Anyák, feleségek, akiknek tényleg a család a "munkájuk" :) (beszélgetés)
Gondolkodtam, de még nem jutottam semmire...
De jó lenne, ha már az ünnepeknél tartanánk! Alig várom! Szabin lesz a férjem, végre együtt leszünk legalább 2 hetet! Majd sokat főzök és persze pihenünk is. Csak betegség ne legyen.
Mit szoktatok főzni?
Sziasztok!
Nekem is rengeteg munkám volt a hétvégén. Most meg mindjárt influenzaoltásra viszem a két nagyobbat - a kicsivel. Ronda idő van, sok baleset, ilyenkor nem szeretek vezetni... :-( de nincs más választásom.
Amúgy a karácsonyi ünnepeket megelőzendő, kicsit felturbósított mákos gubát csináltam a család nagy örömére. :-)
Vigyázzatok magatokra!
Thomas Balmés Babies
Nézzétek meg ezt a filmet, itt a trailer-je!
Ajánlom! :-) Nagyon szép! Én csak tor...-ról tudtam leszedni a tube-on nem nézhető Mo-ról.
Nem lehet könnyű egyikőtöknek sem. Nem tudom egyébként sem elképzelni, hogy min. 8 órában munkahelyen (és nem otthon) dolgozó szülők hogyan oldják meg a gyerekekkel a hétköznapokat.
Nálunk más a helyzet. Amikor úgy döntöttünk, hogy ott hagyjuk a fővárost, tudtuk, hogy ez nem lesz egyszerű. Praktikusan, ha az egyik bejár dolgozni, a másik nem tud, mert helyben/közelben nincsenek lehetőségek. Így mi az egykeresős modell mellett döntöttünk. Hol én dolgoztam, hol a férjem, ahogy jelenleg is. Így toleránsabbak vagyunk egymással szemben, mert tudjuk, hogy a napi 3 óra utazás mellett még a munkát is el kell végezni, és ez sokszor a családi együttlét rovására megy, én már megszoktam ezt. Anyagilag panaszra nem volt okunk sosem, hitelünk nincs, így ez is könnyebbé teszi az életet, nincsenek feszültségek...
Házasságunk első 7 évében mindketten dolgoztunk, de még csak egy gyerekkel, és a fővárosban. Az szerintem rosszabb volt. Három gyerekkel ez már csak akkor megy, ha megnőnek annyira, hogy egyedül lehetnek a házban, amíg meg nem érkezik egyikünk, mert segíségünk az nincs, sajnos.
Ez nálunk is probléma,csak annyiban más,hogy az én férjem építőiparban dolgozik...Ugye,ők ki kell,hogy használják a jó időt,mert télen nem nagyon tudnak dolgozni.Viszont hónapok óta minden 7végén és természetesen 7közben is dolgozik...Persze,-ahogy Te is írod,több munka,több pénz- de a családi életünk lassan csak a múlté lesz...Náluk ráadásul úgy van,hogy elmehet "szabadságra",de ha nem dolgozik,nem kap fizetést...Nagyon-nagyon ritkán tudunk közös programot szervezni,most amiatt,hogy mindig dolgozik,télen meg az időjárás szab határokat...
Azt azért hozzáteszem,hogy tegnap nem dolgozott,barátainknál töltöttük a napot,ami nagyon jól sikerült,de:dél körül felhívta egyik munkatársa,hogy hogy-hogy nem dolgozik...
Talán az egyetlen dolog,ami a korral jár,hogy most -talán- érettebb vagyok az anyaságra.Illetve nem is én,hanem az apukájuk "érett meg" jobban az apaságra.De az is lehet,hogy tanult a "hibáiból".
A mai eszemmel ugyanígy csinálnám,de az tuti,hogy másként élem/éljük meg a babázást.
Ja,és nem utolsósorban -mivel én "tyúkanyó" típus vagyok- talán így könnyebben engedem el a nagyokat...(amúgy nem ;) ) Mostmár csak azt nem tudom,a kicsit hogy fogom tudni elengedni...
"ez a pici új színt hozott az életünkbe"
- ezt annyira jó, hogy írod, nagyon átérzem!
Valóban, én sem tudom, mit kellene érezni, ami összefügg a korral? Mióta van gyerekem, én nem sokat változtam. Felfogásomban egyáltalán nem, talán némileg tapasztaltabb vagyok.
25 évesen mentem férjez, azt hiszem, azóta felnőttem a szó szoros értelmében, úgyhogy nagy meglepetések nem értek azóta - a gyerekeken túl:-)
Lányok!
Én szeptemberben töltöttem a 38-at,kicsi fiunk áprilisban született <3
Mindenki annyi idős,amennyinek érzi magát.Én soha nem éreztem a "naptári" koromat (azt sem tudom,mit kellene 25-30-35-38 évesen ezzel kapcsolatban érezni),de ez a pici új színt hozott az életünkbe,új kihívásokat,újra élhetjük a "fiatalságunkat".Bár nem érzem magam "öregnek".
(igaz,abba ijesztő belegondolni,hogy ha a kamasz fiaim által támasztott kihívásokat nem tudom most sem mindig megfelelően(?) kezelni,mi lesz velünk 15-16 év múlva???)
Azt még én sem tudom elképzelni, mi lesz, ha már mind a három intézményben lesz, akkor hogyan telnek a napjam... Bár, szerintem jövőre megpróbálkozunk a negyedikkel...:-)
Én mindig főállású anya akartam lenni, nagyon sok ideig tartott, mire eljutottam ide, azaz mire megteremtettük az ehhez szükséges alapot. Rengteteget tanultam, dolgoztam, legutóbb vezető beosztásban, ami nagyon felőrölte a családot, nem csak engem - annak ellenére, hogy tudtam/tudtuk miért csinálom. Soha nem kívánom vissza azokat az éveket, csak a kényszer vihet vissza újra. Remélem, nem kerül rá sor. Ha mégis, akkor is a családért teszem, ez könnyíti valamennyire meg a nehézségeket.
Sziasztok!
A nagyfiam 10 lesz, a középső lányom 5 lesz, a kisebb lányom 7 hónapos múlt. Mostanában gondolkodom, hogy jó lenne még egy baba, mondjuk 2015-re ... :-)
Tényleg jó, hogy szünet van, az idő szuper, már 10 zsák falevelet összeszedtem a kertben, de még mindig olyan későnyári hangulatom van.
Néha én is besokallok, ez természetes. Pl. ma, kihasználva az óraállítás kapcsán "nyert" időt, már hajnalban takarítottam, és úgy éreztem, soha sincs vége. És tényleg nincs. :-)
Tulli
Éjjel-nappal.....:)
Mi pedig kihasználtuk az idei utolsó jó időt, és bográcsoztunk a barátokkal a stégen. Jó volt. Viszont azt hiszem, én megfáztam.Nagyon fáj a torkom:(
Jövő héten pedig nincs ovi, hosszú lesz......
Az biztos hogy egyik nap tököt faragunk. Meg temetőbe megyünk ugye.
Sziasztok!
Pár napig nem írtam,itt volt ugye a 23-a,meglátogattuk egy nagyon kedves barátnőmet (ő mozgássérült,nehezen jöhetne el hozzánk,így inkább mi megyünk).Dani nagyon jó kisbaba volt (mint mindig),csak elkövettünk egy nagy hibát:bár van utazóágyunk,elfelejtettük elvinni neki,így nagyon nehezen aludt el,és végig "őrizni" kellett.Legközelebb okosabbak leszünk (vagy nem:P )
Most nagyon szenved szegénykém,a felső két foga jön.Az alsókat szinte észre sem vette,annál jobban megviseli most a felső kettő.
A nagyokkal meg egyre nehezebb,főleg a legnagyobbal,mert feszegeti a határait nem is kicsit...
Nagyon jó,hogy itt az őszi szünet,én -szerintem- jobban szoktam várni ezt a "felüdülést",mint a gyerekek.Nem kell folyton a tanulással nyaggatnom őket...
Nálunk a mai ebéd bableves,lángos és pizza volt,szerintem holnap is ez lesz,de lehet,hogy sül majd egy kis palacsinta,ez leginkább a Danitól függ ;)
További szép estét Nektek!
Csatlakozhatok Hozzátok?
Három gyerekemmel vagyok otthon, szívesen hallanék olyan anyukákról, "akiknek ténylag a család a munkájuk:)".
Tulli