Alvósjáték a babának - választ magának? (beszélgetés)
Alvósjáték azóta sem lett, továbbra is a kispárnáját gyűrögeti elalváskor, és szerintem ez már így is marad, de nem baj, a lényeg, hogy ettől megnyugszik, és elalszik. Annak idején pár hónapos koráig ő is textilpelussal aludt, én tudatosan adtam a kezébe,de egy idő után kitalálta, hogy a fejére húzza, és úgy alszik. Miután négyszer-ötször pelenkával a fején találtam,beszüntettük a pelusos alvást. persze tudom, hogy nem fulladt volna meg, de hát én ilyen rémképeket látó anya vagyok, nem tehetek róla...
Szia!
Gondolom már megoldódott a problémád. Fiamnak is textilpelusa van (nem mindig ugyanaz, van vagy húsz darab). 2 hónapos volt, amikor a feje alól megpróbálta mindig kiráncigálni. Ekkor jött a szikra, hogy adok neki egyet a kezébe. Azóta is, csak azzal alszik el, páááá (pelus, ő általa elnevezve) lett a neve. Tündérien begyűri a nyaka alá, és már alszik is (20 hós). Ha álmos, és aludni akar térni, akkor mondja: pááá, pááá, és megy a háló felé, hogy ő most aludni akar!
jajj istenem... milyen balesete volt? :(
sziasztok (ha még olvassa vki a forumot). En mar akkor kivàlasztottam a lànyom doudou-jàt ( dudu ),amikor még a pocimban volt és szisztematikusan azt adtam neki oda, màr a korhàzban is velünk volt. Nagyon hamar ràérzett, mit "kell" vele csinàlni. Még csak 6honapos, de azzal simogatja magàt elalvàskor. ös nagyon jol jött, hogy ilyen koràn kezdtük a "morzsiàllatot", mert 4honaposan korhàzban voltunk egy szörnyü baleset miatt és sokat segitett a doudou, hogy megnyugodjon a kicsikém.
jajj istenem, ezek nagyon édes sztorik! :) köszi, hogy elmesélted, jót mosolyogtam rajta. :)))) egyébként a cumiba fűzött pelus szerintem hatalmas ötlet!
Nálunk a fiamnak aki 4 éves egy kis párna az alvós társa "szöszmöt" még az óviba is vinni kell és ott is vele alszik. Ha biciklizni megyünk akkor felcsatolja a csomagtaróra és visszi magával. A húzatót naponta mosnom kell. Probáltam cserélni húzatot, de akkor nem kell neki a szöszmöt és csak sír.
A lányomnak aki 21 hónapos meg egy textil pelenka az alvós társa. de ugyhogy a cumija karimájába van áthúzval a textil pelus. Azt morzsolgatja éjjel-nappal és közben szívja a cumit "mama"-nak hívja.
A fiamnak saját magától lett kedvenc alvós társa. A lányomnak meg ugy lett, hogy két hónapos volt amikor kórházba került tűdőgyúlladás gyanúval. a vizsgálatokra nem mehettem vele igy az ápolőnő egy textil pelust tett neki a mellkasára, hogy érezze az anya illatot. Innen lett neki a pelus a kedvence.
A tescóba vettem neki egy négyzet alaku kis plüs rongyocskár és az egyik sarkába egy maci fej van. Nagyon puha és nem pihés. Rágni is lehet. De az nem kellett neki.
Nem győzöm meg a pelus mosást. Most mintás pelust vettem neki és annak nem olyan a tapintása, mint a simának. Mondogatja, hogy "- Anya nem jó!" és mutatja a pelust.
Sokszor meg őrít mind kettő az alvós társukkal.
Az én fiam kb 8 hónaposan kapott egy Kockásfülű nyulat, azóta azzal alszik. Megvettem neki, és olyan kis aranyos volt, hogy beraktam mellé az ágyba, nagyon megszerette és az vált alvós játékká. Illetve tavasszal a névnapjára kapott apukámtól egy nagyon aranyos, nagyon puha mackót, ahogy megkapta, tudtam, hogy ebből nagy kedvenc lesz, mert azonnal sikoltozott örömében és magához ölelte :) Szóval március óta két állattal alszik állandó jelleggel, de néha bepakolja az ágyba szinte minden állatát :) De a macija a mindene mostanság, bölcsibe is azzal megy, játszótérre is vinni kell és meg kell hintáztatni, meg etetni is szokta kiskanállal és a fogát is megmossa :) Szóval az első alvós állatát én adtam neki az ágyba és így lett kedvenc, a második pedig amolyan első látásra szerelem volt.
Köszi lányok a tanácsokat! Sokat segítettetek! Sylvia: hogy én milyen lökött vagyok. Pedig mindent meg szoktam vele beszélni, gyakorlatilag folyamatosan beszélek hozzá, mindenről, amit éppen csinálunk. Emiatt ő is sokat beszél már. És rengeteg mindent ért, szinte hihetetlen. Ezt is megkérdezhetném tőle, hátha reagál rá. :)
Szerintem a fiadnak a kispárna az alvóstársa. Esetleg kérdezd meg tőle néhanapján, hogy akar-e aludni valamivel?
Ja, ami még kimaradt: a legújabb kedvenc egy Thomasos kispárna, ha ágyon alszik, nem autóban, csak ezen hajlandó... :D
Nálunk egy kacsás pelus az alvóstárs. Kicsit fura lehet, de leírom, miért alakult ki:
Elég sok tejem volt, a mellbimbóm viszont nem emelkedik ki, gyakorlatilag tök lapos. Ezért javasolták a szobatársaim a kórházban a mellbimbóvédőt. Viszont mivel sok tejem volt, nemcsak a gyári lyukon folyt, hanem a "szárnyak" alatt is. Ezért kezdtem el azt, hogy odatettem egy textilpelust. Higiénikusabbnak tartottam, mint egész éjjel a tejes ruhában alvást. És hát az én kincsem egy idő után elkezdte kirángatni a feje mellől, és azt morzsolgatta. Ekkor jutott eszembe, hogy adjak a kezébe is egyet...
Egyébként van a kiságyában is játék, egy édes nyuszi és egy Sandman. Utóbbi direkt alvósnak készült... De nem érdekli egyik sem, már vagy 2 hete feléjük se nézett...
tényleg, mintha már az ikea-ban is láttam volna ilyet. gondolkodtam is rajta, hogy mennyire jöhet ez be a gyerekeknek.
Igen, köszönöm, már túl vagyunk rajta, hála istennek. :)
:))))) most, hogy mondod, lehet, hogy mégis a kispárna az ideális hálótárs :)
szerintem is egyszerüen probald meg, ha nem kell neki ugysem fogja hasznalni. Nalunk egy egyszerü alvos rongya van. Ha jol emlekszem NUK, kb akkora mint egy ruhazsepi, plüss anyagu es egyik sarkaban van egy kicsi macifej. imadja gyürögetni, szorongatni, van mikor rendesen hozzabujik.
Addig örüljetek, amíg nem játékkal alszik. Addig nem kell keresgetni éjszaka. Saját tapasztalat, én négy éve keresgélek, most épp mini macit, hónapok óta. Utálom.
jajj, ez nagyon édes. :) ez a megközelítés még nem jutott az eszembe, lehet, hogy az enyémnek is én vagyok az alvókája. :))))
Igen, már jobban van, köszi. :) Csak hát nehezen heveri ki lelkileg a 9 nap intenzívet, mert nem lehettünk bent vele. :( Ezért most kínlódós az alvás. Éjjel minden rendben, de nappal ha közelítek a kisszoba felé vele, már az ajtóban sírva fakad. Ezért gondoltam, hogy talán segít az alvós játék. De igazad van, ha nem tetszik neki, úgyis kidobja, kipróbálom. :)))
Remélem, már meggyógyult a kisfiad!
Az én lányom 19 hónapos. Nálunk is a kispárna az alvótárs. Én adtam a kezébe egyszer, és azóta kéri.
Az én lányom 14hónapos, de bármivel próbálkoztam, kidobta:)
Nem erőltetem, velem alszik el, rájöttem, én vagyok az "alvókája". (Utána reggelig alszik a kiságyban).
Remélem, már jobban van különben, nagyon édes kisfiú. Szerintem nyugodtan próbálj meg mellétenni valamit, ha nem tetszik neki, egyszer úgyis ki fogja dobni az ágyából. :)
Az én kislányomnak sosem kellett és most sem alszik ilyennel. Amikor elkezdtük a bölcsit, vittem be neki egy plüssnyuszit, ami nagyon puha és különben kedvelte, de ennyi. Ott elalszik vele, de máskor nem keresi. Lehet, elég lesz neki a kispárnája, nem gondolod?! Nem feltétlenül kell "kisállat". De nálunk mi adtuk oda neki és tettük be az ágyába. Ha olyan napja van, akkor mostanában nagyritkán magához ölel valamit.
sziasztok, a kisfiam egy éves, de még nincs semmilyen játék, amivel aludna, csak a kispárnáját gyűrögeti elalváskor. sajna elalvás előtt egy picit ringatni kell, ráadásul nemrég kórházban töltött több mint egy hetet, és emiatt is rosszabbul alszik. gondoltam segíthetne, ha lenne mellette egy tárgy, amihez ragaszkodik. ha a ti babátoknak van ilyen, segítenétek, hogy nálatok hogyan alakult ki ez a szokás? ti adtatok neki játékot, vagy ő egyszer csak magával vitt egyet az ágyba? (persze az is lehet, hogy nálunk már a kispárna tölti be az alvósjáték funkcióját, azért gyűrögeti...)próbáljak mellé helyezni valami plüssjátékot?
További ajánlott fórumok: