Moxalole hashajtót lehet 10 éves gyereknek adni? (tudásbázis)
egyszerubb aszalt szilvat es vizet adni neki.
szotyi, mandula, kesudió, és egyéb magok is segítenek, napi egy-két marék
2 liter víz biztos kell ekkora gyereknek
lehet az a baj,hogy keveset iszik,mennyit lehet egy ekkora gyereknek?valahol olvastam,hogyha nagyon izzadós,az is lehet baj.
a kaukázusi kefír még talán jobb is , mint a joghurt
persze, írtam, hogy mindegy, milyen korpa, ugyanúgy jó, csak sok víz kell hozzá, mert különben épp ellenkező hatást vált ki
akkor inkább búzakorpát?vagy jó a zabkorpa,márcsak azért mert most van egy csomó itthon.
+sok főzeléket főzz
(nem tudom, Nálatok mi a "házikoszt". Van, ahol a csülökpörkölt-vonal, van ahol a brokkolifőzelék-vonal jelenti a házikoszt fogalmát, úgyhogy ebből sok nem derül ki
a szörp csupa cukor, emésztést lassítja, igyon vizet
alkalmazkodni kell a gyerek alkatához, nem pedig elbagatellizálni , hogy "ugyanmár egy kis szörpöt hadd igyon már" -ha neki nem tesz jót, akkor nem adható, slussz
(persze nem a szörpre akarom fogni a dolgot, félre ne érts!!)
igyon több vizet, hátha az is megoldja, plusz próbáld ki rendszeresen az áztatott aszalt szilvát plusz a búzakorpás joghurtot, nem egy nap alatt tér magához a renyhe bélrendszer
édességet nem,joghurtot,szörpöt,teljes kiörlésű kenyeret,házi kosztot.nem zsírosat.
miket eszik? rántott húst krumplival, gyümölcslével, csokit, sütit, fagylaltot?
az emésztés a táplálkozástól függ
meg kell változtatnod a táplálkozását, mert ahogy most eteted, azzal tartod fenn a székrekedését
mennyi gyümölcsöt, zöldséget eszik?
nem egyik napról a másikra segítenek ezek a dolgok
lenmag vagy zabkorpa, búzakorpa -végülis mindegy, a lényeg a sok rost és erre a sok víz
mennyi lenmagot lehet neki szerinted?
zabkorpa,meleg víz,100% narancslé,szilvalekvár,bodzalekvár
lenmagot összetörsz, joghurtban kikevered és megeszi a gyermek, utána nagyon fontos a ok víz fogyazstása
milyen praktikákat próbáltál ki?
de, van szervi baj....lassú bélmozgás, lassú emésztés
azért írtam ismét,mert nem történik semmi sajnos.
4-5 szem aszalt szilvát pár órára beáztatsz és reggel (vagy bármikor) az áztatóvízzel együtt egye meg a Fiad
12 éves kor alatt nem ajánlott.azért erre gondoltam,mert ehhez állítólag nem lehet hozzászokni.már évek óta tart ez a dolog voltunk orvosnál is.semmi szervi baj nincs.
néhány nappal ezelőtt kiírt fórumodban uyganezen témában kaptál több tanácsot is, én pl. az aszalt szilva áztatását írtam
Gyermekek (12 éves kor alatt): nem javasolt.
[link]
akár 1 hétig is eltart,hogy legyen kakilás.a lenmagot hogyan adagolhatom neki?az aszalt szilvát?zabkorpát szokott de egy idő után nem hat már.
aszalt szilvát próbáltátok?
vagy a több víz ivását?
zabkását? lenmagőrleményt? ilyesmit?
Nincs rajta a leirasban? Amugy en zabpehelkyel vagy cmi termeszetes cuccal probalkoznek es sok folyadekkal. Az is lehet, hgy lelkioka van, hgy nem tud menni nagydologra. Mi a baj?
a betegtájékoztató nem írja?
Moxalole hashajtót lehet 10 éves gyereknek adni?
További ajánlott fórumok: