Anya-baba-nagymama kapcsolat (beszélgetés)
no, azt viszont nem engedném, hogy "nevelje".
mindig rászóltam a mamákra, hogy azt, hogy mit szabad, és mit nem, azt hagyják meg nekem...
jópárszor volt is belőle veszekedés... de megértették... végre már :D
köszönöm a hozzászólásaitokat!!
igen,lehet,h kicsit féltékenyek vunk..(de szerintem ilyen esetben minden szülő az lenne)
tényleg nem tudunk semmit csinálni ellene a költözés kivételével,az pedig csak tavasszal esedékes..addig meg muszáj eltűrnünk..azért írom,h eltűrni,mert ahogy többen írtátok,sokszor nevelni akarja,ráadásul úgy,h a mi elveinkkel,"szabályainkkal" ellenkezzen..(ő székely asszony,a párom családja székely,míg én..nos én Alföldi lány vok..eltérő szokások,beszédkultúra..)
a kommunikációnkkal ott lehet a baj,h ő az a mindent jobban tudó,neki senki ne mondja meg,h mit és hogyan típus..olyan kedvesen erőszakos fajta
jól látod,nem igazán kedvelem...sok olyan dolgot tett a múltban,amit nem igazán tudok neki megbocsátani..persze idővel homályosultak/nak ezek a dolgok..
A hangja.. mindenkinek idegesítő..a nagypapa,a dédik,a lánya (is) pl.rendszeresen rászól..
Azért költözés, mert hosszú távon ez nem lesz jobb. Nekem is szerető nagyszüleim voltak, de szerencsére tudtak szigorúak is lenni, nem engedtek meg mindent. Van olyan nagyszülő, aki "csakazértis" mindent megenged az unokájának, mert úgy tartja kedve, a szülő meg kínlódjon utána.
Ha lesz unokám én is nyilván kényeztetni fogom, de szem előtt tartom majd, hogy mit szeretnének a szülei.(pl. nem tömném édességgel, meg hasonlók, ha ők nem teszik ész nélkül) .
Úgy látszik, a hangja csak neked idegesítő. :)
Jól sejtem, hogy nem igazán szereted az anyósodat?
te neveled, ő kényezteti... mindenki teszi a dolgát :)
persze, hogy rajong azért, aki nem macerálja a pelenkacserével, az fürdéssel, a napirenddel... ez így van jól.
attól még téged nem szeret kevésbé.
Nem értelek.
Költözés?
Azért mert szereti a nagymamát???
Drasztikus vagy, meg még más is...
Én drasztikus leszek....ha Neked/Nektek sok a mama, költözés...:-)
Ha úgy érzed, kicsúszik a kezeitek közül az irányítás, cselekedj(etek), Ti vagytok a szülei!
Jó a nagyszülő, de csak akkor, ha nem akar szülő lenni helyettetek.
Ne félj, az Anya az mindig is Anya marad, az Apa meg Apa.
A nagyiknak "más" varázsuk van...
Hidd el, kölcsönösen szükségük van egymásra, ez így van rendjén. Senki nem tudja elszeretni Tőletek, ebben biztos lehetsz !!!!
Próbálj meg nem féltékenykedni. Nem csináltál semmi rosszat, csak a mamától esetleg csak kényeztetést kap, tőletek meg a "szükséges rosszat" is (pl. pelenkázás, öltöztetés, nem mindig szeretik a babák).
A mama pedig ösztönösen beszél magas hangon a babával, mert "tudja", hogy a babák a magas hangokra jobban odafigyelnek. Nem kell ezt befejeztetni a mamával, nem lesz ettől senkinek semmi baja.
csak nem vagy féltékeny a nagymamára????
engem sosem zavart, hogy a gyerekem szereti, imádja
inkább örültem neki
Milyen az anya-baba-nagymama kapcsolatotok?Előfordult-e már valakinél,h a babája/gyermeke mintha jobban ragaszkodna a nagyszülőhöz(esetemben a nagymamához),mint a szülőhöz?Ha meglátja már ugrik is ki a kezünkből,ha nem "mehet" hozzá(7 hós)sírni kezd,sokszor már-már szívszaggatóan..Ugyanígy,ha "elvesszük" tőle,pelenkázáskor,evéskor...
Pedig nincs az se,h tiltanánk őket egymástól(egy házban élünk...még),de az sincs,h a mama "neveli".A párommal (ő anyukájáról van szó,az enyém régen meghalt)kezdünk kétségbe esni..olyan mintha a mamát jobban szeretné,mint minket. Mintha erősebb lenne a kötelék...nem értem mit csinálhattam rosszul :( :'(
Ha nincs a mama a közelben,minden rendben van,szinte rajong az apjáért,engem is imád..de ha csak a hangját(nagyon nagyon magas,vékony és idegesítő hangon beszél hozzá..már kértük,h fejezze be,de ahogy másban sem,ebben sem "hallgat" ránk) is meghallja a mamának,onnan nincs megállj...
Bocsánat,h hosszú lett.Előre is köszi a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Milyen tapasztalatok vannak a Clostilbegyt nevű tablettával kapcsolatban?
- Kérdések és válaszok a 90 napossal kapcsolatban
- ÉGVILÁG... minden, ami csillagászattal kapcsolatos
- Időjárassal kapcsolatos szavak
- Honlap működésével kapcsolatos információk
- Mik a tapasztalatok a juharszirupos diétával kapcsolatban?