Átvert emberek (telefonos, teleshop stb) (beszélgetés)
Ez még semmi, azt is hallottam, hogy nem szabad elmondani főleg nem itt nyilvános oldalon, vagy netes levélben sem, hogy mennyi időre, hova megy az ember a lakásából, mert sokan azt is figyelik.
Nem csak mi fejlődünk, hanem ez a réteg is.
Nekem azt mondták, hogy meg fog szűnni a feltöltőkártyás egyenlegfeltöltés, és ki akarják vonni a forgalomból. :S
Engem úgy hívtak fel, hogy már tudták az adataimat: nevem, címem alapján egyeztetett.
Utólag belegondolva nagyon hülye voltam, de egy rendőr ismerősöm azt mondta, hogy ennek rengeteg ember bedől.
Hát már senkiben sem lehet bízni az biztos.
Csak picit tartok mert én megadtam címem nevem szület.évem, hát csak nem lesz belőle semmi gond, valószínű hogy itt inkább a telefonfeltöltésre mentek.Végülis nem csak letelefonálni tudják az összeget, hanem már levásárolni is lelehet.
Ki tudja lehet ez egy egész banda, vállalat stb.
Hát ja.Már én is rájöttem.
Ilyen könnyen nem osztogat senki sem pénzt:S
Örülök hogy ennyien írtatok:D
Csak így tovább hogy mindenki tudja meg milyen dolgokkal verik át az embereket!!!!!
Az komoly:D
Még te is időba.
Én mikor megkérdeztem hogy miért nem lehet elektronikusan is feltölteni(pl netről)akkor nekem is valami eu-s baromságról kezdett el beszélni..:S
Én még ilyennel nem találkoztam, de jó, hogy figyelmeztettél.
Ami nekem mindig előjön, azt itt, már nem a hoxán, hanem olyan képeslapos oldalon, hogy én vagyok az x-dik valaki, és mindent vihetek, csak írjam be a nevemet, emil címemet, telefonszámomat.
A fiam azonnal letiltott ilyesmiről, mert azt mondja, csak az adatok kellenek, ezek ugye amerikai "cégek" és mit tudni mire használják fel az adataimat.
Én ezt tudom mondani.
Apááám, micsoda mocskos disznaja emberek!
De jó, hogy észbe kaptál!!!!
Sziasztok.
Ezt a fórumot azért szerettem volna megnyitni, hogy akit átvertek, vagy majdnem átvertek különböző nyereményjáték szöveggel, vagy rávettek valakit hogy vegyen meg ezt vagy azt, az ide írhat, hogy a többiek tanuljanak az esetből és felkészüljenek bármilyen rászedésre.
Sokakat nagyon könnyű befolyásolni.
Pl. ma engem felhívott egy pali hogy én vagyok a 200-adik ember akit kisorsoltak és hogy nagy összeget nyertem.Garantált pénznyeremény és pár napon belül megkapom.
Én ostoba keztem örülni hogy nyertem.
Elkérte a nevem, a lakcímem, születésem.
Annyira hihetően mondta hogy az elején be is vettem.
Aztán így folytatta: -garantált a nyeremény 3600000ft, ha negyed órán belül elmegyek és veszek összesen 30 000ft-nak megfelelő feltöltőkártyát és majd visszahív és elkéri a számait.Utánna megkapom a pénzt.
Oké letettem a telefont.
Elkezdtem gondolkozni....:-ha igaz akkor miért letiltott számon hívott
-nem mutatkozott be
-meg ilyen-olyan
aranyoskámnak elmondott, de hisz nem szoktak így beszélni az ügyféllel
Akkor beugrott hogy ez az egész kamu és arra ment ki hogy ha bediktálom a számokat amit a mobiltelefon kártyáról lekaparok, azt ők szépen közbe írják be a telefonjukba és őnekik ment volna a pénz!!!
+felhívtam a t-mobilt(mert azt mondta hogy ott volt gépi sorsolás) hogy igaz e ez a nyereményjáték, de azt mondták semmi ilyesmiről még ne is hallottak.
Meg ha magán számon hívott akkor van valami titkolni valója.
Ezután negyed órával a hapsi visszahívott de elkeztem kérdezősködni hogy kicsoda, honnan keres, milyen telefon számról.
Pár percig csend volt aztán lerakta.
Azóta nem is hívott....
Én meg majdnem bedőltem:(
Pedig hirtelen milyen jó érzés volt hogy nyertem egy kis pénzt:(:(:(
EBBŐL TANULTAM ÉS LEÍRTAM HOGY MÁS IS TANULJON BELŐLE.
TI IS ÍRJÁTOK LE HA TUDTOK VALAMI ILYESMIT, HOGY SENKI NE DŐLJÖN BE ILYEN GAZEMBEREKNEK!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Ti hisztek az egyes ker.csatornák élő telefonos jóslásaiban?
- Hogy lehet kideríteni a telefonos zaklató kilétét?
- Napközben olyan helyen vagyok, ahol nincs térerőm. Ha átmegyek egy másik telefonos szolgáltatóhoz, akkor megoldódik a problémám?
- Állandó telefonos zaklatás.
- Vigyázz, telefonos csalók!
- Segitseget mit tehetek? Telefonos zaklatás :(