Arab férj/szerelem arab férfival (beszélgetés)
Szerintem az arab férfiak közt is van jó ember, meg rossz ember,ki mit hoz otthonról..ha modern szellemben nevelkedett az a férfi,akkor ő is úgy fog viselkedni...
Nem sokat tudok az arabokról,a könyvek pedig kitalált történetek legtöbbje.
Engem egy török fiatalember ostromol 2011 novembere óta...5 év korkülönbség van köztünk,még csak neten beszélgettünk,és egy alkalommal hívott fel telefonon...
Nem láttam sok értelmét az egésznek,igy lett magyar társam..de ez a török fiú kitartó...nála török lány szóba sem jöhet,nos igen ott is vannak korlátok...házasság előtti szex tilos,az utcán ölelkezni,csókolózni tilos...stb.Szabadabb nekik egy európai nő,mint egy magukfajta...
A mai napig ír nekem,és nem zavarja,hogy van magyar párom....néha elbizonytalanodom,mert ez a fiú nagyon helyes,és igy neten kedves is,de élőben nem tudom..még mindig találkozni szeretne,ha Magyarországra jön...
Vak akinek,sikerül,van akinek nem.nem lehet általánositani.Az első férjem arab volt,13évet éltünk együtt.Éltem kinnt is.Ő mérnök volt,haladóbb gondolkodású,de kinnt a szokások számitanak.Mikor landolt a gép,elfelejthettem a cigit,nem illik ott,hogy egy nő dohányozzon.Itthon dohányoztam.Van gyerekünk,volt karácsony,persze Jázuska nélkül,nyuszi de locsolás nem,lehetett midnenben egészséges kompromisszumot kötni.Más világ,más kultúra,de lehet közeliteni az álláspontokat.A szokásoakt meg el kell fogadni.Raamdán akkor böjt volt,de nem nekem,én tiszteeltben tartottam a másik ünnepét,szokásait,világát,ő is az enyémet.
Azért vedd fiygelembe,ha komoylra fordul a dolog egy muszlim család se vágyik európai menyre,de nem lehetetlen.Az apósomék rendes,felvilágosult csaláéd volt,de a férjem küzdött soakt azért,hogy rábolintsanak az eskövőre.Soha nem bántam meg.
A 3.világ állampolgárainak nehéz az utazgatás, a vizumszerzés.Ezt sem árt fiygelembe venni ismerkedés során,sokan europai társat keresnek a letelepedés miatt.
Én szerintem meg nem a vallás teszi, hanem az emberek értelmezik sokszor félre a vallásukat.
A muzulmánok sem rosszabbak a keresztényeknél vagy a másik vallásnál.
Amúgy meg a fórum indítója már régóta nem vesz részt a beszélgetésben.
Az ember manapsag sokkal kisebb volumenu kerdesekben sem tud donteni, illetve hetkoznapi, egyszeru problemakat sem tud megoldani.
A sajat, megszokott kornyezetukben is gondjuk van a csladdal, a szomszedokkal, az ismerosokkel, a munkatarsakkal - a teljesseg igenye nelkul.
Akkor egy teljesen idegen, elhagyatott, kiszolgaltatott pozicioban vajon mit tudna tenni?
Meg egyszeruen meglepni se lehet!
ÁÁ ők békések.
A buddhista szélsőségesek muzulmán negyedekben gyújtogatnak, és hiába a rendkívüli állapot, az anarchiával fenyegető zavargásokat úgy tűnik, a hadsereg sem tudja megfékezni.
Ötven felgyújtott ház és mecset, 32 halott, tízezer menekült – Burmában ez a hétvégi mérlege annak a vallási erőszakhullámnak, amely Meikthilából kezdett el futótűzként terjedni a dél-ázsiai országban.
2013. március 25.
|Én is azt hittem a világ legbékésebb vallása,amíg nem volt internet,melyen ha nyitott szemmel jár az ember,bizony lát olyat is,ami megváltoztatja nézeteit.
De, szokott ölni, de azért keresztény család mégiscsak ritkábban mészárolja le a gyerekeit, csak azért mert az mással akar élni, mint akit a család kiválasztott neki.
Amúgy itt nem bőrszínről van szó, hanem vallási meggyőződésről, ahol belefér a családtagok - gyerekeik!- meggyilkolása, bármilyen okból. Mit kellene elkövetnie a TE gyerekednek, hogy halálraítéld, és sajátkezűleg végre is hajtsd az ítéletet?
A vallás a közös pont. De nem is a bőrszínükkel van problémám, hanem az ideológiájukkal. Ez a kislány is ennek áldozata, ezért lőtték fejbe.
A fórumindító esetében sem az aggaszt hogy arab az illető, inkább az hogy "mély a hite".
Éljen a szabadság!!! Egyetértünk. Erről a lányról már olvastam 1-2 éve. Angliában él, mégis kendőben.
Pakisztán muszlim ország, abból is a keményvonalas, de nem arab ország. Keresztény ország Szlovákia,Románia és mi is,ráadásul egy kontinensen is élünk(meg sorolhatnék többet is) de nem szeretjük, ha más országgal azonosítanak be. Így van??? Pakisztán meg ráadásul még kontinensen sem osztozik az arabokkal.
Helyes! Én továbbra is az emberi szabadságban, egyenjogúságban hiszek. :)
Mint ez a lány, aki most a Szaharov díjra esélyes:
Hol nem zörög az a haraszt???
:DDDDD Én olyan jót nevettem, köszönhetem neked. Eszembe jutott rólad az Indul a bakterház banyája, amikor a csendőr mondja neki, hogy tud ő olyat mondani, amit a banya megtesz neki. Ez az a bizonyos ágyalja jelenet, mikor mondja neki a csendőr, -bújjék, ki kend az ágy alól= megismételve háromszor. A válasz ismert- Én ugyan ki nem bújok!!- mire a csendőr azt mondja. -Akkor ott egye meg a fene kigyelmedet az ágy alatt, én ugyan ki nem hívom többször!!!
A te hitetlenségedre én is azt mondom, akkor élj ebben a hitben, se nekem, se másnak nem lesz ettől se jobb, se rosszabb, hogy te mit gondolsz erről a témáról.
Nem zörög a haraszt...szokták mondani.
Bizonyára mindenre lehet ellenpéldát találni, de kivétel erősíti a szabályt.
Első kézből elfogadom, ha 20-30 éve tart, ezért kérdeztem. :)
De a rosszat elfogadod másodkézből is, nagy logikára vall.
Mi a másodkéz??? Testvér, rokon, barátnő. Aki leírta első kézből azt sem fogadtad el. És ezer ilyen fórum volt, és hiába írták le, köszönik nagyon jól vannak, mindig jöttek ilyenek, mint itt ezen a fórumon is tapasztalható, hogy el nem tudják képzelni, hogy tud nagyon is jól élni két kultúrából származó intelligens ember. Hülyékre meg hazánkban is van példa , elég, ha csak itt olvasgatsz.
További ajánlott fórumok:
- Te élnél (éltél már)együtt olyan férfival, akinek nem volt humora?
- Megismerkedtem egy férfival segítséget kérnék!!
- Miért ne kezdjünk nős férfival?
- Ti hogyan ismerkednétek meg egy olyan férfival akivel egy épületben dolgoztok, de nem vagytok kollégák?
- 15 éves lány egy 35 éves férfival?
- Egész életem csak egy férfival leszek?