Az 1 és 2 forintosok megszűnnek jövőre. Hogyan kell őket berollnizni, hogy a postán elfogadják? (tudásbázis kérdés)
Gyerekeimnek van egy nagy cserépmalacuk, abban gyűjtik a pénzt. Lusta vagyok lemérni, de nagyjából 2-3 kiló lehet.
Olvasva benneteket valószínű azt fogom csinálni, hogy beválltom én saját magam a fiúknak, megkapják az árát, az apró meg landol vmi gyűjtésbe.
Szerintem is adjátok oda jótékonysági célra.
Nekem is van vagy 2-3 kg-nyi, én leadom a Heti Hetes éhező gyerekek gyűjtésébe.
Off:
Ha kettesre végződik, akkor nem lefelé fognak kerekíteni? Így nálunk marad a nagy lóvé:)
Nálunk a faluban, most se a postás, se a gyógyszertárban nincs persely, pedig szokott lenni.
Remélem január-februárban kapcsolnak az illetékesek, mert különben a gyerekek aprójával, hogy mit csinálok én is...
Bocs, kicsit off voltam. :-)
Amúgy, nektek honnan van annyi 1-2 forintosotok? Nekem kb. vagy 10 darab van.
Titeket nem frusztrál, hogy ezentúl csak 0-ra és 5-re fog végződni minden. Számomra ez olyan, mintha megfosztanának bizonyos jogaimtól. És ha pl. az összeg 2-esre végződik? Ugrott? Vagy örökre ott marad a bankban? Ebből szerintem a bankok és a kereskedők fognak a legjobban járni.
Majd úgy kerekítenek, hogy "jó legyen"...nekik.
Nem akarok sírni, de ez szerintem az infláció kezdete.
Úgy tudom (régebben úgy volt), hogy 50 darabot kell összerollnizni.
Élével egymás mellé felállítgatod a pénzt, majd egy papírba belecsavarod.
Ráírod, hogy hány darab, milyen forint és összesen mennyi (50/1.- = 50.-)neved, címed.
Nagyon nehéz, mert rollnizás közben szétgurulhatnak az érmék, nehéz megfogni, nagy gyakorlat kell hozzá.
Egyszerűbb, ha felajánlod a pénzt valamilyen jótékonysági célra, ott átveszik ömlesztve is.
Például beteg gyerekek javára.
További ajánlott fórumok:
- Ha egyszer csak megszűnne a HOXA.........
- Mik azok a jelek, amivel egy nő elfogadja, vagy elutasítja a közeledést?
- Hogyan találhatok olyan kiadó 2 szobás lakást, ahol max.2-en lennénk és a macskáimat is elfogadják?
- Mi történne, ha megszűnne a Facebook? :D
- Mivel keverhetném a tápszert, hogy a gyerek elfogadja?
- Tényleg megszűnnek az életbiztosítás után igénybevehető adókedvezmények?