Anyatej + tápszer? (beszélgetés)
Annó én is vettem méregdrága mellszívót,de nem vált be. A megoldást számomra az olcsó,gyógyszertári "bicikliduda" formájú kézi mellszívó jelentette. Nem túl humánus megoldás,de hatékony.
Igaz,nem volt sokáig tejem,de ez nem a cucc hibája volt.
Amíg lehet,ne adj tápszert a babának,mert a cumisüvegből könnyebben jön a kaja,és szépen át fog szokni a kényelmes megoldásra. Örülj,hogy van tajad!!! Sok sikert!
Szia!
Én sem tudtam fejni, szóval van ilyen. De sztem az 1 hetes baba mellől nemigen ugrándozol el 2-3 óránál többre, szóval gondolom teoretikus a kérdés:-) Legalábbis én 7 hetes korától dolgoztam, mégis mindig meg tudtam oldani a szoptatását.
Ha mégis el kell menned és nem kórház, vagy ilyesmi, nyugodtan vidd magaddal.
SZerintem ez nem jó ötlet.
Örülj, hogy van tejed! Vegyél mellszívót és azzal hatékonyab és fájdalommentesen tudsz fejni, s tedd a mélyhűtőbe!
Egyáltalán nem biztos, hogy a tápot elfogadja a babád. AZ is lehet, hogy a cumisüveget sem lesz hajlandó a szájába venni.
Ha pedig nem rendszeresen, hanem ritkán akarsz neki tápot adni, lehet, hogy elutasítja. Más az a gyerek, akinek kezdettől fogva kell adni, mert annak természetes a cumisüveg táppal. De egy anyatejes gyereknek egyszer-egyszer adni mást, szerintem el se fogadja.
A gyerekorvos írja fel amúgy, de lehet venni mindenhol (patika, DM, Tesco...) többfélét.
Én tutira nem szoktatnám tápra, hiszen van tejed.
A cumi miatt össze is zavarodhat, s esetleg utána meg az anyatejet is elutasíthatja.
Nem lehet kiszámítani. Én nem hazardíroznék.
Ha máshogy nem megy, akkor inkább lefejt tejet hagyj neki otthon, ne tápot.
További ajánlott fórumok:
- Tápszer vagy anyatej?
- Szerintetek mit adjak az 1 éves kisfiamnak anyatej helyett: tápszert vagy tehéntejet?
- 1 éves picinek mit adhatnék anyatej helyett, ha nem fogadja el a tápszert, tejet, kakaót?
- Az anyatejes babáknak valóban jobb az immunrendszere és a tápszeres babák betegesebbek?
- Van értelme anyatejgyűjtő állomásra menni, vagy keresni valakit, akinek sok teje van? Vagy hagyjam és tápszerezzünk?
- Valószínűleg tápszeres pótlásra lesz szükség... :( Mi a menete az anyatej + tápszer adásának?