Ha mar szultel nem kene hasprest csinalni. Amikor haspresezel, kozepen a koldokodnel erzel egy hosszanti iranyban huzodo lyuk/szakadek felet? Ha igen, vagyis szetnyiltak a terhesseg miatt a hasizmaid, akkor ezen a haspres csak rontani fog. A mely hasizmokat kell edzened. Ha viszont nincs lyuk akkor nincs szetvalas sem de valoszinu hogy akkor nem is panaszkodnal kicsit lazabb hasra, szoval sztem NO haspres
Ha teljes felülést csinálsz, nem csak hasprést, akkor az alsó hasi izmokat is erősíteni fogod. Ez tapasztalat. Ha csak hasprést csinálsz, akkor kell még az alhasra is dolgoznod. Ilyeneket csinálj:
1. Hátadra fekszel, kezed a tarkód alatt, fej felemel, láb behajlít, a talpad a földön, a másik lábad kinyújtod és azt emelgeted, majd váltassz és a másik lábad emelgeted.
2. Háton fekszel, kezed a csípőd alatt, mindkét lábad nyújtva és ellentétesen emelgeted, egyik fönt, másik lent. Ezt ismételgeted.
3. Háton fekszel, kezed a csípőd alatt, a lábaiddal biciklizést csinálsz.
En normal testalkatu vagyok es voltam szules elott is 160 magas es hozza jelenleg 50 kilo de ez ugral 1-2 kilot fel le :) Csinalom a hasprest en is rendszeresen de sajna lent a hasam eleg "lotyi" vagy hogy is mondjam :\ Husi :)
hasprés talán. nem tudom, hosszú távon hasznos volt, fénykoromban heti háromszor megcsináltam 100-150-et, mindezt legalább 4-5 évig, egészen mostanáig (babóca) nem volt bajom vele. azért alkattól is jócskán függ.
először felhúzod a behajlított térdekkel a lábadat;amíg tudod, még csípő lent marad, ez a kiinduló helyzet és innen közelítesz az arcodhoz a térdeiddel úgy hogy közben görbíted a hátad, emeled a feneked. Majd vissza a kiinduló helyzetbe. Lényeg hogy lassan csináld a gyakorlatot; oda és vissza is
Én úgy tudom amikor a két kezed a derekadn mellett van és a lában összezárva, kinyújtva emelgeted. Az van alsó hasizomra! Hamarosan én is nekikezdek! :DD
Alós hasizomra nem felülést kell csinálni-felülés inverzet inkább. Feküdj hanyat és húzd fel behajlítva a lábaidat és emeld meg a fenekd; ilyen kvázi gyertyába, úgy hogy a behajlított térded cirka az álladnál legyen; jaj nem tudom elmagyarázni :S
az a helyzet hogy tornazom tornazom felulesek tomkelee meg minden a felso hasizmomon latszik hogy ki van dolgozva de az also :\ varom a tippeket az also hasizom megdolgoztatasara ;)