Almanapok – Ötletek és eredmények (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Almanapok – Ötletek és eredmények
Azért még elég zöldfülű voltam, mikor ezt a cikket írtam... Most már nem biztos, hogy egy ilyenből mernék cikket írni, de ha volt, akinek segítettem vele, akkor örülök.
Azt viszont azóta megtanultam, hogy aki savval küszködik, ne tartson almanapokat... Azóta nem is tudtam megcsinálni többet, mert rosszul éreztem magam tőle, mikor belefogtam, felfújódás, gyomor kikészül, stb... Szóval gyümölcsnapot, almanapot nem tudok már tartani emiatt. Erre is érdemes odafigyelni az érintetteknek.
Sziasztok!
Biztos vagyok benne hogy az almakúra fogyást eredményez, de abban már nem annyira hogy ez tartós is lehet.
Ettől függetlenül almanapot érdemes tartani még az egészséges embereknek is egy héten egyszer, hiszen méregtelenítésre első osztályú. Én ezt teszem ma is:-)
Köszönöm,bár őszíntén szólva elég sok módszert tudok fogyásra!
Tapasztalt vagyok,de tényleg köszönöm szépen!
Kedves Ria712 !
Sajnos nem igaz ! Olyan étel nem létezik, amelynek az elfogyasztásától (önmagában ettől) lefogynánk, mert energia-hiány alakul ki. Vannak ételek, amelyek megemésztése több energiát igényel, de pl. nem helyettesíthető egy tornával :)
A lényeg mindig a negatív energia felvétel-leadás mérlegen van ! Több legyen a leadás (mozgás, torna) mint a bevitel (étkezés). Saját tapasztalatom, ha többet ettem jóval, mint lehetett volna, elmentem egy dupla step-kondi órára esetleg spinningre, meg sem látszott a fél csokitorta :) ÜDv.Pier
Szia! Semmi gáz, mindenki tévedhet;-)
Egy csésze hivatalosan 237 ml, tehát valamivel több mint 2 deci. De lehet, hogy sima kávéscsészére gondoltak, ezt nem tudom, mindenesetre nem mindegy.
Azért írtam, hogy jobb vigyázni, mert akár jelentős különbségek is lehetnek az egyéni toleranciában, bár nem ez a jellemző.
attól, hogy egy-két magot megeszel, semmi bajod nem lesz, de marékszámra ne edd
ugyanez vonatkozik a sárgabarack magjára és a keserű mandulára
Ezennel elnézést kérek...téves volt az infóm.Az almamag igenis mérgező.Soha többet nem eszem meg
...:(
"Az almamag már okozott halálos mérgezést, ezt az irodalomban gyakran idézett eset bizonyítja, mely szerint egy ember egy csészényi almamag fogyasztása után ciánmérgezésben meghalt. Ha az almamagnál a 300 ppm ciánhidrogén tartalmat használjuk fel a letális dózis kiszámítására, akkor kb. 5000 - 7000 db almamag lenne szükséges 50 mg ciánhidrogén előállítására."
Nem kéredeztem semmit sem, de most nem is ez a lényeg.
A magot én nem szoktam megenni, így én még mindig egészségesnek találom az almát!
Azt tudjuk, hogy kb. 0,8-1 mg/ttkg cián bevitele halálos. Másfél kiló alma magjában tudtommal nincs ennyi.
Ennek ellenére nem kísérletezgetünk a ciánnal, nem?
Remélem, kielégítő volt a válaszom:-)
"mai tudásunk szerint nem káros, de sose lehet tudni)!"
Akkor így ne együnk semmit, mert lehet, hogy holnap már az fog róla kiderülni, hogy káros.
Az alma önmagában, ésszerű mennyiségben fogyasztva nem káros. Ésszerű mennyiségben semmi sem káros (persze valaminél - pl. amanitinek, a gyilkos galóca méreganyagai - 0 az ésszerű mennyiség).
Az almamagot viszont ne egyétek meg (ilyen mennyiségben - cián van benne - mai tudásunk szerint nem káros, de sose lehet tudni)!
Szia!
Nem tudom, hogy kibírnám-e, nem is akarom kipróbálni. Szerintem nem nagy dicsőség a szervezetet károsítő diétákat kibírni, én inkább az eszemet és a tudásomat használom.
Szia! Ez a cikk elég sól leírja: