Általános iskolák Debrecenben. Pro és kontra! (tudásbázis)
Én is egyetértek veletek, de olyan nehéz egy találkozásból (már ha sikerül találkozni) leszűrni, hogy egyébként milyen tanár!
Sajnos a nagyfiammal átéltük a reggeli ajtóból visszaszaladunk a WC-re, szindrómát.
Most úgy néz ki, a lányom is abba az iskolába fog kerülni, konkrétan a Kinizsibe.
Voltunk ma a Bocskai-ba, bár a tanárnéni nagyon szimpatikus volt és érdekesen tanította a matematikát, valahogy nem jól éreztük magunkat az iskolába.
Átmentünk a Kinizsibe, ahol ismerősként köszöntöttek bennünket, helyben van a logopédus. Délután mehet a gyerek mazsizni, akrobatikus rokkendrollra és még úszni is átviszik őket, heti 1-szer.
Nagyon úgy néz ki, ez marad. Az Árpád tértől, viszonylag biztonságos úton lehet eljutni az iskolához.
Köszi a véleményeket!
Iskolát ajánlani konkrétan nem tudok. De tanítónéniként Veled teljesen egyetértek. Lehet a legszuperebb iskola, ha a tanítónéni nem úgy áll a dolgokhoz, ahogy kellene.
Amikor az elsősök többsége belép az iskolába, tele van várakozással és lelkesedéssel. ha jó pedagógus kezei alá kerül, szárnyalni fog, és megbirkózik a néha nehéz akadályokkal is, mert elhiszi, hogy képes rá. De ha elfásult, rideg kolleganőt kap, hát rövid időn belül megutálja az egészet. Jönnek a reggeli has és fejfájások, az óra alatti rendetlenkedés, a szidás, az alulteljesítés.
Szerintem bármelyiket is választod, mindenképp próbálj puhatolózni a leendő tanítónéniről, és beszélj is vele a Gyerkőccel együtt. Sok mindent elárul egy ilyen találkozás.
Sok sikert! :)
A Kardos utcához, még villamosozni kellene, nem is keveset! És félek, hogy nem "túl" elit környék-e, ha az én gyerekem nem tud márkás ruhákba járni, stb.?
Az Eötvös utcait már mi is felejtettük :)!
Az én fiam az Aranyban kezdett. A legjobbat akartuk neki, és vállaltuk a sok utazást, korábban kelést. De már nem arról szól az az iskola, mint néhány évvel korábban, már a tudás nem számít, hanem CSAK az, hogy kinek a kije vagy. Mi bekerültünk, mert volt "valakink". Korábban nagyon jó tapasztalataink voltak, járt oda más is a szűk családból. Két hónap után eljöttünk, és nem mi voltunk az elsők az osztályból. Olyan tanárnénit fogtunk ki, akit a legjobb szándékkal sem lehetne pedagógusnak nevezni. És sajnos nem csak az elsős tanárok között van ilyen, az új iskolánkban is van 4 gyerek, akit onnan hoztak el, harmadikos, ötödikes és hatodikos... Ja, és nyugdíjba megy az igazgatónő, így az a tapasztalat, hogy ebben az évben már korántsem veszi olyan komolyan az iskola hírnevének megörzését, mint eddig. Különben a többszörös szülői panaszokat megvizsgálva tett volna ellene, hogy ne legyen csoportos elvonulás. Mellesleg a polgármester urunk gyerekei is oda járnak, szeretik is hangoztatni, hogy ők kicsodák. (gyerekektől hallottam)
Szerintem nem elsősorban iskolát, hanem pedagógust válasszatok. Főleg első osztályban nem mindegy,milyen közegben van a gyerek. Egy életre megutálhatja az iskolát, ha rosszul választ a szülő.
A Hunyadi János, a Benedek Elek, a Bocskai között vacillálunk.
Elmegyünk nyílt napra, aztán meglátjuk, de ha valakinek van infója valamelyikről megköszönöm!
Esetleg az Ötvös utcain gondolkodunk még.
Arra az esetre is gondolnom kell, ha nem kocsival megyünk, hanem busszal. A Kardos utca pedig nincs közel.
Azért köszi, én is jártam oda anno...
Még a kisebbség hagyján, de a suliba már nem tanítás, hanem politizálás folyik.
Már az értelmesebb tanárok is azt javasolják, ha megtudjuk oldani, hordjuk be Debrecenbe.
Biztos van,csak sok lehet a kisebbség....
Nekem a Tócóskertbe járnak a gyermekeim.De az nincs az útvonal közelében.
Segítsetek!
Általános iskolát keresünk a lányunknak Debrecenben. Nincs kimagasló képessége, ha csak a sok-sok beszédet nem számítjuk annak. Átlagos tudású, bár még beszédhibái vannak.
Hajdúsámsonból kell behordani, tehát központi, illetve Kassai utca-Nagyállomás-Buszvégállomás környéke előnyösebb lenne.
Köszi minden véleményt!
További ajánlott fórumok:
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Kőbányai általános iskolák (X. kerület)
- Ballagási ajándékok - Általános iskolák
- A XVIII. kerületi általános iskolákról szeretnék véleményeket, tapasztalatokat
- Budapesti általános iskolák
- Tudja valaki, hogy Debrecenben Dr. Sápy Tamásnál a magánrendelésen mennyibe kerül egy általános vizsgálat?