Angliából hazaköltözés Magyarországra (beszélgetős fórum)
Mintha más fórumon nem lenne "elkalandozas". Valóban szörnyű, hogy megosztotta az ismerőse nepáli élményeit. Pont annyira hátráltatta a fórumot mint te.
Amúgy meg mindegy honnan költözik haza, Anglia vagy Németország, kb. ugyan arra számíthat. Arról meg kapott tájékoztatást.
Persze, az biztos, hogy nagyon más kultúra és biztosan nagyon megbecsülik a segítséget. Nagyon szép tőlük, hogy bevállalták és biztosan nagyon nyugis ott az élet.
Nekem is meséltek már nepáliak és én is szívesen megnézném.:) Gyönyörű lehet a természet.
Nekem is vannak ismerőseim akik visszaköltöztek. Egyiket a hazaszeretet, másikat a rokonok, a harmadik nem tudott beilleszkedni, mindig azt érezte, hogy idegenkét néznek rá, a negyediket a fene sem tudja mi húzta vissza.
Én azt gondolom, ha összetudott annyi pénz gyűjteni, hogy itthon lakás vagy ház, kocsi stb. megtud venni és nincs hitele, jól fizető állása van, tehát meg van mindene, akkor még talán megélni is megtud.
Egyébként minek jönne haza?
Nepalban? Wow... akkor jó helyük lehet. Ahol én élek csomó nepáli van mert a hazájukban nem tudnak mit csinálni és eljönnek tanulni aztán "itt ragadnak".
Londonban én sem szeretnék élni. Hatalmas város, bedarál.
Igen, szerintem aki hajlandó és szeretne beilleszkedni az nem feltétlenül vágyik vissza. És ezt nem úgy értem hogy nem szereti a hazáját, mert mi is szeretjük hiszen ott van a családunk és ott nőttünk fel, csak már itt is otthon érezzük magunkat.
Viszont sok embert ismerek akiket itt semmi nem érdekel azon túl, hogy pénzt keres és csak a saját kultúrájából származóval van kapcsolata. Nyilván ők itt sosem fogják otthon érezni magukat.
Egyébként a fórumindító kérdésére válaszolva, ha valaki visszavágyik a szülőhazába menjen, később megbánja ha már se család se barátok nem lesznek akihez visszamehet. Más lesz az tény, de ott is lehet boldogulni ha akar az ember.
"Vissza már nem mennék mert megszerettük a kultúrát"
-Ez a kulcsszó, megismertétek és megszerettétek az ottani kultúrát, nem a magyart keresitek másutt.
Épp ezért nem is szerettem sosem ezeken a helyeken fürdőzni mert fél Európa odajár.:D
Egy jó tavat többre értékelek. De ez már egyéni igény.:)
"nincsenek élvezetes strandok/fürdők"
Nem véletlenül fürdőváros Budapest. Ide jár pancsolni fél Európa. Másutt nincs ennyi föld alatti forrás. Ezt másutt nincs is értelme keresni.
Nem gondolom, de Mo-n soha nem tudnánk pl megteremteni azt amit itt megteremtettünk magunknak.
Nincs kolbászból, de nem is ezért jöttünk. Vissza már nem mennék mert megszerettük a kultúrát, vannak barátaink, ide születik a gyerekünk.
Szerintem bizonyos idő után nehéz már visszamenni Mo-ra hacsak nem átmeneti pénzkereset miatt megy valaki.
Oké, de az, aki itthon ismer minden kikapcsolódásra alkalmas helyet, az eleve nem az életszínvonal alján leledzik. Ráadásul eleve legalább Pesten él.
"Millió színház" pedig még Pesten se nagyon van, de a többi nagyvárosban inkább csak egy-egy. Ezt a szintet valószínűleg Anglia is hozza.
A fürdőket nem tudom, mert ilyen helyekre nem járok.
Retró kocsmát még nem láttam, én kocsmába még akkor jártam, amikor még magam is retró voltam a mai időkhöz képest.
Natúr kozmetikai kezelést sem veszek igénybe, nekem ilyen úri dolgokra nem telik.
Szóval nem értem az egészet: ha valaki tanulni megy ki, akkor nem kéri számon a szórakoztatást. Ha pedig itthon is magasabb az életszínvonala, tehát nem az "aranyrögökért" indult el, akkor bármiért ment is ki, használja ki azt, amit talál.
Ha meg kis anyagi előnyért dolgozik külföldön, akkor, munkája leteltével, aligha keresi az art mozikat.
A tengerentúlon de nyugi másokat is ismerek, akik Angliában élnek, és teljesen egyet értünk a témában.
Lekkkvár bukktának meg nem is reagálok a megjegyzésére mert a szegény nő azzal van elfoglalva, hogy engem kövessen, és próbáljon lejáratni. Sajnálom, hogy nem talál ennél élvezetesebb és értelmesebb elfoglaltágot. :)
Ez igaz, de akkor értelme sincs menni.:)
Mondjuk "élvezetes strandot, fürdőt" meg kulturális programokat lehet találni nyelvtudás nélkül is.
További ajánlott fórumok:
- SPAR Magyarország matrica - Ingyenes csere-bere fórum
- Angliából Magyarországra babával, ideiglenes útlevéllel?
- Hazaköltözés Angliából Magyarországra
- Angliából hívom Magyarországot, hogy csináljam?(számok)
- Ki tudja hogy Angliából Magyarországra hogyan lehet a legolcsóbb módon telefonálni?
- Western unionon 200 illetve 300 Font hazaküldése Angliából Magyarországra, ha még aznap fel akarom venni, mennyibe kerül?