Aszalt szilva, mint hashajtó (beszélgetés)
a hashajtó nagyon veszélyes.. könnyű rászokni..
inkább méregtelenítsetek és egyetek sok zöldséget, gyümölcsöt. és sok sok víz
Nekem a kivi vált be, és az olivaolaj is jó székletlazító.
A szilvának semmilyen hatását nem észleltem, sem nyersen, sem aszalva.
Szerencse kérdése, hogy ráakadjunk a nekünk megfelelő módszerre, én teljesen véletlenül találtam rá a kivire. Csepp üröm az örömben, hogy utálom a savanyú dolgokat...de legyűröm.
Nekem is voltak ilyen problémáim, nekem sem a szilva sem az őszibarack nem működött.
Elkezdtem lenmagot enni. 2-3 teáskannállal veszek be este és ráküldök sok folyadékot, legalább 2 pohárral. Azóta minden reggel "jól" indul a nap. Viszont nekem ki kellett tapasztalnom a mennyiséget. Ha a fentitől kevesebb akkor nem volt hatása, ha sokkal több akkor már fájt tőle a hasam és meg is hajtott. Szóval tapasztalni kell.
Próbálgasd a szilvát is. Egyelőre egyél 3-4 szemet ha nincs hatása emeled az adagot. Másképp nem lehet. Mindenkinek másképp reagál a szervezete.
szerintem az aszalt szilva nem fog meghajtani, legfeljebb a szilvalé. de ha már megvetted, próbáld ki hétvégén, nem hiszem, hogy 10 szem alatt bármilyen hatása lehetne :)
ha problémád van ilyen téren, talán az étkezéseddel tudnád helyre tenni, és nem csak így alkalomszerűen. sok rost, sok zöldség, sok víz
Ez biztos?
Az nagyjából egyértelmű, hogy jó a székrekedésre, csak arról nem írják sehol, hogy mennyi idő után.
"... komoly hasmenést okozhat..."
... akkor most meghajt, vagy nem?
Az aszalt szilva ne fosató szer.
Állítólag jó ha előtte beáztatjuk és nem csont szárazon rágcsáljuk.
A rendes szilva,aminek most még szezonja is van, sokkal nagyobb hashajtó hatással bír,mint az asztalt. Különben meg az aszalt tele van cukorral. Nagyobb adagban már hízlaló hatása van.
A gyógyvizek a legjobban. Éhgyomorra langyosan kell inni. Tuti hatás. Mira, Hunyadi...
Nekem régen volt szükségem hashajtóra. Sok mindent próbáltam, ami jó volt, az a szennatea, de azt óvatosan kell adagolni, mert rosszul leszel, ha túl sokat iszol. És egy fél teáskanál már sok. Túladagolásnál szívproblémát is okozhat, veszélyes lehet, ráadásul nem is hajt meg megfelelően, csak a vizet. Ezért inkább keverékben használják.
Ma már nincs szükségem ilyesmire, viszont vettem valamikor nyírfacukrot, és hasmenést okozott. Emiatt nem is használom, de hashajtónak még jó lehet.
Dr Steiberg aszalt szilva itala.Már 1 pohár is elég.Ráadásul finom.
A magnézium is nagyon hatásos,lehet kapni a magnéziumos hohes c-t,nekem az is bevált.
Kb 23 éves koromig hasonló problémáim voltak. Ovis koromban marokszámra ettem az aszalt szilvát, nagyon finom volt, mai napig szeretem, de egyéb hatása nem volt... Aztán elkezdtem napi >2 liter vizet inni és sok-sok rostos kaját enni (gyümölcs, zabpehely, rozskenyér), és láss csodát, minden rendben van.
Az asztalt szilva azóta a kedvenc "házi csoki" alapanyagom: kakaóba mártva isteni! :)
Lenmagpehely kefírben
Olcsó és hatásos
Szerintem nem használ 3-10 szem. Lehet, hogy nálam az volt a hiba, hogy nem áztattam semmibe, viszont elég szaftosak (nem kiszáradtak) voltak még így szárítva se.
Én már sok mindent kipróbáltam. Szerencsére nyáron (hála a sok gyümölcsnek) rendben vagyok. Ami még használt valamit az a magnézium tabletta.
További ajánlott fórumok:
- Tudtok olyan ételt vagy italt ajánlani ami hashajtó hatású?
- Miért ne vegyél hashajtót?
- Milyen hashajtót szedjek terhesség alatt, ha nincs székletem napokon át?
- Moxalole hashajtót lehet 10 éves gyereknek adni?
- A lenmagot vagy az aszalt szilvát mibe kell beáztatni? És meg kell azt is enni vagy le kell szűrni?
- Ricinus olaj, mint hashajtó - tappasztalatokat várok