Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Állandó sírás fórum

Állandó sírás (beszélgetés)

1 2
2013. júl. 9. 23:59
Hát,nálunk a kisebbik fiúnak a mai napig gondot okoz a pukizás,pedig 16 hónapos. Napokig nem aludt éjszaka,azt hittük,a meleg miatt,így bekapcsoltuk a klímát a konyhában és nyitva hagytuk a szobája ajtaját,de akkor is 3-4 alkalommal keltem fel hozzá. Ez így ment kb 1 hétig,aztán próba képpen egész nap köménymagból készített teát kapott,végig pukizta a nappalt,de végre nyugodtan aludt éjszaka. Nyilván minden gyerek más,nem ugyanazok a bajok kínozzák őket. Nekem 2 hasfájós,fogfájós fiú jutott,de természetesen nem bánom.
40. eperlevél (válaszként erre: 11. - Nadry)
2013. júl. 6. 16:57

könnyű ráfogni a sírást a hasfájásra vagy a fogra, de az esetek 99 százalékában NEM EZ ÁLL A HÁTTÉRBEN, hanem az, h. a babának nagyobb az igénye a testi kapcsolatra az is lehet,h. ő sokkal nehezebben alkalmazkodik a kinti világhoz...ennél a pontnál lényeges kérdés,h. milyen volt a szülésed? hogy született??

a szülőknek könnyebb elfogadni a sírást, ha rámondják,h. ez vagy az fáj neki

az,h. hagyni kéne már mozogni, így hülyeség, már bocs,h. ezt írom...ugyanis....a tapasztalat, amit nevezhetünk kutatásnak is vagy vizsgálatnak is azt mutatják, hogy a hordozott babák sokkal erősebbek, fejlettbbek az izmaik...ő azzal mozog, hogy rajtad van, ő ettől erősödik..

nem fog lemaradni semmiről sem, mert ha megérett rá, ő lekéredzkedik az öledből és elkezdi felfedezni a világot...hozhatok itt neked szélsőséges példákat, mint mondjuk Ukrajna vagy számos természeti nép..a módszer mindegy, de az volt(vagy még most is az) a "szokás", hogy a babákat kb 1 éves korukig nem teszik le a földre, pólyában van vagy jobbik esetben az édesanyja vagy apja vagy testvérei testére kötve, ám amikor elér egy bizonyos kort, a babát leteszik és ő rövid idő alatt végigmegy a mozgásfejlődés minden állomásán és nem származik ebből semmi hátránya, sőt...

szóval azt akarom mondani a sok körítés ellenre, hogy minden bizonnyal testközelségre vágyik csak, szóval elsősorban az ez iránti igényét elégítsd ki

és igaza van a gyerekorvosnak, ha gyarapszik gond nem lehet!!!

a hasfájásról meg annyit,h. régóta praktizáló eü szakember, ibcls-s szaktanácsadó, perinatális szaktanácsadó mondta,h. hosszú évek alatt 1, egyetlen egy hasfájós csecsemővel találkozott, nek i az édesanya túlzott tehéntejfogyasztása okozta a problémát, és amikor az anyuka leszokott erről, a hasfájás is elmúlt...és, mert gondolom ez a következő kérdés,h. honnan tudja,h nem a hasa fáj...hát onnan,h. talált megoldást a problémákra, amik azt mutatták,h. igaza volt...

39. nadry (válaszként erre: 38. - Anya4005)
2013. júl. 3. 19:35
KÖSZÖNÖM
2013. júl. 1. 23:20
Szia! Szerintem vagy a pocija,vagy a foga! Az én fiamnak 3 hónaposan 4 foga jött egyszerre. Sokat sírt,így kenguruban végeztem a házimunkát,akkor akár el is aludt,vagy evés után (tápszeres volt) csak úgy a mellemen aludt (szerencsére órákig tudok mozdulatlanúl feküdni). Nem tudom,milyen a babakocsi,de talán,(ha lehet)ha veled szemben utazik nem sírna annyit. Egyébként hasfájásra a legjobb,ha magad főzől köménymagból teát,fogzáshoz meg kapható egy fogzást könnyítő gél. Nekünk ezek váltak be,sok sikert!
37. nadry (válaszként erre: 36. - B486c9cf7d)
2013. júl. 1. 20:34
köszi. Tápszert már felírt másikat, szerintem a dokinő sem tudja. Hát remélem elmúlik.
36. b486c9cf7d (válaszként erre: 35. - Nadry)
2013. júl. 1. 20:23

Arrafele nem ismerek sajnos senkit, de ha jo az orvos, menj vissza ujra es kerd, hogy segitsen, vagy probalja magat beleelni, miert sir egy gyerek folyton, ha szerinte semmi baja nincs.

Irjon fel masik tapszert pl.

Szoritok, hogy megoldodjon ez a nehezseg!

35. nadry (válaszként erre: 34. - B486c9cf7d)
2013. júl. 1. 19:34
akihez járunk állítólag a legjobb a környéken. a hordozót megpróbálom. kőbányán lakunk.
34. b486c9cf7d (válaszként erre: 33. - Nadry)
2013. júl. 1. 19:28

Akkor ujabb orvos, aki meg nem latta eddig, de jo.

Merrefele laktok?

irj ki forumot jo gyerekorvosrol a kornyeketekre!

Van kendod vagy tudsz kerni? Probald meg!

33. nadry (válaszként erre: 32. - B486c9cf7d)
2013. júl. 1. 19:15
igen, hogy nem tudok segíteni, és idegesítő is egyben 24 órából 23 sírás
32. b486c9cf7d (válaszként erre: 29. - Nadry)
2013. júl. 1. 18:52

Mi a baj, ami miatt konkretan ennyire kivagy?

Csak a siras?

31. nadry (válaszként erre: 30. - Ildianya)
2013. júl. 1. 18:17
köszi
30. Ildianya (válaszként erre: 27. - Nadry)
2013. júl. 1. 18:16

Igen lehet kapni. Én is hallottam, hogy mérgező.

Nekünk is van állandóan rágta a kicsi és nem volt baja tőle.

29. nadry (válaszként erre: 28. - B486c9cf7d)
2013. júl. 1. 18:16
avval még nem oldódik meg semmi.:(
28. b486c9cf7d (válaszként erre: 26. - Nadry)
2013. júl. 1. 18:12
Lehet pihenned kellene, nehany nyugodt ora, ha valaki segitene.
27. nadry
2013. júl. 1. 18:10
Habtapi játszószőnyeget tescóba lehet kapni? tényleg mérgező? azt hallottam.
26. nadry (válaszként erre: 25. - B486c9cf7d)
2013. júl. 1. 18:06
igen szokott...nem vettem észre még, hogy anyás lenne. tök kivagyok. Már bocsánat hogy itt sajnáltatom magam..
25. b486c9cf7d (válaszként erre: 24. - Nadry)
2013. júl. 1. 18:03

Ez szomoru :(

Mosolyog? Anyas?

24. nadry (válaszként erre: 23. - B486c9cf7d)
2013. júl. 1. 18:02
De már nem tudom hová vigyem, vagy kihez. Mint írtam amig gyarapszik nem foglalkoznak vele. Hétvégén is bevittem a heim pálba semmit nem csináltak vele.
23. b486c9cf7d (válaszként erre: 21. - Nadry)
2013. júl. 1. 17:59

Dehogy marad le a kendotol :)

Ez most meg nem az onallosodas ideje, most meg anyan a legjobb neki. Ott hallja a legzesed,szivveresed, erzi a meleged.

Azert a tapszere korul korulneznek, nem lehet-e valamilyen allergia a sok siras mogott. Eleg sok szemet van ezekben a porokban. (Nem szojas amit eszik?)

A fiam 4 honaposan kezdett latvanyosan nyalazni, ugyhogy a fogak is bejatszhatnak.

A vigasztalhatatlan sirasnak kell legyen magyarazata, ha mindent megteszel ellene es megis sir, akkor keresni kell tovabb az okot, mutasd meg masik orvosnak.

22. b486c9cf7d (válaszként erre: 9. - Szafaripók)
2013. júl. 1. 17:52

De igen, normalis, a mama hasaban is sok zaj veszi korul, eleve az utemes szivveres...

A porszivo hangja is sokukat megnyugtatja.

21. nadry (válaszként erre: 16. - B486c9cf7d)
2013. júl. 1. 17:52
gondoltam rá, de inkább szivem szerint hagynám mozogni ha nem sírna, mert nem akarom, hogy lemaradjon..
20. stupekne (válaszként erre: 17. - Nadry)
2013. júl. 1. 17:51
Megkérdezhetem hol laksz?
19. nadry (válaszként erre: 18. - Stupekne)
2013. júl. 1. 17:51
Szopizik és tápszert is kap. Persze, hogy nem normális hogy folyton sír. Annyi de annyi mindentől lehet..Többnyire tápszert kap, tehát nem hiszem,, hogy a tejemmel lenne gond.
2013. júl. 1. 17:47
Nekem ő a 4.-ik gyermekem és nyugodtan mondhatom hogy nem normális ha folyton sír. Te szoptatod még a babádat? Ha igen akkor lehet a tejtermékeket ki kéne hagynod az étrendedből.
17. nadry (válaszként erre: 15. - Stupekne)
2013. júl. 1. 17:46
Adtam neki már laktózmentes tápszert is, most kifejezettem hasfájós babáknak való tápszert kap. Én is kivagyok idegileg már, állandóan kattogok mi lehet a baj.
16. b486c9cf7d (válaszként erre: 10. - Nadry)
2013. júl. 1. 17:45

Akkor a fogacskak keszulodnek.

Ha van hordozokendod, rakd bele, a lanyom elso evben szinte folyton benne volt, nem zavart, nekem is jo erzes volt, hogy mellettem van.

Abban nyugodt lesz es el tudod vegezni a dolgod.

2013. júl. 1. 17:43
Az én kisfiam most lett 1 éves. Sajnos csak 2 hétig tudtam szoptatni utána tápszert kapott. 3 hónapos koráig csak sírt, sírt és sírt. A védőnő és a gyerekorvos szerint ez normális(csak hasfájós). Annyira kivoltam, hogy bárkivel beszélgettem elbőgtem magam. Volt hogy 12 órát végigüvöltött a kicsi. 3 hónaposan nátha miatt vittem el a helyettesítő dokihoz és neki is elmondtam a bajomat. Neki jutott eszébe, hogy talán allergiás. Felírt tejfehérje mentes tápszert. Na onnantól nem sírt a gyerek folyton viszont ment a hasa. Mikor visszavittem vittem 1 kakis pelust is. Akkor írtak neki tejfehérje és laktózmentes tápszert. Utána semmi gondunk nem volt.
14. nadry (válaszként erre: 13. - Nadry)
2013. júl. 1. 17:42
Nyugodt vagyok vele, de már nagyon elfáradtam hiszen napok óta a nap legnagyobb részében nyugtatgatni kell. Bármit megadnék ha rájönnék mi a baj:(
13. nadry (válaszként erre: 12. - Szafaripók)
2013. júl. 1. 17:41
igen meg is vettem a két cdjét. Reggel teljesen minden simán megy szopi kicsit elvan aztán elalszik. főleg a hason fekvést próbálgatom vele napközben de nem szereti. Játszom vele stb..
2013. júl. 1. 17:32

Zenével próbálkoztatok? Halász Judit, stb?

Miket szoktatok egyébként csinálni?

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook