Állítólag létezik olyan tabletta, amely segít a gyerek fogának kisebb szuvasodását "eltüntetni". Hallottatok róla? (tudásbázis kérdés)
Mi is az Elmex gélt kaptuk egyenlőre.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul járt a gyermeked, biztos nem lehet könnyű sem neki, sem neked.
Mi sem tudtuk sokáig a fogát sem mosni, mert úgy ordított, kapálózott, mostanra már alakul a helyzet. De remélem ennyivel megúsztuk a "fogas" dolgot, bőven elég a többi probléma...
Kedves forumindító:)
Az én 9 éves gyermekem maradandó fogai eleve úgy jöttek-jönnek ki sorban, hogy szuvasak. Dokink se nagyon hallott már ilyenről. Elmex kenőcsöt kell használjuk hetente 1-szer 18 éves koráig. Persze ez megelőzés, nem tünteti el a már meglévő lyukakat. Viszont az én gyerekem is olyan, mint a tiéd, fél az orvosoktól, főleg a fogorvostól, mert már húzott-tömött neki. Próbálkozott a maradandó fogak tömésével is, de a fiam ordított, majd úgy összezárta a száját, hogy a doki szó szerint hazazavart minket... Azóta várok, hogy érettebb legyen ehhez, csak nehogy késő legyen....
Nem kérdezném komolyan, ha nem hallottam volna egy másik anyuka szájából. Nem iszik kakaót, két éves koráig teát sem ivott, meg szörpöt sem. Tejérzékeny és a kezelőorvos elfelejtett tájékoztatni, hogy a kalciumot pótolni kell, gondolom ez is segített, hogy lett az első két foga között egy pici fekete pötty. Első perctől kezdve próbáltuk a fogát is mosni, kisebb-nagyobb sikerrel, ahogy hagyta.
Szóval nem vagyok bolond, ha nem hallom én sem hiszem....
Gyogyszer a fogszuvasodasra? Ezt komolyan kerdezed?
Vidd el gyerekfogorvoshoz, es vigyazz a fogaira jobban! Hiszen epphogy kibujt a foga!
Ne igyon cukros kakaot, teat meg szorpoket.
nehogy megsértődj, én is tapasztalatból beszélek
engem sem vittek el soha időben a fogorvoshoz gyerekkoromban, így rengeteget kínoztak, emiatt felnőttkoromban is görcsösen féltem a fogorvostól, 5 évig nyitva volt 2 fogam, mert nem mertem visszamenni betömetni gyökérkezelés után
a gyerekemnél fokozottan figyelek erre, találtam egy nagyon jó dokit, aki már 2 lyukas fogát is kezelte fájdalommentesen
el kell csípni időben a szuvasodást és egy hozzáértő, jó, türelmes orvos meg tudja oldani a te segítségeddel a kezelést
muszáj lesz elvinnetek addig, ameddig el nem kezd neki fájni a szuvasodás... ha megvárjátok, h elkezdjen fájni, na akkor viszont az tényleg rémálom lesz a gyereknek
keress egy jó dokit és vigyétek el mielőbb
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Bérbe adnám a párom! Hallottatok már ilyenről?
- Borostyánlánc babáknak, állítólag megkönnyíti a fogzást. Mik a tapasztalataitok?
- Használ valaki mosódiót? Mit hallottatok róla?
- Ismeri valaki azt a kávét, ami állítólag fogyaszt?
- Vércsoportok és jellemek összefüggése - hallottatok róla? Állítólag van ilyen..