Álló munka-Dagadt, viszeres lábak! Hogyan előzzük meg, vagy hogyan kezeljük? (tudásbázis kérdés)
Igen,tényleg az.Ilyen mentolos illata van,valami oknál fogva lóbalzsamnak hívják,de emberek is kenik,de inkább izületkre való,rándulás.
Nekem anno a vadgesztenyés krém vállt be viszérre,drogériában lehet kapni.
Sziasztok!
Először is érdemes tisztában lenni néhány fontos dologgal a visszérgyulladást illetően:pl.nem kell egyől gyógyszert szedni érdemes kipróbálni a lokális kenőcsöket,mert ezek nem okoznak mellékhatásokat viszont nagyon hatékonyak.Szerintem a Lioton gél a legjobb,ugyanis egy ilyen gélnél mindig a heparin mennyiségét kell figyelembe venni,hiszen ennek van gyulladáscsökkentő,fájdalomcsillapító ill.antikoaguláns hatása.Kitüő a lábdagadásra és a fájdalomra egyaránt!Ja és nem hagy foltot a ruhán és a lábadon!Próbáljátok ki!
szia!
Épp nem rég írtam neked a blogodba (tudod a másikon) a vadgesztenye és a szőlőmagkivonatból készült termékeket, bár én véleményem szerint a kapszulák többet segítenek mint a kencsőkök, belülről jobb a felszívódás. Ami eszembe jutott még, hogy a rendszeres napi, mozgás, bicilizés, úszás is nagyon sokat segít az erek karbantartásában, érfalak erősítésében. Napi, kb. fél-egy óra mozgás!!! Nem vicc!! Ha viszont tényleg annyira komoly a baj, hallgass az előttem írókra is tényleg menj el vele a háziorvosodhoz, ez nem gyerekjáték. Tudom, tanultam!! Hidd el.
A fejfájás lehet önálló, vagy társbetegség.Vashiány miatt valóban előfordulhat fejfájás. Viszont, azért van a Fejfájás ambulancia, hogy tartós ,körzetben nem megállapítható fejfájás okát , ott derítsék ki.
Somorúan olvasom amit írsz, bár nem lep meg!
Mivel fiatal vagy és , a viszerek korán jelentkeztek, ráadásul a munkád is fokozzhatja, ne hanyagold el!!!!!! Később sokkal nehezebb és komolyabb gondok lehetnek. A háziorvosnak eleve kötelező több év óta ,szűrővizsgálatokat végezni, és ha a betegnek, nincs is panasza ,de ő észlel valamit, akkor kötelessége kivizsgáltatni, kezelni, vagy kezeltetni! Ez a szűrővizsgálat a prevenció ( megelőzés) lényege. Tehát ha neked már panaszod is van , akkor sajna már gyógyításról baszélhetünk , és már nem csupán prevencióról. NE HANYAGOLD EL!!!!!
Ha a háziorvosodtól kérsz beutalót ,ő 100%, hogy fogja tudni mi az angiológia!
Ha panaszodat elmondod, eleve oda kell hogy utaljon! :) ( Angiológia= orvosi kifejezése annak a tudományágnak, ami az erekkel foglalkozik)
Angiológiára kell menni vizsgálatra! Mivel nagyon fiatal vagy, én nem javasolgatnák inkább semmit, hanem azt hogy angiológus véleményét kérd ki, de minél hamarabb!!!!!!! Ezt komoly tanácsnak szánom,
mert a korod miatt még sok mindent megelőzhetsz, megfelelő szakirányú segítséggel. Ne hagyd ki!!!
Ha volna mód változtatni kellene a munkahelyen.
Legtöbbször erre tudom nincs lehetőség, ezért javaslom a prevenciót(megelőzést). Megelőzésképpen rendszeresen használjunk viszére való kenőcsöt, Pl. Venoruton gél, Lioton gél.Ne feledkezzünk el a mosakodás fürdés alkalmával a hideg-langyos vizzel való tusolásról.(Viszér miatt ne legyen túl meleg.Használjunk rugalmas pólyát, vagy spec. harisnyát, vagy valamilyen célzott segédeszközt amit angiológus pontosan megmondja melyik a megfelelő. Mert természetesen időnként szakorvoshoz forduljunk mielőtt még komolyabb bajok lennének. Ha lehetőség van a pihenés alkalmával lábunkat felpóckolva (ne lógatva )tartsuk.A borogatás is kellemes hatással van a duzzadt viszeres lábra. Száraz-hüvös borogatás,óvatoan bánjunk vele nehogy túlhűtsük a lábunkat.