Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Árverések, kamu oldalak stb. fórum

Árverések, kamu oldalak stb. (beszélgetős fórum)

1 2
2019. márc. 10. 18:51

Kiíró " átverést " akart írni szerintem.

Telefont te..oba, eur...icsbe vettem. Feltöltőkártyásat. Volt ami pár évig működött. 2-nél kicsit tovább. 2 szimkártyás is volt közte.

Sd - t is lehetett betenni.

Szolgáltatótól nem vettem.

2 éves hűségidőre írt alá a volt kolléga. Mire a hűség lejárt neki, elhasználódott a készülék. Újat kapott.

Mosógép boltból személyesen. Neten a " tudását " néztem meg. Persze pár dolog másképp van.... A vízfogyasztásnál nem annyi amit írtak, több, sztem. Ránk " erőltették " a 2 év plusz garanciát... Írta valaki előttem, találnak okot ne kelljen ingyen javítani. Félek bejön ez, a garanca vásárlásnál is.

Behal a mechanika, párát kapott...

Mosógép, tudtommal vízzel működik. Néha a legforróbb prógramot válasszuk. Szóval többletgari is átverés... :(

Egyébként 5 évig működnie kellene. Annyit nem fog :(. Mintha lenne benne egy naptár, 4 év és elromlik, vegyél újat...

Riasztót vettünk a netről. Benne volt minden mozgásérzékelő, riasztó egység, sziréna...

Sajnos garancia után tönkre ment :( Nem jelzett. Mozgás érzékelők villogtak. Elem működött. Arra gyanakodtam, a fűtetlen szoba nem volt jó a készüléknek. sok minusz volt ott bent... ( na jó lehet semmi köze nem volt hogy elromlott ).

Nem küldtük sehova, az a költség se olcsó.

Rendeltem a neten még kreatív eszközt. Egyenlőre működik.

Fonalat, magánszemélytől, utánvéttel. Az volt a csomagba amit megbeszéltünk. Volt amit személyesen vettem át.

Műszaki dolgokat ki kell fogni sztem.

50. Bless the child (válaszként erre: 42. - Sanyinak)
2019. márc. 4. 05:45
De, Gearbest-ről telefont. Semmi gond nem volt vele
2019. márc. 3. 22:31
Vettem 13 ezerert bluetooth-os hangfalat wishrol,megjott minden ok volt.
48. Nyamitörp (válaszként erre: 39. - 094bf87b09)
2019. márc. 3. 22:30
Nem is a rendelésre gondoltam. Magyarországon, üzletben is árulnak olyan márkákat, aminek nincs magyarországi képviselete. Tehát, ha a gyártónál kell érvényesítened a garanciát, akkor neked kell külföldre eljuttatnod a terméket. Sőt, ha az itteni üzletben reklamálsz, ők sem tudnak mást tenni, mint kiküldeni, így sokkal hosszabb ideig kell nélkülöznöd az adott terméket.
47. Guruljka (válaszként erre: 46. - Sanyinak)
2019. márc. 3. 22:27
Nem vettem még egyiket sem, sehol.
46. sanyinak (válaszként erre: 45. - Guruljka)
2019. márc. 3. 22:05

Én most nagyobb értékű eszközökre gondoltam.

Már vettem tabletet, mobilt. Létezik vámbiztosítás is a szállításra.

45. Guruljka (válaszként erre: 42. - Sanyinak)
2019. márc. 3. 21:47

Én valahogy nem...

De egy ismerős emlegette az Aliexpresszt,filléres kis bizsukat rendeltünk többen együtt, mind megérkezett. Tudtuk nyilván előre, hogy bóvli.

Ruhaneműt nem mernék onnan rendelni, hacsak nem fillérekért azt is.

44. viva70 (válaszként erre: 42. - Sanyinak)
2019. márc. 3. 21:38
Most, hogy írod eszembe jutott, hogy rendeltünk már onnan többször is. De azok is rendben voltak.
43. Amaunet (válaszként erre: 41. - Globus)
2019. márc. 3. 20:59
Szívesen!
2019. márc. 3. 20:57
Kínából egyikőtök sem vásárol?
41. globus (válaszként erre: 15. - Amaunet)
2019. márc. 3. 20:45

Háztartási nagygépet csak arról az oldalról vásárolok, melynek nevét tőled kaptam :) Szombati ingyenes kiszállítással, több év garanciával. Hűtőszekrényt, mosógépet, porszívót vettünk így. Közeljövőben tervben van mosogatógép, klíma és szárító. Amúgy alapvetően nem szeretek netről rendelni.

Köszi újra!

40. viva70
2019. márc. 3. 20:38
Eddig még szerencsére mindig rendben voltak a netes vásárlásaink. Pedig rendelünk onnan több mindent. Volt, amikor előre utaltunk, volt, amikor utánvétellel fizettünk. Egyszer akartam szlovák székhelyű webáruházból rendelni egy terméket, de nem voltak jó vélemények róla az árukeresőn, így ejtettem. Garanciális probléma is adódott már, de megoldották csont nélkül.
39. 094bf87b09 (válaszként erre: 37. - Nyamitörp)
2019. márc. 3. 20:12
Jogos! De én a Magyarországi cégekre gondolok nem a külföldről rendeltre
38. Guruljka (válaszként erre: 35. - Bless the child)
2019. márc. 3. 19:45
Nem tudom én sem, de lehet, hogy olyasmi garancia, amire a lányom telefonját szó nélkül kicserélték, pedig vízbe ejtette. Ő is meglepődött.
37. Nyamitörp (válaszként erre: 29. - 094bf87b09)
2019. márc. 3. 19:29
Arra kell figyelni műszaki, elektronikai cikkek vásárlásánál, hogy a gyártónak van-e magyarországi kirendeltsége. Mert egy idő után már csak a gyártónál tudod érvényesíteni a garanciát és ha külföldre kell küldeni a készüléket, akkor valóban drága.
36. Nyamitörp (válaszként erre: 19. - Bless the child)
2019. márc. 3. 19:27

Vannak ilyen cégek is, de én inkább hozzászámolnám, a biztonság kedvéért.

Egyébként nekem egyszer volt gondom. Pont telefon és ráadásul az Extr.me Digital-tól. Neten rendeltük, a honlapjukon az volt, hogy dupla sim-es a teló. Adtak hozzá egy t-mobile-os simet ajándékba. Futár hozta, átadta, elment. Kibontottuk a telefont és akkor látjuk, hogy ez csak egy sim kártyás. Írtunk e-mailt nekik, amire válaszképpen elküldtek egy vevői elégedettség kérdőívet. Másnap megint írtunk egy e-mailt, semmi válasz. Utána még aznap telefonáltunk, az ügyintéző meg akart győzni róla, hogy az sd kártya helyére megy a másik sim, majd hosszas beszélgetés után megígérte, hogy két nap múlva jön a futár, visszaviszi a telefont és visszaadja a pénzt. Nem jött senki. Újabb telefon, az ügyintéző mondja, hogy nem dupla simesnek van meghirdetve a telefon. Felmegyek a honlapjukra, valóban átírták, de az biztos, hogy eredetileg dupla sim-esnek írták, mert 3-an is megnéztük. Próbáltam neki elmagyarázni, szintén hosszadalmas beszélgetés volt, de végül ő is megígérte, hogy 2 nap múlva jön a futár. Megint nem jött, újabb telefon, akkor már azt mondták, hogy vigyem be üzletbe a készüléket. Bevittem, ott is szívóztak, hogy a honlapon nem az van, hogy dupla sim-es, meg hogy beleraktuk a t-mobile-os kártyát a telefonba és akkor ő már mit kezdjen ezzel a kártyával. Majd közölte nagy flegmán a vevőszolis, hogy utánajár a dolognak, de az kb. 1,5-2 óra lesz. Közben is folyamatosan morgott, hogy miért neki kell ezzel foglalkoznia. Telefonálgatott, eltűnt néha, majd mondta, hogy ok, akkor visszaadják a pénzt. De ezt is úgy, mintha még ő tenne szívességet. Elnézést még véletlenül sem kért.

80 km-t kellett autóznunk plusz 3 vagy 4 ezer volt, amit telefonon beszéltünk velük.

35. Bless the child (válaszként erre: 32. - Amaunet)
2019. márc. 3. 16:50
Az enyémen 4 év garancia van, 2 év a szolgáltatói, plusz 2 év teljeskörű gyártói. Hogy az konkrétan mit takar, nem tudom
34. 094bf87b09 (válaszként erre: 32. - Amaunet)
2019. márc. 3. 16:46

Valóban, aztán mikor viszed vissza addig nézik, vizsgálják míg találnak rajta vmit amitől elveszti a garanciát.... Nem minden cég ilyen de volt szerencsém ilyenhez.

Amúgy alapban ez van nekik kiadva lehetőleg találjanak valamit ami nem garis serules. (anno én is hasonló helyen dolgoztam így tudom.)

Nagyon szemét cégek vannak

33. 094bf87b09 (válaszként erre: 31. - Amaunet)
2019. márc. 3. 16:45

Személyesen voltam bent ennyi volt rá sajna.

De nem gáz eladtam alkatrésznek jó áron

32. Amaunet (válaszként erre: 30. - Bless the child)
2019. márc. 3. 16:43
És hozzá lehet garancia éveket is venni.
31. Amaunet (válaszként erre: 24. - 094bf87b09)
2019. márc. 3. 16:42

Hagytad magad. Addig terjed a garancia, amíg a tulajdonod nem lesz. Tulajdonod pedig akkor lesz, ha minden részlet ki lett fizetve.

Bár ezen utólag már...

2019. márc. 3. 16:41
Középkategóriás telók max 2 évre vannak tervezve, amíg van rá garancia. Felsőbb kategóriasra meg nem csak 2 év garanciát ad a gyártó
29. 094bf87b09 (válaszként erre: 27. - Bless the child)
2019. márc. 3. 16:38
Hát a szolgaltatonal nem! Gyártói volt de fentebb írtam iszonyat drága
28. 094bf87b09 (válaszként erre: 26. - Guruljka)
2019. márc. 3. 16:38
De, 1 év. Gyári gari ugyan volt még de olyan drága lett volna a javítsd hogy nem érte volna meg és javítás után se hosszabodott volna meg a gari. Így kuka
27. Bless the child (válaszként erre: 26. - Guruljka)
2019. márc. 3. 16:37
Ez érdekes. A gari addig szól általában, ameddig a részlet tart, ez 2 év szokott lenni
26. Guruljka (válaszként erre: 24. - 094bf87b09)
2019. márc. 3. 16:35
Nem volt garancia a telefonra?
25. Guruljka (válaszként erre: 22. - Sanyinak)
2019. márc. 3. 16:35
Találtam már olyat, amelyiknél még ÁSZF sem volt.
24. 094bf87b09 (válaszként erre: 8. - Amaunet)
2019. márc. 3. 16:34
Nem veszek részletre és az utóbbi reszletfizus telom meghalt de én még fizethetem 4 hónapig a fennmarado részletet. Ennyit a jó készülékről szolgaltatotol.
23. Lávli (válaszként erre: 6. - 094bf87b09)
2019. márc. 3. 16:18
Akkora árdifferenciák lennének, hogy megérné gagyi helyről rendelni? Szerintem nem.
22. sanyinak (válaszként erre: 2. - Guruljka)
2019. márc. 3. 16:14
Székhelye minden cégnek van. Ha máshol nem, akkor az ÁSZF-ben.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook