébként az én gyerekeimnek se néztek vércsoportot. Sehol sincs feltüntetve.
Nem is kell megérteni.
Mivel ez tény, el kell fogadni hogy Magyarországon sok sok ilyen, sőt még ilyenebb' dolog megtörténik.
Pláne az egészségügy területén.
Nem egyedi eset, sokan tudnának mesélni a "kutyaütő" hozzá állásról, nemtörődömségről... ez csak egy adat. Pótolható.
Van akinek súlyosabb dologban vétettek.
Az enyémnél pl a Szülés körüli eseményeknél, a gestaciós idő, a születés módja, az APGAR, a reanimatio, ill. a születési súly és hossz van feltüntetve.
A vércsoport-nál az ABO és az Rh-nál semmi DE SEMMI nincs írva. Üres a rubrika.
Capire?
Méhecske!
Nincs rajta, se én, se a többiek se a gyerekdokink nem szenved súlyos látás károsulásban.
Az újszülött zárójelentésen sincs rajta, a saját dokink is hiányolta anno, így a kis könyvön se.
Budapest, János kórház.
Jól mondja Szilvamama.
Az hogy neked, vagy ismerőseidnek rajta van, egy dolog. Sokan vagyunk ezen időszakból anyukák akiknek nincs rajta. Sajnos a kivétel mindig erősíti a szabályt, és az orvosok trehányságát se tudod befolyásolni.
Rajta van. A csecsemő kiengedési papírján(ujszülött zárójelentésén. Amit le kell adni a gyerekdokinak és 1 pld. marad nálad.Ráadásul az alapján írják rá a kiskönyvre a gyerek vércsoportját.
Én is császáros voltam, és itt Bp-en így van, és mind 3 császár esetében igy volt..
Hello.
15 éve született a gyermek, császármetszéssel. Mégsincs' rajta sehol, és semmilyen papíron.
Ez van.
Születéskor sem írják rá sehova a gyermek vércsoportját, a szülési zárójelentésre sem.
A gyerek orvos csak húzza a száját, ha "csak úgy" szeretném tudni mégis mi a gyerkőc vércsoportja. Csak úgy..nem ad beutalót, azt mondja drága vizsgálat :/
A születési anyakönyvin sincs, itt van a kezemben,
Mit akarsz?
Anyakönyvi nyilatkozaton NINCS vércsoport.
Nem is nézik! Nem csak születéskor nem, hanem 'semmikor', max., ha szükség van rá.. (de olyan ne legyen!)
További ajánlott fórumok:
- Mi a véleményetek a felháborító anyakönyveztethető nevekről?
- Tudod, melyik vércsoportba tartozol? :)
- Az én vércsoportom B Rh pos. a kisfiamé is az, volt férjemé 0, és azt mondja, hogy nem lehet az övé a gyerek, mit tegyek?
- Kinek van rh negativ vércsoportja?
- Milyen jogai vannak annak az apának, akinek a neve szerepel az anyakönyvi kivonaton, de az anya egyedülállóként neveli a gyermekét/keit?
- Át szeretném iratni a nevemet a férjes nevemre, a házassági anyakönyvi kivonaton kívül mi kell hozzá és mennyibe kerül?