Aszpikos hidegtál recept
20 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Aszpikos hidegtál hozzávalói:
4 db főtt tojás
1 db (piros) kaliforniai paprika
1 db alma
1 kisebb fej lila hagyma
1 db csemege uborka
3 dl víz
1 zacskó étkezési zselatin
1 leveskocka
1 kis tubus majonéz
Az Aszpikos hidegtál elkészítési módja:
Egy őzgerinc formát hideg vízzel kiöblítünk, kibéleljük folpackkal. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. A vizet a leveskockával felforraljuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a zselatint, ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a tubus majonézet. Belekeverjük a zöldségeket, a formába öntjük az egészet, majd a folpack lelógó részivel betakarjuk. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük. Utána szeletelhetjük.
Sózni nem kell! A zselatinnal már nem szabad forralni! A majonéz simára keveréséhez a gépi habverőt szoktam használni. Aki nem ehet majonézet, szerintem simán kihagyhatja. Ha nincs otthon kaliforniai paprika, a sárga is éppúgy megfelel...
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: tünkány, 2009. máj. 15. 16:24
Az aszpikos hidegtál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.