Antidepresszáns és terhesség? (beszélgetés)
Hát nagyon szívesen! :P
És mi van azokkal akiknek már van gyerekük, de utána alakult ki a betegség? Dobják el a gyereket, hogy ne legyen depis anyukájuk?
Köszönöm a kritikát!
Természetesen egy depis is ember,csak a gyerek szempontjából nem tudom,jó-e neki,ha ilyen körülmények közé születik!
Miért ne? Az már nem ember?
Nehogy azt hidd, hogy te nem járhatsz ebben a cipőben.
És tényleg nem vagy népszerű, de szerintem nem csak itt nem!
Ha apuka kérte,hogy vetesd el,miért csodálkozol,hogy nem törődött veletek?
Amúgy minden depressziós nőtől kérdezem:
Biztosan jó ötlet a ti állapototokban szülni?
Gondolom,nem leszek népszerű a fórumon,de könyörgöm:
Kell a gyereknek egy depis anyu???
Ha az érdekel, én jó pár évvel a gyermekem születése után kezdtem szedni, addig nem, nekem akkor alakult ki fokozatosan a depresszió, mivel az apuka akkor nem törődött velünk, a gyereket is egyedül szültem meg, és vittem haza, egyedül kellett boldogulnom, és utána még az is kiderült később, hogy autista, főleg, hogy dühöngő autista volt.. Azóta felnőtt a gyermekem, már nem dühöng, de a lényeg ott van, hogy én már a terhesség alatt mélydepresszióban voltam, annyira szenvedtem a törődéshiány miatt, meg az apuka anno... követelte az elején, hogy vetessem el, meg mi mindent csináljak, hogy elmenjen a gyerek...
Nem tettem, megtartottam, és egyedül maradtam..
Az apuka azóta nem él, később kilépett az életéből..
Én is úgy akadtam az útjába, hogy a volt neje mellett is szüntelenül csajozott, és soha nem hagyta abba.. Végül is, mivel nagy merőkanállal falta az életet, a végén fiatalon kiégett, és véget vetett az életének..
Egyedül csináltam végig a fiam súlyos, dühöngő autizmusát, és kb. 2-3 éves volt a fiam, amikor már el kellett kezdeni szedni az antidepit..azóta is szedem, ami szinte tart, mosolygós vagyok vele, de anélkül ahányszor próbát tettünk az elhagyására, mindig vissza estem..
Végül is semmilyen gyógyszer nem tesz jót a babának. Ezzel tisztában vagyok.
Én azért inkább saját tapasztalatokra lettem volna kíváncsi, de ezek szerint sajnos sokan nem merik felvállani. :S
A másik csajszit nem adhatom ki, mert nem adott rá felhatalmazást.. és nem is jön minden nap a hoxára a baba mellett..
De amennyire én hallottam, a szoptatás mellett sem lehet szedni ezeket a gyógyszereket..
Régen volt itt a hoxán egy csajszi, azóta már nincs, legalábbis azzal a névvel, de szegény nagyon rosszul volt végig, pánikrohamokkal, stb..
Most is van a hoxán egy csajszi, aki nemrég szülte meg a babáját, de ő is nagyon rosszul viselte, hogy nem szedhette a gyógyszert..
- mert ők leírták, hogy nem szabadott szedniük, mert káros a babára..
De ezt csak szakember döntheti el.. de jobb nem mérgezni vele a babát..
Láttam már ilyen megtörtént eset filmet is, és abban is az volt, hogy nem szedhette az illető a gyógyszereit, és szörnyen rosszul volt végig..
Hát én még nem vagyok terhes, de abbahagytam.
Mindenféleképpen úgyis beszélek a dokikkal erről, csak gondoltam van más is aki átesett már ilyenen. :)
Gratulálok amúgy neked a babához. :)
enyhébb? hát olyan nincs:)
Én úgy "enyhítettem,hogy csak a felét szedtem annak amit felírtak (paroxat),és xanaxot egyáltalán nem szedtem,mert anélkül kibírtam.
az első 3 hónap tényleg necces,ha tudod anélkül,az jó volna,a szív fejlődési rendellenesség kockázata miatt.
az utolsó szakasznál meg azt szokták csinálni,hogy az uccsó 4 hétre leállnak a gyógyszerrel,és akkor nem szokott probléma lenni,bár én végig szedtem.
Pedig ahogy olvastam pont az első 3 hónap és az utolsó 3 hónap a kritikus itt is, mint általában a terhességnél mindig.
Legalább valami enyhébb gyógyszert írt a dokid? Van egyáltalán olyan?
jelen!
pánikbeteg vagyok,mikor megtudtam,hogy terhes vagyok abbahagytam a gyógyszert,majd a 29. héten újra kellett kezdenem.
Van olyan aki antidepresszáns szedése mellett vagy után vállalt gyereket?
Nem volt nehéz gyógyszer nélkül?