Amikor a testvéred gonosz veled és rosszindulatu. (beszélgetés)
Sziasztok! Végre egy olyan téma ami nekem is nagy nagy gondokat okozott és okz mai napig is
60 ves elmultam nővérem 13 honappal idősebb. Mindig ő volt a kedvenc mert fosott gengebb volt mint én.Anyukam egyedül nevelt apam elhagyott benünket mikor megszülettem. 14 évesen nővérem aranykarkötőt kapott ballagasra...én meg semmit.Nőévérem egész életében alám rakott igazságtalanul vádolt ragalmazott és anyukam hitelt adott neki.
Kisgyermek korom ota megkeseriti az letemet, volt hogy belemcsipett a fenekembe csavart rajta egyet és üvöltöttem, anyukam azt mondta ne hazudjak ő nem bant. Este mosakodaskor lehetett latni alila fortokat rajtam...és anyukam csak hallgatott, mondtam ezt csinalta a nővérem.nem tudott hinni nekem pedig latta.... férjhezmentem 19 évesen mert nem volt jo velük élni. persze szerelem nem volt csak környezetvaltozas miatt...igy el is valtam nemsokara.
nővérem férjhez ment ahhoz a srachoz aki előte nekem akart udvarolni, de elutasitottam. a férje közgazdasz volt több alkalmazottja volt a munkahelyen, nővérem az egyik alkalmazottal felcsinaltatta magat, meg is szülte, egy ideig a ferje nevén volt a kislany nem az apja nevet viselte. Ez csak egy kis szösszenet!!!!
valtak, megsajnaltam nem volt hol lakjon hozzank költözött, nekem mar akkor 4 éves volt 2. hazasságombol a kislanyom.Mindenben segitettem neki,főztem este vagy férjem főzött bevasarolt... pelenkarol kapartam a szrt....beaztattam kimostam aztan bevasaltam...hogy nyugodt legyen Elmentem dolgozni bort vitt férjemnek kikezdett vele....masnap kiraktam az otthonombol.
Ezt övőtően évekmultan anyukammal eltartasi kötött igy anyukam nagy haza az nevére került, persze anyukam tartotta el őket 46 évet dolgozott egy helyen nem forditva.
Anyukam mar 85 éves demenciaban szenved, mint sok mas ilyen koru ember. Ő elvitte magahoz kiramolta a hazat,még a füszereket is elvitte... lezarta a hazat én a labamat sem tehetem be oda. Időközben megromlott a kapcsolatuk, anyukamat részleges gondnokág alá helyeztette a Birosággal-és rákényszeritette anyut mondjon le rolam, mert velem nem beszelhet stb.stb. Amikor ez megvolt 2014-ben beadta otthonba, anyukam sirva hivott fel engem egy szobatarsa telefonjarol vigyem el haza hozzam, mert ebbe belehal. Mindent megtettem, a szerzett orvosipapirok pszichiatriai alatamasztjak hogy jogszerint jart el, az otthonba tartozása nincs amit anyu nyugdijabol fizet és jelenleg intézi a biroságon, hogy anyu teljesen korlatozott ami azt jelenti a hazzal mindennel ő rendelkezik, nekem meg a lo--szr.
Mo9stmar anyukammal is ugy banik mint egész életemben velem tette. milyen aranyos ugye??? anyut nem hozhatom ki mert a gondoka rendelkezik felette,aki a telefonokat letiltja, igaz előbb küld egy sms-t férjemnek amiben én minden vagyok csak szep asszony nem.Beleőrül a gonoszkodásba, a csaladádot ellenem fordittta, megzaklatta mindet inkognitos telefonon nem szolt bele és azt mondta mindenkinek én voltam.
Anyukam nagy büntetést kapott, ezért sajnalom, mert nem tehetek érte semmit. szép hazunk van kertes élhetne élhetne itt velünk, de nővérem nem engedi, nem akarja.Anyukam mar nem tud kiallni magaért irt vagy 28 levelet nekem vigyem ki hozzam, a gyam nem engedi a biroságon azt nyilatkozta csak a nővéremmel akar élni.Rolam nem akar tudni semmit és semmilyen kapcsolatot. Soha nem voltam bünöző...dolgoztam 2 gyermeket felneveltem akik kettős állampolgárok USA-ban élnek,diplomások és szerettem volna ha szeret az anyukam
Csak a fajdalmak pici töredékét irtam le....szörnyű volt az életem ilyen testvért nem kivánok senkinek.Köszönöm hog leirhattam és elolvassatok.
Sziasztok! Nem él már talán ez a fórum... kár.
Az én nővérem is kiskorom óta megkeseríti az életemet. Amikor lehetősége van, beszól, alámtesz, hazudozik, kavarja a dolgokat. Mindezt persze a hátam mögött, ill. úgy ócsárol és hord el mindennek, hogy az tuti senki se hallja meg. Közös barátainkat is ellenem próbálja fordítani, van olyan, aki már nem is nagyon áll szóba velem, és hiába kérdezem, hogy mivel bántottam meg, azt mondja, semmivel, semmi gond, de mégis érzem, hogy kerül. A nővéremnek nagyon behízelgő a modora, pénzével is sokmindent el tud érni.
Fogalmam sincsen, hogy mire jó ez az egész neki, de azt tudom, hogy ha anyukám már nem fog élni, akkor megszakítok vele minden kapcsolatot.
Féltestvérem volt, és nem volt szabad megbántani őt, nehogy azt érezze, ő "csak" féltestvér, vagy nem apám gyereke. Ezt sosem kellett éreznie, apám jobban elhalmozta mindennel, mint engem.
Nővérem pedig anyámat nagyon tudja befolyásolni...
Hát ez nem semmi! Sőt, durva! A szüleitek hagyták, hogy ilyen gonoszul viselkedjen veled??
Nagyon rossz lehet egy ilyen testvér.
Én sokáig egyke voltam, aztán lett egy mostohatestvérem, aki a szó szoros értelmében mostohán elbánt velem, de mi ugye nem voltunk igazi testvérek sem.
Most megint egyke volnék...ill. közben rátaláltunk egymásra a féltestvéreimre, akiket így ismeretlenül is szeretek, hálisten nem érzek féltékenységet rajtuk, ők is meg akarnak ismerni és ez nagyon jó érzés.
Sziasztok!
Végre egy ilyen fórum. Mindig félek, amikor a családom szóba kerül, hogy hülyének néznek azok, akiknek normális a családjuk. A nővérem annyira irigy volt rám mindig, hogy a szemem ki tudná kaparni. Anyuval laktam apukám halála után, de nővérke annyira "szeretett", hogy elintézte, hogy anyám kitegyen a házból (amit én vettem neki), és hajléktalan legyek. Hál 'Isten ennek vége, azóta munkám van, családom van, de épp az ő árdekükben nem tartom velük a kapcsolatot, debil banda. Persze próbál zaklatni minket, fenyeget, meg próbál szétválasztani a párommal, mert zavarja, hogy boldogan élünk.
Sajnálatos, hogy vannak ilyen emberek. Ilyen "családok".
Jó reggelt!
Nem ez a megoldás.Próbáld kerülni,ne hivjad ne keresd,de semmi esetre se bántsd!
Én is ezt teszem és tök jól elvagyunk!:)
Azt ne tedd Nico! Biztosan nagyon nehéz, de kell találni valami megoldást. Nem kell velük összejárni, de bántani se bántsátok egymást.
Mi sem járunk össze a férjem testvérével, de ha néha összefutunk anyóséknál, nem bántjuk egymást, mert az csak anyósoméknak lenne rossz, és azt nem akarom.
Nekünk is van 2 nagy gyerekünk..ha belegondolok, hogy rosszban lennének,elkap a szomorúság.
Szia!
Rám a nővérem féltékeny amióta megszülettem. Amíg baba voltam sokszor a babakocsival együtt felborított, amikor járni tanultam ellökött, utána mindig megvert, elvette a játékaim, a suliban szinte ő volt az egyetlen aki csúfolt, nem hagyott tanulni, aztán tini korunkban ott vágta a fát alattam ahol csak tudta, és most hogy felnőttek vagyunk szintén.
Kiderült, hogy féltékeny. Féltékeny, mert ő ostoba módon kiosztotta a szerepeket a családban, mikor úgy gondolom, hogy csak két szerep létezik: szülő-gyermek. Ő Hozzátette, hogy ő az okos és szorgalmas, én a szép, a kreatív, és a talpraesett.
Szóval volt verekedés, utánzás, intrika, hazudozás, zsarolás, minden ami 'kell'...
Nem keresem az ő társaságát, ő keresné az enyémet, mert elmarta minden barátját maga mellől, de úgy vagyok vele, hogy ha már egész életemben csak rosszat kaptam tőle, akkor jogom van úgy viszonyulni hozzá, ahogy én akarok, és nem úgy, ahogy elvárnák. És egy cseppet sem szégyenlem, hogy nem érdekel, és azt sem, hogy már rosszul vagyok ha csak a hangját is meghallom...
Minden jót, üdv!